Nový Defend Locator snižuje šance zlodějů aut na minimum

Značka Defend v červnu uvádí na trh světovou novinku. Jde o nový systém zabezpečení automobilů s názvem Defend Locator, díky němuž bude odcizení vozidla téměř nemožné.

Nový Defend Locator snižuje šance zlodějů aut na minimum

Z Defend Locatoru mám osobně velikou radost. Posunuje totiž úroveň zabezpečení automobilů o generaci dál. Navíc se nám podařilo zhodnotit dlouholeté zkušenosti, které jsme získali díky naší značce Defend Lock,“ uvedl ing.Pavel Vojtek, generální ředitel společnosti.

Nový Defend Locator snižuje šance zlodějů aut na minimum


Jde o unikátní systém, který poprvé v historii propojuje mechanické a satelitní zabezpečení vozu, čímž se odlišuje od standardních elektronických systémů pro vyhledávání odcizených vozidel. Jde o jednoduché a přitom sofistikované spojení zámku řadící páky a systému GPS/GSM, který hlídá automobil 24 hodin denně. Vývoj a provozování Defend Locatoru spojil značku Defend s firmou Altea, která zajišťuje provoz nezbytného dispečinku, jehož profesionální operátoři vyhodnocují a předávají informace o sledovaném vozidle.


K  aktivaci Defend Locatoru dojde v okamžiku uzamčení mechanického zámku Defend Lock. V tuto chvíli již sytém hlídá variabilně všechny dostupné ochranné zóny vozu a zároveň jeho polohu. Veškeré informace o jakýchkoli změnách monitoruje a posílá na dispečink.


Dispečink zaslané údaje vyhodnotí a následně o informuje majitele nebo uživatele vozu. V závažném případě se informace okamžitě předává policii, která vůz následně najde a zajistí. Z dispečinku je zároveň možné spustit např. klakson auta, rozsvítit světla nebo blikače, zapínat a vypínat motor, zkrátka napomáhat lokalizaci a komplikovat činnost zlodějům.


Kromě důkladné ochrany vozu před krádeží má Defend Locator jednu velkou přednost. Díky neustálému přehledu o stavu vozidla dispečink prakticky okamžitě může informovat policii, a záchranáře v případě dopravní nehody a přispět tak k okamžitému řešení jejích následků.


Defend Locator jako zabezpečovací systém je cenově srovnatelný s konkurenčními produkty v oblasti pokrádežových vyhledávacích systémů.


Defend Locator, mechanické zabezpečení automobilů včetně satelitního, zahrnující ochranné komponenty proti odcizení, bude možné objednat začátkem června 2004. Cena včetně prvního ročního poplatku za sledování vozu a vše co s tím souvisí je 49 900 Kč. Vzhledem k tomu, že ku příkladu Česká pojišťovna poskytuje 30 % slevu při pojištění, je tato počáteční investice zejména u dražších vozů velmi brzo ušetřena.Další roční poplatky jsou 6 500 Kč, přičemž v této roční ceně jsou zahrnuty všechny poplatky spojené s provozem.


V souvislosti s uvedením zabezpečovacího systému Defend Locator vznikla značka DEFEND, pod kterou se nyní řadí i původní Defend Lock. Výrobky Defend Lock dosahují špičkové kvality a splňují podmínky mezinárodní certifikace i uznávaných atestů. Zároveň jsou schváleny pro většinu značek osobních a lehkých užitkových automobilů.

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Range Rover Electric: Testován tak, aby byl lídrem

Range Rover Electric: Testován tak, aby...

Cíl je, aby se Range Rover Electric stal lídrem v oblasti elektrického pohonu, kultivovanosti a luxusního cestování. První prototypy se vydaly do několika lokalit s nejnáročnějšími podmínkami...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Výjimečné partnerství: Závodní tým formule 1 se bude nově jmenovat Scuderia Ferrari HP

Výjimečné partnerství: Závodní tým...

Globální spolupráce dvou předních značek HP a Ferrari zahrnuje společný závazek k inovacím, výkonu a důvěře. Logo HP se na formulích objeví již v nadcházejícím závodě F1 v Miami....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jozef Kabaň se podepíše pod design nových MG

Jozef Kabaň se podepíše pod design...

Slovenská designová star Jozef Kabaň má novou práci. Světoznámý automobilový tvůrce se stal 22. dubna 2024 oficiálně novým členem rodiny MG na pozici Vice President of Global Design Center....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štafl slavil triumf na historické Vltavě

Štafl slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...