Mitsubishi Colt s motorem 1,1 litru v testu redakce

Testovaný model byl třídveřový ve výbavě Inform.

Design vozu na mě zapůsobil nejen svou elegancí, ale i výrazným sportovním charakterem.

Mitsubishi Colt s motorem 1,1 litru v testu redakce
Mitsubishi Colt s motorem 1,1 litru v testu redakce
Mitsubishi Colt s motorem 1,1 litru v testu redakce
Mitsubishi Colt s motorem 1,1 litru v testu redakce
Mitsubishi Colt s motorem 1,1 litru v testu redakce

Interiér pětisedadlového Mitsubishi Coltu je atraktivní a komfortní. Jeho řešení je osobité a zdůrazňuje dynamiku vozu. Palubní deska s netradiční středovou konzolí je řešena podle všech ergonomických zásad: vhodně umístěné sdělovače jsou dobře čitelné a ovládače jsou umístěny v pohodlném dosahu řidiče tak, aby neodváděly nadměrně pozornost řidiče od dopravní situace.

Mitsubishi Colt s motorem 1,1 litru v testu redakce
Mitsubishi Colt s motorem 1,1 litru v testu redakce

Sedadla jsou pevná, ale pohodlná s dobrým bočním vedením. Zadní sedadla dělená v poměru 60/40 se dají podélně posouvat v rozsahu 15 cm, takže podle potřeby můžete zvolit větší prostor pro zavazadla nebo více prostoru pro cestující na zadních sedadlech. Kromě toho se dají i snadno sklopit za přední sedadla, nebo jednoduše vyjmout, takže získáte velký prostor. Sedadlo spolujezdce se dá navíc ještě sklopit, takže si lehce poradíte i s převozem dlouhých předmětů.

Testovaný Colt měl tříválcový 12ti ventilový benzinový motor 1,1 l má výkon 55 kW (75 k) při 6000 ot/min. Nejvyšší hodnotu točivého momentu 100 Nm dosahuje při 3500 ot/min. Výrobce udává zrychlení z 0 na 100 km/h za 12,9 s a maximální rychlost 165 km/hod. Motor vyžaduje vzhledem k menšímu objemu více vytáčet a rychlostní stupně doporučuji řadit při dosažení vyšších otáček. Pětistupňová manuální převodovka má rychlostní stupně vhodně odstupňované a dobře se řadí. Motor i podvozek jsou dobře odhlučněny v celém rozsahu otáček. Kombinovanou spotřebu 5,5 l/100 km uváděnou výrobcem jsem docílil o 0,3 l na 100 km nižší, tj. 5,2 l na 100 km.

Byl jsem překvapen, že Colt s poměrně vyšší výškou (150 cm) a rozvorem 250 cm má dobrou stabilitu v zatáčkách a dobře drží stopu i na silnicích s horším povrchem. Vzhledem k délce 381 cm a šířce 169 cm je zejména ve městě pohyblivý a snadno zaparkovatelný.

Testovaný Colt výbavy Inform byl opravdu bohatě vybaven: měl airbagy řidiče a spolujezdce, boční airbagy, výškově stavitelný volant, elektronický posilovač řízení, protiblokovací brzdový systém ABS, elektronický systém rozdělování brzdné síly EBD, elektricky ovládaná přední okna, poloautomatická klimatizace, elektronický imobilizér, dálkově ovládané centrální zamykání, tónovaná skla, vyhřívané zadní okno, zadní stěrač s ostřikovačem, třetí brzdové světlo atd.

Cena třídveřového Mitsubishi Coltu s motorem 1,1 l výbavy Inform s pětistupňovou manuální převodovkou je 299 900 Kč včetně DPH. Metalíza je za příplatek 10 000 Kč.

Mitsubishi Colt je možné zakoupit i s benzinovým čtyřválcem 1,3 l (70 kW), 1,5 l (80 kW) a 1,5 l turbo s mezichladičem o výkonu 110 kW (150 k) anebo s naftovým tříválcem 1,5 l s technologií common-rail (výkonu 50 nebo 70 kW). Tyto motory jsou standardně dodávány s pětistupňovou manuální převodovkou, avšak s motorem 1.3 můžete zvolit i šestistupňovou automatickou převodovku Allshift s možností manuálního řazení (za příplatek 35 000 Kč).

Colt se na českém trhu dodává ve třídveřové i pětidveřové verzi a ve třech stupních výbav v závislosti na motoru: Inform, Invite a Instyle (s motorem 1,5 turbo pouze ve třídveřové verzi pod označením CZT). Pětidveřová verze je oproti třídveřové verze o 20 000 Kč dražší.

Autopůjčovna s nabídkou vozů všech kategorií. 

 

Firmám nabízíme flexibilní pronájem vozů.

Kontakt:
RentPoint
Praha 4, Na Chodovci 2457
267 286 823
rentpoint@rentpoint.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
KONTAKT spol. s r.o.
Svobodova 2050, 511 01 - Turnov
481 325 726
oztu@havex.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Toyota a Mitsubishi budou vyrábět vodík z hnoje a odpadu

Toyota a Mitsubishi budou vyrábět vodík...

Japonské společnosti Toyota Motor Corporation, Toyota Tsusho a Mitsubishi Kakoki letos na podzim v Thajsku představí zařízení na výrobu vodíku na bázi bioplynu. Vyrábět budou vodík z kuřecího...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové Mitsubishi ASX: Sebevědomý hybrid

Nové Mitsubishi ASX: Sebevědomý hybrid

Začíná zajímavá éra Mitsubishi. Značka uvádí na trh ASX nové generace, rozšiřuje tak evropskou modelovou nabídku stájových kolegů Space Star a SUV s označením Eclipse Cross PHEV. ASX se...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Outlander PHEV přijede příští rok

Nový Outlander PHEV přijede příští rok

Mitsubishi už příští rok uveden na evropský trh svou novou vlajkovou loď Outlander PHEV. Základem auta bude druhá generace pokročilého EV plug-in hybridního systému se dvěma elektromotory pro...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Fleetové setkání s příchutí adrenalinu

Fleetové setkání s příchutí adrenalinu

První ročník akce Experience Day pro fleetové zákazníky Testování vozů včetně aktuálních novinek z portfolia skupiny Auto Palace Hosty akce svezl také účastník Rallye Dakar a soutěžní...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Auta na náplavce startují již ve čtvrtek!

Auta na náplavce startují již ve čtvrtek!

Třetí ročník výstavy Auta na náplavce, který pořádá časopis Svět motorů z mediálního domu Czech News Center, doslova klepe na dveře. Vše vypukne u Vltavy v Praze už ve čtvrtek 29. srpna...