Kia na ženevském březnovém autosalonu

Nové Picanto posílí rodinu malých vozů Kia, tři koncepty SOUL odhalí zábavnou tvář značky Kia a dva koncepty eco_cee’d zdůrazní technologie přátelské k životnímu prostředí pro Kia cee’d 2009.

>S koncepty SOUL Diva, SOUL Burner a SOUL Searcher vás seznamujeme vzhledem k jejich významu v samostatném článku. Trio konceptů má velmi blízko k sériovému automobilu, který bude mít světovou premiéru letos v září na autosalonu v Paříži.

Eco_ cee’d 2009

Kia na ženevském březnovém autosalonu

Kia v Ženevě vystavuje také dva nové zelené koncepty. Koncept eco_cee’d vychází z vysoce oceňovaného vozu Kia pro_cee’d, který byl prvně představen na loňském autosalonu ve Frankfurtu, a velmi populárního pětidvéřového hatchbacku cee’d.

S modely eco_cee’d chce Kia dosáhnout ještě lepší spotřeby paliva a nižších emisí při zachování živé odezvy a zábavné jízdy. Kia Motors již potvrdila, že mnoho technologií použitých na konceptu eco_cee’d bude postupně zavedeno do všech sériových modelů cee’d, které se začnou vyrábět od prosince 2008.

Rychlý přenos zelených vlastností z konceptu eco_cee’d do sériové verze cee’d skvěle ukazuje vizi automobilky Kia pro další rozvoj, nové eko vozy také potvrzují závazek značky Kia vyrábět ekologicky šetrná vozidla, aniž bychom opustili zaměření na zákazníkův požitek z jízdy.

Působivý výkon, ekonomika provozu a emisní hodnoty vozů eco_cee’d vyplývají z mnoha malých, ale významných vylepšení. Spotřeba paliva se snížila na pouhých 3,9 l/ 100 km a emise CO2 klesly u modelu pro_cee’d o 17 % na pouhých 104 g/ km a na 106 g/ km u pětidvéřové verze cee’d.

Nové Picanto posílí rodinu malých vozů Kia

V Evropě je nyní v prodeji nová Kia Picanto, která měla světovou premiéru na autosalonu v Barceloně 2007. Nejmenší z modelů Kia nabízí zákazníkům báječnou kombinaci vzrušujícího moderního designu, temperamentních výkonů, velkého vnitřního prostoru, skvělé ekonomiky provozu a velmi nízkých emisí.

Picanto je svými tvary mnohem přitažlivější, ale uchovává si mladistvý, sportovní a přátelský charakter. Picanto je vůz stále malý vnějšími rozměry, ale velký svým vnitřním prostorem. Do interiéru se pohodlně usadí čtyři dospělí lidé i pětičlenná rodina.

Přes 300.000 v Evropě prodaných vozů Picanto je pro značku Kia velkým úspěchem. Zdokonalenou výbavou a představením celé řady zákaznických výhod byla u tohoto vylepšeného vozu zvýšena jeho přitažlivost. Kia chce zvýšit i prodej v Evropě, a to až o 90.000 vozů za rok během příštích let.

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Lexus LBX a inovovaný UX se představují v národní premiéře

Nový Lexus LBX a inovovaný UX se...

Zbrusu nové SUV značky Lexus pod označením LBX a inovovaný model UX se zcela novým hybridním pohonem se v národní premiéře představily v luxusním prostředí resortu Chateau Mcely. Hlavní...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Značka s rolí nekonvenčního vyzývatele odhalila nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon, které navážou na úspěchy svých předchůdců modernizovaným designem a mnoha vylepšeními. Nová CUPRA...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Range Rover Electric: Testován tak, aby byl lídrem

Range Rover Electric: Testován tak, aby...

Cíl je, aby se Range Rover Electric stal lídrem v oblasti elektrického pohonu, kultivovanosti a luxusního cestování. První prototypy se vydaly do několika lokalit s nejnáročnějšími podmínkami...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Výjimečné partnerství: Závodní tým formule 1 se bude nově jmenovat Scuderia Ferrari HP

Výjimečné partnerství: Závodní tým...

Globální spolupráce dvou předních značek HP a Ferrari zahrnuje společný závazek k inovacím, výkonu a důvěře. Logo HP se na formulích objeví již v nadcházejícím závodě F1 v Miami....