Na světové výstavě v Šanghaji spojuje Peugeot historii s  budoucností a oznamuje uvedení Peugeot Scooters v  Číně

Od 14. července do 15. srpna 2010 ve francouzském pavilonu na světové výstavě v Šanghaji připomene Peugeot výročí 200 let své existence.

S novou identitou, novým mezinárodním sloganem « Motion & Emotion » a prodejní dynamikou, s níž Značka dosáhla historicky nejlepšího pololetí v rámci světových prodejů.

V Číně, zemi s bohatou historií, představuje značka Peugeot svou 200letou průmyslovou zkušenost. Minulost, čerpající z kořenů Značky, se odráží v její modernosti a prolíná se s životním rytmem Šanghaje, kde Peugeot prezentuje BB1, inovativní a ekologické řešení městské mobility, v dokonalém souladu s tématikou světové výstavy; uvádí divizi Peugeot Scooters v Číně.

Tři roviny spojení minulosti a budoucnosti

Peugeot návštěvníkům světové výstavy představuje ve třech expozicích tři aspekty své identity:

  • 200 let společnosti, která vyrostla ve východní Francii, aby dobyla svět, a kterou dnes najdeme na více než 150 trzích světa, nicméně stále nezávislou a zachovávající si svůj rodinný charakter… v každém ohledu unikátní sága;
  • automobilová expozice orientovaná na elektromobilitu a řešení pro velkoměsta zítřka;
  • řada jednostopých motorových vozidel, kterou prezentuje čínské veřejnosti značka Peugeot, jakožto nestarší světový výrobce motorizovaných kol a oznamuje příchod Značky na čínský trh.

200 let průmyslové historie

V řadě zemí a kontinentů se Peugeot těší silnému povědomí a oblibě u zákazníků. V Číně, aktuálně největším automobilovém trhu světa, ovšem Značka působí teprve krátce. Je tedy přirozené, že letos, kdy slaví 200 let své existence, představuje Peugeot čínské veřejnosti svou bohatou historii jako příslib svého budoucího působení v této zemi.

Návštěvníci světové výstavy se tak budou moci seznámit s průkopnickými aktivitami značky Peugeot v  průběhu dvou století : v první fázi metalurgie, která pokračovala využitím v rozmanitých doménách jako jsou nářadí, pily, výztuže do korzetů, mlýnky na kávu, šicí stroje… a ke konci 19. století přechod k prostředkům mobility, výrobě kol a vzápětí prvních motorizovaných tříkolek.

Ale odvážný krok, který předurčil historii a osud Peugeotu, byl samozřejmě automobil. První vozidlo bylo vyrobeno a uvedeno na trh v roce 1889.

V těchto dobách pracovalo v továrnách Peugeotu v kraji Montbéliard 1100 zaměstnanců. Dnes, 121 let poté, je Peugeot značkou, která si uchovala svou nezávislost a stala se jedním z velkých světových výrobců automobilů, jejíž kumulovaná výroba překročila hranici 50 miliónů vozů. Značkou, která je součástí skupiny o 180 000 spolupracovnících po celém světě, z toho 15 000 v Číně. Světová historie značky Peugeot tak zcela přirozeně nachází na výstavě v Šanghaji své místo.

Automobil orientovaný na elektromobilitu

V rámci expozice o ploše 180 m2 Peugeot demonstruje, že elektromobilita je zásadním bodem automobilové strategie Značky.

Značka Peugeot, která uvede na trh koncem letošního roku 100% elektrický vůz Peugeot i0n, si stále drží pozici automobilového konstruktéra s největším počtem prodaných elektrických vozů na světě. A vůz VLV, zapůjčený na světovou výstavu ze sbírek muzea Aventure Peugeot, je důkazem dlouhodobého působení Značky v této oblasti.

Peugeot je přesvědčen, že budoucnost se bude ubírat k různým úrovním elektrifikace automobilu. Jako symbol elektromobility zítřka delegovala Značka do Šanghaje mezinárodní „hvězdu“, Peugeot BB1, jehož přítomnost na mezinárodní výstavě je vyvrcholením evropského a světového turné tohoto výjimečného modelu.

Model BB1,

– charakterizovaný jako 2,50 m délky, 4 osoby = 100 % elektrický vůz a nulové emise, byl před výstavou v Šanghaji představen také veřejnosti ve Frankfurtu, Paříži, Londýně, Bruselu, Miláně, Madridu a Rio de Janeiru (v rámci Challenge Bibendum).

Svou architekturou a revolučním stylem, vyspělými technologiemi, motory v kolech a lithium-iontovými bateriemi stanul BB1 zcela přirozeně jako klenot uprostřed expozice na světové výstavě v  Šanghaji, kde reprezentuje řešení trvale udržitelné mobility ve velkoměstech zítřka.

Jednostopá vozidla S57 a HYbrid3 a oznámení o zahájení obchodních aktivit Peugeot Scooters v Číně

Peugeot se v Šanghaji poukazuje na svou výjimečnou pozici automobilového konstruktéra, který současně rozvíjí i aktivity v rámci domény jednostopých vozidel. Peugeot je jednou ze třech nejstarších automobilových značek na světě a současně celosvětově nejstarším výrobcem motorizovaných jízdních kol.

Čínské veřejnosti se Peugeot představuje jako čtvrtý evropský výrobce skútrů s roční produkcí více než 100 000 kusů.

Model S57, – skútr z konce 50. let, jehož vlastnosti vyzdvihovaly reklamní slogany jako malé auto, je symbolem přirozené tendence Peugeot Scooters v kterékoliv době – vyrábět jednostopá vozidla s  atributy automobilů.

HYbrid3, skútr se 3 koly a hybridní technologií

– ukazuje na budoucnost Značky a její schopnost odpovědět na technologické výzvy zítřka.

U příležitosti světové výstavy v Šanghaji Peugeot oznámil, že od začátku roku 2011 uvede ve spolupráci se skupinou Quinqi svou modelovou řadu skútrů také na obrovském čínském trhu.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
Autocentrum BARTH a.s.
Bratří Štefanů 985, 500 03 - Hradec Králové
494 945 105
autocentrum@autocentrum.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Olomouc se chystá na druhou soutěž šampionátu v ecorally

Olomouc se chystá na druhou soutěž...

Letošní Mistrovství ČR v ecoRally pokračuje druhou soutěží. Po úvodním podniku v Českém Krumlově přichází druhé kolo, a to se odehraje o nadcházejícím víkendu v podhůří Jeseníků....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Peugeot 208: Mini-ikona v novém

Nový Peugeot 208: Mini-ikona v novém

Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostal nový outfit. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - NOVÝ PEUGEOT 5008: Sedmimístné SUV pro cestování první třídou

NOVÝ PEUGEOT 5008: Sedmimístné SUV pro...

Už za pár měsíců dorazí na evropské trhy jako postrach konkurence. Jako inovativní záležitost nastavující v segmentu C-SUV tak trochu nová měřítka. Nový Peugeot E-5008 se stane jediným...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Peugeot 3008 SUV fastback už má českou cenu

Nový Peugeot 3008 SUV fastback už má...

Už příští rok bude mít Peugeot nejširší nabídku elektromobilů ze všech evropských mainstreamových výrobců automobilů. Velký krok k této metě udělal tím, když nahradil svůj bestseller...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Peugeot i-Cockpit vyfasuje umělou inteligenci ChatGPT

Peugeot i-Cockpit vyfasuje umělou...

Peugeot je jedním z prvních výrobců automobilů, který poskytl svým zákazníkům umělou inteligenci ChatGPT . Tento chatbot je začleněný do systému i-Cockpit® a aktivuje se zde prostřednictvím...