Společnost Volvo Cars usiluje o to, aby v roce 2025 tvořila 50 % jejího prodeje elektrická vozidla

Společnost Volvo Cars zabývající se výrobou prémiových automobilů dnes oznámila, že si stanovila nový cíl: do roku 2025 mají padesát procent jejího celkového prodeje tvořit elektrická vozidla.

Tomuto oznámení předchází závazek z roku 2017, kdy automobilka Volvo Cars jako první v rámci svého průmyslového odvětví prohlásila, že počínaje rokem 2019 budou všechny nové modely k dispozici ve verzi mild hybrid, plug-in hybrid nebo s plně elektrickým pohonem.

New Volvo XC40 T5 plug-in hybrid

Strategické rozhodnutí společnosti zajistit, aby v roce 2025 tvořily polovinu z celkového prodeje elektromobily, z ní udělá silného hráče na čínském trhu, který stojí z hlediska elektrifikace v čele.

V souladu s plánem čínské vlády by měla být do roku 2025 v celkovém ročním prodeji elektrická vozidla zastoupena z více než 20 %, což se dle předpovědi čínské vlády rovná více než sedmi milionům automobilů.

„V loňském roce jsme se v rámci příprav na éru následující po spalovacích motorech zavázali k elektrifikaci,“ uvedl prezident a generální ředitel společnosti Volvo Cars Håkan Samuelsson. „Dnes chceme náš závazek posílit a expandovat na největší světový trh elektrifikovaných vozidel. Elektrická budoucnost Číny je zároveň i elektrickou budoucností automobilky Volvo Cars.“

V současné době společnost Volvo Cars vyrábí v Číně své modely S90 a S90L T8 Twin Engine. Tento týden je významný i zahájením čínské výroby Volva XC60 T8 Twin Engine, což znamená, že již brzy budou všechny tři čínské továrny společnosti Volvo Cars, sídlící v Luqiau, Čcheng-tu a Ta-čchingu, vyrábět buď plug-in hybridní, nebo čistě elektrická vozidla.
Dnes na pekingském autosalonu společnost Volvo Cars vizuálně posílí svou roli průmyslového lídra v oblasti elektrifikace tím, že budou všechny vystavené modely připojené ke zdroji elektrické energie. Jedná se o vůbec první příležitost, kdy automobilka vystavuje na nějakém autosalonu jen plug-in hybridní vozy.

Mimoto si zde společnost odbude své další „poprvé“ tím, že vedle sebe vystaví svá tři SUV určená pro globální trh: Volvo XC90, Volvo XC60 a nové Volvo XC40. V Pekingu současně zažívá svou veřejnou premiéru plug-in hybridní motorizace T5 Twin Engine nového Volva XC40.

Nové Volvo XC40 bylo v nedávné době jmenováno Evropským autem roku 2018 a od jeho představení koncem roku 2017 na něj společnost Volvo Cars obdržela více než 60 000 objednávek z celého světa (s výjimkou Číny, kde dosud nebyl objednávkový systém otevřen).

Počáteční úspěch Volva XC40 podporuje předpoklad automobilky Volvo Cars, která v Číně očekává silnou poptávku po svém novém malém SUV. Její očekávání jsou posílena také prognózou silného růstu v rámci daného segmentu v následujících pěti letech, rozšiřováním řad populace střední třídy a růstem HPD v Číně, což je dáno domácí spotřebou.

Automobilka Volvo Cars v prvním čtvrtletí letošního roku dosáhla v Číně, která je jejím největším samostatným trhem, meziročního zvýšení prodeje o 23,3 %, které značně přispělo k nárůstu globálního prodeje společnosti za první tři měsíce roku 2018 o 14 %. Prodej společnosti Volvo Cars v Číně v loňském roce vůbec poprvé překročil hranici 100 000 prodaných vozů.

Speciální uvedení nového Volva XC40 na místní trh a prohlubující se závazek automobilky k elektrifikaci staví společnost Volvo Cars do pozice, která jí umožní dále naplňovat její ambice a posilovat podíl na největším automobilovém trhu na světě.

New Volvo XC40 T5 plug-in hybrid

Autorizovaný dealer a opravce VOLVO

Člen koncernu TUkas

 

Kontakt:
AUTO-STAIGER CZ A.S.
Praha 10, Černokostelecká 621/122
+420 271 009 111
servis.volvo@auto-staiger.cz

Autopůjčovna s nabídkou vozů všech kategorií. 

 

Firmám nabízíme flexibilní pronájem vozů.

Kontakt:
RentPoint
Praha 4, Na Chodovci 2457
267 286 823
rentpoint@rentpoint.cz

Související články

Volvo bude mít díky bioplynu první...

Volvácký výrobní závod v čínském Tchaj-čou přechází na bioplyn, díky čemuž se stává první klimaticky neutrální továrnou v Číně značky. Využívání bioplynu namísto zemního plynu...

Plně elektrické Volvo EX30 si...

Malé, ale skutečně schopné. Volvo slaví úspěch svým malým plně elektrickým SUV EX30, které bylo oceněno na udílení prestižních cen World Car Awards! Volvo EX30 při udílení cen v rámci...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Volvo přechází u námořní dopravy na obnovitelná paliva, sníží své fosilní emise o 84 %

Volvo přechází u námořní dopravy na...

Každoročně přepraví nákladní lodě napříč světovými oceány desítky tisíc kontejnerů s materiálem určeným pro výrobu v továrnách společnosti Volvo Cars. Odteď bude většina těchto...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Malý vůz s velkým potenciálem. Zcela nové, plně elektrické SUV Volvo EX30

Malý vůz s velkým potenciálem. Zcela...

Někdy může být první dojem zavádějící. Volvo dnes představilo zcela nové a dosud nejmenší SUV EX30. Neuhádnete kolik stojí… Volvo EX30, které bylo představeno světu dnes v italském...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové malé Volvo EX30 vyniká dosud nejnižší uhlíkovou stopou

Nové malé Volvo EX30 vyniká dosud...

V novém modelu Volvo EX30 je destilováno to nejlepší, co automobilka Volvo Cars nabízí, včetně mimořádné bezpečnosti a vůbec nejnižší emise CO2 ze všech dosavadních vozů Volvo. Protože se...