Nový plánovač tras společnosti OMV snižuje náklady dopravců

OMV Fuel Navigator, který bude spuštěn 1. září 2009, optimalizuje čerpání pohonných hmot v oblasti od Britských ostrovů až po Rusko.

Nový plánovač tras společnosti OMV zahrnuje denně aktualizované ceny pohonných hmot, dálniční poplatky a další výdaje během cesty s maximální úsporou nákladů.

Nový plánovač tras společnosti OMV snižuje náklady dopravců

OMV, přední energetická skupina v Evropě, opět potvrzuje svou průkopnickou roli v oblasti komerční silniční dopravy. V rámci balíčku produktů a služeb OMV EuroTruck, uvedeného na trh v roce 2007, přichází společnost s novým on-line nástrojem umožňujícím silničním dopravcům, jejichž podnikání je ovlivněno neustále se měnícími cenami, volit nejvhodnější trasy z hlediska efektivního čerpání pohonných hmot. Takzvaný OMV Fuel Navigator zobrazuje a propočítává v 16 různých jazycích všechny relevantní informace týkající se optimální trasy na zvolenou vzdálenost po Evropě.

Dosud se dopravci museli spoléhat na několik růžných systémů, aby se dostali k informacím potřebným pro nalezení optimální trasy: software na plánování tras k výpočtu vzdálenosti, ceníky ke stanovení zastávek na čerpání pohonných hmot a databáze k vyhledání informací o dálničních a silničních poplatcích. Tak zdlouhavý postup už není nutný: OMV Fuel Navigator kombinuje všechny tyto vyhledávací funkce do jediného systému.

OMV Fuel Navigator je transparentní a přispívá ke snížení nákladů

OMV Fuel Navigator je přímo dostupný na internetu bez nutnosti cokoliv stahovat nebo instalovat. Pomocí pouhých několika kliknutí myší se zvolená trasa zobrazí on-line v podobě podrobné mapy. Trasu je možné plánovat podle různých kritérií a současně se on-line zobrazí aktuální ceny paliv na každé čerpací stanici podél cesty, a to společně s individuálními slevami pro zákazníky OMV. Výsledkem je proto zvolení cenově optimální trasy.

OMV Fuel Navigator pokrývá celou Evropu, od Britských ostrovů po Rusko, je k dispozici v 16 různých jazycích a zahrnuje 2 200 čerpacích stanic sítí OMV a ROUTEX. Pro potřeby silničních dopravců mapuje plánovač tras 700 čerpacích stanic určených speciálně pro potřeby těžkých nákladních automobilů.

„Hlavním cílem nástroje OMV Fuel Navigator je co nejvíce přispět našim zákazníkům ke snížení nákladů,“ prohlásil Steen Frederiksen, ředitel sekce komerční silniční dopravy společnosti OMV.

Podrobný, přehledný, jednoduchý pro uživatele

Ačkoliv má OMV Fuel Navigator řadu funkcí, je jeho ovládání snadné. Do procesu vývoje byli zapojeni přední dopravci, tak, aby byl výsledný produkt šitý na míru jejich specifickým potřebám.

OMV Fuel Navigator nabízí následující funkce:

  • Vypočítá nejrychlejší a nejkratší trasu s optimálním čerpáním pohonných hmot.
  • Zobrazí čerpací stanice OMV a ROUTEX-4-TRUCK nacházející se podél zvolené trasy.
  • Zobrazí aktuální ceny paliv včetně individuálních zákaznických slev a pro vybranou trasu propočítá celkové náklady včetně mýtného.
  • Nabízí informace o otevírací době čerpacích stanic, jejich vybavení a přístupu k nim.
  • Sleduje spotřebu paliva a navrhuje, jak optimalizovat čerpání pohonných hmot.
  • Ukazuje dobu jízdy a plánované zastávky.
  • Při výpočtu trasy bere v úvahu parametry vozidla, jako jsou výška a hmotnost, které jsou důležité pro jízdu přes mosty a tunely.
  • Vložený profil uloží pro budoucí využití.
  • Vytváří PDF soubory se všemi relevantními informacemi, které mohou být digitálně přeposlány např. řidiči vozidla.
  • Funguje na každém počítači s připojením na internet – není potřeba cokoliv stahovat nebo instalovat.

Výhody pro vozové parky

Vedle odvětví komerční silniční dopravy, je OMV Fuel Navigator užitečným pomocníkem i pro další společnosti s vozovým parkem osobních nebo nákladních automobilů. Optimalizuje trasy a poskytuje informace o celé síti čerpacích stanic OMV a ROUTEX-4-TRUCK. Aktualizované a individuální ceny pohonných hmot usnadní každodenní řízení vozových parků.

Síť OMV EuroTruck se rozšiřuje

OMV EuroTruck je označením pro balíček produktů a služeb a síť čerpacích stanic šitých na míru potřebám komerční silniční dopravy. Již celkem 16 čerpacích stanic OMV EuroTruck je v provozu v Rakousku, Slovinsku, České republice, Německu a Rumunsku. Do konce roku dojde k otevření dalších stanic v Rumunsku, Slovinsku, České republice a Chorvatsku. Do roku 2012 má být v provozu 45 čerpacích stanic OMV EuroTruck podél hlavních evropských dopravních cest.

S kartou OMV EuroTruck mohou řidiči kamionů bezhotovostně doplnit naftu a AdBlue 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Kartu lze využít nejen na všech čerpacích stanicích OMV EuroTruck, ale také na všech čerpacích stanicích OMV a více než 20 000 čerpacích stanicích sítě ROUTEX v 36 zemích. Stejným způsobem je možné on-line vypočítat výši dálničních a silničních poplatků či náklady na odtažení vozidla a zákaznickou podporu v případě poruchy.

Balíček OMV EuroTruck nabízí vedle bezhotovostní platby za nákup pohonných hmot také vrácení DPH v jednotlivých zemích, ochranu proti zneužití karty, on-line správu vozových parků a transakcí provedených kartou OMV EuroTruck.

OMV Fuel Navigator bude on-line spuštěn v České republice od 1. září 2009.

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí nová CUPRA Formentorhttp://www.youtube.com/watch?v=pV2BkrWPMhY/hqdefault.jpg">

Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí...

Na montážní lince výrobního závodu Martorell se něco změnilo: Poprvé se na ní objevují nové světlomety Matrix LED s charakteristickým světelným designem, který připomíná oči s motivem...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series II a Cullinan Series II Black Badge

ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series...

Rolls-Royce Motor Cars přestavil novou podobu nejluxusnějšího SUV na světě Cullinan Series II a jeho temného alter ega Cullinan Series II Black Badge.   Původní Cullinan, představený v roce...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Světová premiéra modelu Nová California: Nejinovativnější kempink car všech dob

Světová premiéra modelu Nová...

California je ikonou v segmentu kempovacích vozů. Volkswagen Užitkové vozy nyní ve světové premiéře představuje zcela nově vyvinutou generaci bestselleru, jehož bylo vyrobeno již více než...