Toyota Financial Services Czech – 10 let finančních služeb

Právě před deseti lety – v květnu 2000 byla založena Toyota Financial Services Czech s.r.o. („TFSCZ“), česká pobočka poskytovatele finančních služeb koncernu Toyota.

„Za uplynulých 10 let jsme profinancovali více než 14.000 automobilů značky Toyota nebo Lexus, což představuje více než 25% prodejů těchto vozidel v České republice“,

– říká Ing. Aleš Kamarýt, jednatel společnosti a dodává: „I přes dramatický pokles trhu financování automobilů v posledních dvou letech zaznamenáváme meziroční růst zájmu o naše služby. To je pro nás důkazem, že tvoříme produkty s přidanou hodnotou, produkty, které zákazníci chtějí a očekávají“.

Od svého založení v roce 2000 prošla česká Toyota Financial Services obdobím velmi dynamického vývoje, který se nezastavuje ani na prahu nového desetiletí. „Začínali jsme s 8 zaměstnanci a jedním produktem a v prvním roce činnosti jsme tak měli v portfoliu okolo 1.600 smluv převážně na bázi finančního leasingu. Dnes naše firma stojí na 18 zaměstnancích a staráme se o 10.800 smluv na bázi úvěru, finančního či operativního leasingu anebo pojištění“, pokračuje Kamarýt.

Jako jedna z prvních mezi leasingovými společnostmi uvedla firma v roce 2002 na trh produkt na bázi úvěru. Následovalo představení dalších finančních produktů pro koncové zákazníky automobilky, výrobce manipulační techniky Toyota a BT, ale i síť autorizovaných partnerů Toyota.

Prvenství na trhu drží TFSCZ s uvedením značkového Toyota Pojištění, kdy tato služba je nabízena nejen zákazníkům, kteří svá vozidla financují, ale i těm, kteří se rozhodli si své auto pořídit za hotové.

V posledních dvou letech TFSCZ pracuje na rozšíření komunikačního i obchodního prostoru a to prostřednictvím internetového portálu TFS ONLINE. Cílem je nabídnout svým zákazníkům kompletní klientský servis v podobě virtuálních účtů, automatizovaného předschválení úvěrové/leasingové smlouvy a sjednání on-line pojištění.

Autorizovaní prodejní partneři Toyota pak tímto systémem obdrží řešení umožňující uzavírání leasingových, úvěrových, či pojistných smluv přímo v autosalonech, dynamický pohled na úvěrové rámce, či přímo konkrétní úvěrové smlouvy, které využívají pro své financování, aukci ojetých vozidel, ale rovněž i systém pro komunikaci se zákazníky v rámci retenčního programu.

Budoucnost spatřuje TFSCZ v dalším rozšíření služeb a vývoji doplňkových produktů jako jsou například doplňková pojištění, financování rozšířených záruk a servisních smluv na vozidla ale i poskytování bezúčelových půjček. Stěžejní roli pak přikládá dalšímu rozvoji internetu.

Více informací: Tomáš Horák, obchodní manažer, e-mail: tomas.horak@toyota-fs.com a na oficiálních internetových stránkách www.toyotafinance.cz.

TFSCZ ve faktech:

Toyota Financial Services Czech s.r.o. je captive leasingová společnost výrobce vozidel a manipulační techniky značky Toyota a BT a vozidel značky Lexus. 100% obchodního podílu drží Toyota Financial Services (UK) plc z Velké Británie. Na trhu v ČR je od května roku 2000. V současně době spravuje aktiva okolo 1,4 mld Kč (podle IFRS). Ročně profinancuje vozidla a manipulační techniku pro své koncové zákazníky v částce za více než 500 mil. Kč. Dealerské síti pak poskytne financování za více než 1,25 mld. Kč  ve formě investičních, provozních úvěrů a financování skladů vozidel a demo vozidel. Společnost má k dnešnímu dni 18 zaměstnanců. Portfolio produktů dnes obsahuje celkem 16 základních finančních a pojišťovacích produktů s nesčetně variantami.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
PIA CZ spol.s.r.o., o.z. Auto Heller
Cihelní 3160/49b, 702 00 Ostrava-Moravská Ostrava
596 606 111
seat@autoheller.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Vyrobit elektromobil bude brzy levnější než auto se spalovacím motorem

Vyrobit elektromobil bude brzy levnější...

Ceny elektromobilů se v příštích třech letech výrazně sníží. Přibližně od roku 2027 bude výroba nové generace elektromobilů levnější než výroba srovnatelných vozidel se spalovacím...