Modely značky Peugeot mohou být v současnosti vybaveny dvěma novými navigačními systémy

– a to WIP Nav (uvedený na trh koncem minulého roku) a WIP Com 3D.

Oba systémy vyvinuté ve spolupráci se společností Harmann International© využívají kartografická data Navteq® (obsahují údaje o 42 evropských zemích) – první na SD kartě 4 GB, druhý na pevném disku 40 GB.

Integrovaný palubní systém WIP Nav je v porovnání s přenosnými systémy cenově velice atraktivní. Obsahuje maximum funkcí a v mimořádně konkurenčním prostředí tržní nabídky navigací přináší mnoho výhod, zejména co se týká stylu a bezpečnosti.

Systém WIP Com 3D vybavený nejmodernějšími technologiemi zaujímá v nabídce Peugeot pozici multimediálního systému nejvyšší úrovně.

Prvním modelem vybaveným tímto systémem bude Peugeot 308 CC, následovat bude model 3008 a další verze karoserie řady 308. Jedná se o výbavu, která splní očekávání nejnáročnějších zákazníků hledajících moderní High Tech technologie, neomezené možnosti připojení a spojení s okolním světem.

Jeho přehledné grafické rozhraní a intuitivní ergonomie uspokojí uživatele vyžadující komfort a jednoduchost používání.

Podobně jako současné systémy ve vozech značky Peugeot i WIP Com 3D poskytuje služby Peugeot Urgence, které bdí nad bezpečností pasažérů (služby dostupné dle země určení).

Všechny navigační systémy Peugeot umožňují stažení informací o úsecích měřených automatickými pevnými radary po celé Evropě (stránky www.radars.peugeot.fr budou zpřístupněny v nejbližší době).

WIP Com 3D – nabídka « vyšší třídy » – Ojedinělé grafické rozhraní

Systém WIP Com 3D je spojený s velkou 7’’ obrazovkou 16/9 s vysokým rozlišením (800×480 pixelů). Řada funkcí, které systém nabízí, má za cíl maximálně zjednodušit sledování kartografických údajů a navigaci po trase.

  • 3D zobrazení. Hlavní evropská města jsou kartograficky zpracována ve formátu „full 3D“, to znamená že budovy (60 měst v Evropě) a význačné stavby (3 000 v Evropě) jsou znázorněny v třírozměrné dimenzi. Řidič se tak v městském provozu orientuje snadno a rychle. Rovněž reliéf krajiny je zpracován velmi věrně a kvalitně. Pokud uživatel dává přednost jednoduchému zobrazení, může si zvolit i 2D režim zobrazení nebo zobrazení z perspektivy.
  • Zobrazení sestavení itineráře. Systém zobrazuje na mapě simultánně všechny tři navrhované trasy (nejkratší, nejrychlejší nebo nejlepší poměr vzdálenost/čas), čímž usnadňuje řidiči volbu.
  • Funkce « Lane Guidance ». Na komunikaci o více jízdních pruzích ukazuje systém v předstihu pomocí šipek, do jakého pruhu se má řidič zařadit, aby mohl lépe projet další křižovatkou.
  • Funkce « Junction View ». Na obrazovce se během navigace objeví okno, které z perspektivy ukazuje příjezd do křižovatky včetně příslušných dopravních značek.
  • Funkce « Info-trafic ». Příjem rádia a dopravních informací RDS-TMC (ViaMichelin ve Francii, TraficMaster ve Velké Británii) jsou optimalizovány použitím tří tunerů a dvou antén. Díky dopravním informacím umí systém nabídnout i funkci « objížďka », pokud zjistí, že na aktuální trase došlo k autonehodě.
  • Režim nočního osvětlení. Aby nedocházelo k oslnění řidiče při noční jízdě, vyhodnocuje světelný snímač vnější osvětlení a azurově modrou barvu na obrazovce umožňuje nahradit nočním zabarvením.

V neposlední řadě má řidič možnost uzpůsobit si grafické zobrazení na obrazovce a vybrat si ze 4 různých typů vizualizace.

Optimální ergonomie

Používání systému WIP Com 3D usnadňuje:

  • Široký stylový panel odpovídající formátu « 2 iso ». Jeho velikost, tvar a ovladače byly navrženy s ohledem na snadné a intuitivní ovládání za všech okolností;
  • Každá hlavní funkce (rádio, navigace, média) se ovládá příslušným tlačítkem;
  • Středový „joystick“ umožňuje intuitivní ovládání jednotlivých nabídek systému.

Maximální konektivita s různými mediální zařízeními

Kromě funkce rádio má uživatel několik možností, jak si pustit svou vlastní oblíbenou hudbu, a to bez ohledu na typ audio zařízení, které má k dispozici.

Multimediální systém totiž zahrnuje:

  • funkci Jukebox – na pevný disk 10 GB si uživatel může uložit své oblíbené skladby (až 180 hodin hudby),
  • čtečka SD karet v čelním panelu pro čtení audio souborů MP3 a WMA ,
  • USB vstup pro připojení všech typů audio přehrávačů MP3 a WMA,
  • propojovací audio/video vstupy RCA v odkládací schránce spolujezdce,
  • CD a DVD přehrávač (audio/video, videonahrávky nelze sledovat za jízdy) čte hudební soubory MP3 nebo WMA.

Telefonní modul

Pro bezpečné « hands-free » telefonování má řidič k dispozici:

  • Modul GSM, který vsunutím SIM karty umožňuje telefonování a zpřístupňuje i další služby.
  • Bluetooth® propojení s 4 kompatibilními telefony.

Je třeba připomenout, že systém WIP Com 3D zajišťuje i dvojí volání a nabízí také režim konference (v závislosti na telefonu anebo tarifu zákazníka).

Hlasové ovládání

Systém WIP Com 3D je vybaven hlasovým ovládáním. Tato praktická a bezpečná funkce umožňuje především zadat adresu nebo vytočit číslo. Hlasová navigace je k dispozici v 7 světových jazycích.

WIP Nav integrovaný a cenově dostupný

Systém WIP Nav uvedený na trh na konci roku 2008 představuje v porovnání s přenosnými navigačními systémy mimořádně konkurenceschopnou nabídku. Perfektně ladí se stylem interiéru, má integrované ovládání (ovladače pod volantem), je vystaven menšímu riziku odcizení a navíc zahrnuje řadu dalších funkcí:

Velkou 7’’ barevnou obrazovku 16/9 (rozlišení 480×234 pixelů) s možností nastavení 5 způsobů grafického zobrazení;

  • Zobrazení mapy « z perspektivy » nebo v klasickém 2D formátu;
  • Kartografické informace jsou uloženy na SD kartě 4 GB a CD přehrávač tak může být využíván pro přehrávání audio souborů;
  • Funkce « POI » (zajímavá místa) má řadu rubrik;
  • Hlasové ovládání v 7 jazycích;
  • Jednoduchý panel s přímými ovladači pro hlavní funkce (rádio, hudba, dopravní informace, navigace, telefon);
  • Autorádio s tri-tunerem pro zajištění optimálního příjmu radiových frekvencí, dopravních informací RDS-TMC propojených s funkcí « objížďka »;
  • Zabudovaný CD přehrávač kompatibilní s MP3 a WMA;
  • Propojení Bluetooth®, které umožňuje připojení kompatibilního telefonního přístroje;
  • Audio vstupy RCA nebo Jack v odkládací schránce spolujezdce pro připojení všech typů přenosných audio zařízení.

« WIP » NABÍDKA

Nabídka audio/telematické řady nazývané WIP (World In Peugeot) má následující podobu:

WIP Sound se skládá z  rádia s CD přehrávačem a podle zvolené verze na přání nebo v zákl. výbavě i s CD MP3 přehrávačem.

Tento systém může být dále spojen s:

  • novým systémem WIP Plug (u řady 207), který umožňuje spojení a ovládání všech typů přenosných digitálních přehrávačů (přes USB a Jack vstup).
  • hands-free sadou Bluetooth® pro celou řadu (vyjma modelů 107 a 206+).
  • WIP Nav je první úroveň navigačního systému, který je k dispozici na přání nebo v základní výbavě pro většinu modelů značky (207, 308, 407, 807, Nový Partner a Expert a v budoucnu i 3008).
  • WIP Com podobně jako systémy vyšší třídy RT3 a RT4 zahrnuje pevný disk 30 GB s kartografií evropských zemí (10 GB vyhrazeno funkci Jukebox), telefonní modul GSM a RCA vstupy. Tímto systémem mohou být vybaveny modely 207, 407, 607, 807 a Expert (podle země určení).

Hands-free funkci Bluetooth® v současnosti najdeme jako součást systému WIP Com u modelů 207, 407, 807 a Expert. Obrazovka s vysokým rozlišením (800×480) a USB vstup jsou k dispozici u modelu 407.

WIP Com 3D, nová nabídka nejvyšší úrovně, nahrazuje systém WIP Com u celé modelové řady 308 a objeví se i u vozu 3008.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Specializovaný servis a prodej vozů Mercedes Benz a AMG.

Servis, lakovna, klempírna, řešení pojistných událostí, financování Mercedes Benz a AMG.

 

Kontakt:
CAR MOTORS MB
Praha 3, Koněvova 143
+420 737 209 090
prodej@carmotorsmb.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Olomouc se chystá na druhou soutěž šampionátu v ecorally

Olomouc se chystá na druhou soutěž...

Letošní Mistrovství ČR v ecoRally pokračuje druhou soutěží. Po úvodním podniku v Českém Krumlově přichází druhé kolo, a to se odehraje o nadcházejícím víkendu v podhůří Jeseníků....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Peugeot 208: Mini-ikona v novém

Nový Peugeot 208: Mini-ikona v novém

Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostal nový outfit. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - NOVÝ PEUGEOT 5008: Sedmimístné SUV pro cestování první třídou

NOVÝ PEUGEOT 5008: Sedmimístné SUV pro...

Už za pár měsíců dorazí na evropské trhy jako postrach konkurence. Jako inovativní záležitost nastavující v segmentu C-SUV tak trochu nová měřítka. Nový Peugeot E-5008 se stane jediným...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Peugeot 3008 SUV fastback už má českou cenu

Nový Peugeot 3008 SUV fastback už má...

Už příští rok bude mít Peugeot nejširší nabídku elektromobilů ze všech evropských mainstreamových výrobců automobilů. Velký krok k této metě udělal tím, když nahradil svůj bestseller...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Peugeot i-Cockpit vyfasuje umělou inteligenci ChatGPT

Peugeot i-Cockpit vyfasuje umělou...

Peugeot je jedním z prvních výrobců automobilů, který poskytl svým zákazníkům umělou inteligenci ChatGPT . Tento chatbot je začleněný do systému i-Cockpit® a aktivuje se zde prostřednictvím...