Společnost Emirates finišuje s přípravami nové přímé linky do Prahy a zpět do Dubaje

Letecká společnost Emirates finišuje s přípravami na zahájení provozu pravidelné linky, která bude létat z Prahy a posílí obchod i turistický ruch mezi Českou republikou a Spojenými arabskými emiráty.

Společnost Emirates finišuje s přípravami nové přímé linky do Prahy a zpět do Dubaje

Dubajská letecká společnost, jež za své produkty a služby získala již přes 400 mezinárodních ocenění, bude od 1. července zajišťovat jedinou nepřetržitou cestovní linku z Prahy do Dubaje.

Společnost Emirates finišuje s přípravami nové přímé linky do Prahy a zpět do Dubaje
Společnost Emirates finišuje s přípravami nové přímé linky do Prahy a zpět do Dubaje

Společnost Emirates již dnes přepravuje cestující z České republiky, kteří pro lety do Dubaje využívají letišť ve Vídni, Frankfurtu a Mnichově. Nové přímé spojení nabídne vyšší pohodlí a především úsporu času. Na lince bude nasazen letoun Airbus A330-200, který nabídne 27 sedadel ve třídě Business a 251 sedadel ve třídě turistické.

Letecká společnost aktuálně zařizuje svou pobočku v Praze a sestavuje tým pro prodej, finance, letištní podporu a nákladní dopravu. V týmu najde pracovní uplatnění více než 20 českých občanů. Tím se počet českých státních příslušníků zaměstnávaných skupinou Emirates Group zvýší na více než 100, včetně více než 60 členů posádek, kteří jsou zaměstnáni přímo v Dubaji, kde vyžívají výhody příjmu osvobozeného od daní a celoročně slunečného počasí.

Společnost Emirates finišuje s přípravami nové přímé linky do Prahy a zpět do Dubaje
Společnost Emirates finišuje s přípravami nové přímé linky do Prahy a zpět do Dubaje
Společnost Emirates finišuje s přípravami nové přímé linky do Prahy a zpět do Dubaje

Včera dopoledne se nejvyšší představitelé společnosti Emirates setkali na pražském Žofíně se zástupci médií. Tiskové konference se zúčastnili senior viceprezident společnosti Emirates a ředitel pro celosvětovou civilní dopravu Richard Vaughan, senior viceprezident pro region Evropy a Ruska Salem Obaidalla a regionální ředitel pro Rakousko, Maďarsko, Českou republiku a Slovensko Martin Gross. Byl zde také představen nový ředitel letecké společnosti pro Českou republiku pan Bořivoj Trejbal.

Na konferenci vystoupila s projevem rovněž náměstkyně ministra dopravy ČR Dita Schautová a vrchní ředitel divize pro letecký obchod a provoz Letiště Praha Jiří Pos.

Richard Vaughan prohlásil: „Jsme velice rádi, že jsme tady v Praze pouhých šest týdnů před spuštěním naší nové pravidelné linky do Dubaje. Praha je jednou z pěti nových tras, které dosud společnost Emirates představila pro rok 2010. Pro nás toto však není jen nová linka, nýbrž i nový kus Evropy. Do České republiky jsme chtěli létat už nějakou dobu a jsme přesvědčeni, že nová linka bude znamenat okamžitý přínos pro českou ekonomiku – jak vytvořením nových pracovních míst, tak podporou obchodu a turistického ruchu.“

„Jsem hrdá na to, že dalším bodem na mapě destinací jednoho z nejlepších a nejvýznamnějších leteckých dopravců na světě se stala právě Praha. Ve světle doznívající celosvětové finanční a hospodářské krize, která ve svých důsledcích velmi výrazně zasáhla oblast civilního letectví, mi dovolte ocenit tento významný a odvážný krok Emirates Airline. Zároveň bych chtěla vyjádřit poděkování všem, kteří se na otevření nové linky podíleli. Jsem přesvědčena, že provoz Emirates Airline přispěje nejen ke zkvalitnění přímého leteckého spojení mezi Českou republikou a Spojenými arabskými emiráty, ale také k dalšímu rozvoji vzájemných vztahů mezi oběma zeměmi na poli politickém, hospodářském i kulturním,.“ uvedla Dita Schautová, náměstkyně ministra dopravy České republiky.

„Zahájení provozu letecké společnosti Emirates Airline na pravidelné lince Praha – Dubaj považujeme za náš obrovský úspěch. Neznamená to pouze novou přepravní kapacitu mezi Prahou a Dubají, ale i přístup k unikátní síti dalších linek provozovaných společností Emirates, zejména do jihovýchodní Asie, Indie a Afriky. Letiště Praha tak zároveň posiluje svou pozici vstupní brány do východní a střední Evropy,“ řekl Jiří Pos, člen představenstva a vrchní ředitel divize pro letecký obchod a provoz Letiště Praha.

Česká republika již nyní představuje pro společnost Emirates významný offline trh, neboť do a z České republiky cestuje řada pasažérů přes nejbližší letiště obsluhovaná společností Emirates – Vídeň, Frankfurt a Mnichov.

Včera večer se na pražském Žofíně sešlo přes 500 hostů z oblasti cestovního ruchu. Ti budou svědky exkluzivní gala show, během níž bude představena letecká společnost Emirates a destinace Dubaj. Večerem bude provádět známý televizní a rozhlasový moderátor Leoš Mareš a na akci vystoupí legendy pop music Dara Rolins a Miro Žbirka. Hosty uvítá Hudba Hradní stráže a Policie České republiky a skupina Jazz Efterrat.

Richard Vaughan dodal: „Začátek je velice slibný, rezervace na lety z Prahy do Dubaje i zpět se množí a očekáváme, že v následujících týdnech jejich počet dál poroste. Samozřejmě počítáme s tím, že povědomí o nové lince a zájem o lety zvedne i naše jedinečná road show. Již dnes víme, že Dubaj je jednou z nejpopulárnějších blízkovýchodních destinací pro cestující z České republiky, zatímco Japonsko, Jižní Korea, Thajsko a Čína se těší oblibě v Asii. Na těchto trendech hodláme s pomocí naší sítě obsluhující šest kontinentů dále stavět.”

Pasažéry po příletu do Dubaje uvítá nejmodernější letecký terminál na světě – T3. Je to vzdušná, prostorná stavba, navržená výhradně pro cestující společnosti Emirates. Lze říci, že terminál T3 posunul leteckou dopravu na novou úroveň pohodlí a příjemného cestování.

V roce 1993 dosahoval obrat zahraničního obchodu mezi Českou republikou a SAE necelých 26 milionů amerických dolarů. V roce 2008 toto číslo vzrostlo na 678 milionů (podle údajů Ministerstva zahraničí ČR). Řada českých firem má svá zastoupení v SAE.

Téměř 30 % exportu do SAE tvoří výrobky ze skla, včetně v Čechách vyráběného a světově proslulého křišťálu.

Linka startuje 1. července, let EK140 odlétá z Prahy v 16:20 a do Dubaje přilétá v 00:10 následujícího dne. Let EK139 odlétá z Dubaje v 10:30 a přistává v Praze ve 14:50. Doba letu je zhruba šest hodin.

Zaváděcí ceny zpátečních letenek do Dubaje začínají na 9.914 Kč v turistické třídě včetně všech poplatků a cestující mohou využít řadu akčních nabídek, například ubytování v Dubaji zdarma, bezplatné letenky a další aktivity pro děti nebo 50% slevu na letenky ve třídě Business.

Další detaily najdete na specializované stránce společnosti pro Českou republiku. Stránka je aktuálně v anglickém jazyce a její adresa je: http://www.emirates.com/cz/english/index.aspx

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí nová CUPRA Formentorhttp://www.youtube.com/watch?v=pV2BkrWPMhY/hqdefault.jpg">

Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí...

Na montážní lince výrobního závodu Martorell se něco změnilo: Poprvé se na ní objevují nové světlomety Matrix LED s charakteristickým světelným designem, který připomíná oči s motivem...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series II a Cullinan Series II Black Badge

ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series...

Rolls-Royce Motor Cars přestavil novou podobu nejluxusnějšího SUV na světě Cullinan Series II a jeho temného alter ega Cullinan Series II Black Badge.   Původní Cullinan, představený v roce...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Světová premiéra modelu Nová California: Nejinovativnější kempink car všech dob

Světová premiéra modelu Nová...

California je ikonou v segmentu kempovacích vozů. Volkswagen Užitkové vozy nyní ve světové premiéře představuje zcela nově vyvinutou generaci bestselleru, jehož bylo vyrobeno již více než...