Nové BMW Cabrio 6. řady vstupuje na český trh

BMW stvořilo auto snů jak po vzhledové tak i technické stránce.

Fascinující design, strhující technika, atletické špičkové výkony – vlastnosti poskytující neomezené potěšení z jízdy pro pod širým nebem – to je nový kabriolet BMW. BMW 645Ci Cabrio stojí 2 668 700 Kč.


Nové BMW Cabrio 6. řady vstupuje na český trh
Nové BMW Cabrio 6. řady vstupuje na český trh
Nové BMW Cabrio 6. řady vstupuje na český trh
Nové BMW Cabrio 6. řady vstupuje na český trh

Díky nové skládací střeše okouzluje Cabrio 6. řady, podobně jako kupé 6. řady, zřetelně prezentovanými a elegantně vedenými liniemi – potah střechy působí zároveň jako široké boční sloupky ve tvaru C, čímž je zvýrazněn exkluzivní styl kupé. S otevřenou skládací střechou potvrzuje Cabrio svůj svébytný charakter. Dovedně to kombinují atletické znaky sportovního kupé se stylovými prvky luxusního 2+2-sedadlového kabrioletu. Již první dojem nového Cabria umožňuje vytušit mimořádnou jízdní hbitost, kterou se BMW 6 řady vyznačuje.

Auto pro náročné zákazníky.


Kupci Cabria chtějí jízdou v otevřeném automobilu propůjčit výraz svému osobnímu životnímu stylu. Vysoká inovační síla a příkladná úroveň kvality BMW zajišťují, aby Cabrio stejně jako kupé nabídlo optimální potěšení z jízdy, jízdní komfort, bezpečnost a vhodnost pro všední den.

V8-Motor pro stálé potěšení plné síly pod širým nebem.


Při uvedení na trh se ve špičkovém modelu BMW 645Ci Cabrio používá 4,4 litrový vidlicový osmiválec. Má výkon 245 kW/333 PS a maximální točivý moment 450 Nm. Plynulou změnou nastavení prakticky všech důležitých parametrů jako je časování ventilů (Bi-VANOS), zdvih sacích ventilů (VALVETRONIC) a délky sacího potrubí se perfektně přizpůsobí každému požadavku. Zákazník z toho profituje formou nejvyššího výkonu při zachování příznivé spotřeby paliva (výhodnou pro osmiválec) 12,8 litrů benzínu super Plus na 100 km pro manuální převodovku (automatika: 11,5 litrů) a špičkovými ekologickými parametry (EU4/LEV). Také v tomto ohledu tedy strhující motor pro fascinující automobil, což v neposlední řadě dokládá udělené vyznamenání „International engine of the year 2002“.


V ideální kombinaci s jednou ze tří šestistupňových převodovek, z kterých je možno zvolit, mezi nimi je na výběr i od volantu obsluhovaná SMG-mechanická převodovka, známá z formule 1, 645Ci Cabrio dosahuje jízdních výkonů, jaké může prokázat jen málo sportovních vozů: špičkový model absolvuje zrychlení z 0 na 100 km/h v 6,1 sekundách (automatika: 6,2 sekund), při 250 km/h je jeho rychlost elektronicky omezena.

Lehká konstrukce a asistenční systémy jízdního ústrojí pro optimální dynamiku.


Jízda Cabriem 6. řady přináší řidiči sportovní radost. Toto se připisuje zejména vysoké tuhosti karosérie, která díky speciální nosné struktuře umožňuje dosáhnout hodnotu vibrace, která odpovídá excelentnímu dvousedadlovému roadsteru jedinečnému ve třídě 2+2-Cabrií. Přesto mohla být s důsledně použitou lehkou konstrukcí omezena vlastní hmotnost 645Ci Cabria na 1815 kg (automatická převodovka: 1820 kg) a také realizováno rozdělení zatížení náprav, které je pro BMW typické, v poměru téměř 50:50. Společně s pohonem zadních kol, které je u tohoto rozdělení zatížení náprav ideální, dosahuje nový kabriolet úroveň jízdních vlastností daleko překračující úroveň své třídy.


Mezi regulačními systémy je třeba zdůraznit rozsáhlou dynamickou kontrolu stability (DSC) a volitelné „společně myslící“ dynamické řízení vozidla (Dynamic Drive). Dynamic Drive zcela vyrovnává náklon karosérie v zatáčkách a redukuje prostřednictvím momentu stabilizačního rozložení z přední nápravy na zadní potřebný úhel natočení. Tím sedí Cabrio velmi stabilně a klidně na vozovce. Řidič tím profituje získáním obzvlášť živého, přímého a sportovního způsobu jízdy.

Aktivní řízení pro ještě lepší chování vozidla za jízdy.


BMW zvyšuje navíc inovaci aktivního řízení pro bezpečnou a komfortní zábavu z jízdy, kterou 6. řada díky řízení servotronic již sériově nabízí. S aktivním řízením, které patří do příplatkové výbavy, je možno Cabrio při nízké rychlosti přímo a tím zřetelně živěji a precizněji dirigovat, u vzrůstající rychlosti naproti tomu možnost ovládání aktivního řízení klesá, což vede k lepšímu a klidnějšímu udržování přímého směru jízdy.


Aktivní řízení disponuje též regulací stáčivé rychlosti (úhlová rychlost vozidla kolem svislé osy), které je propojeno se stabilizačním DSC-systémem. Takto včas a inteligentně dochází k lehkým korekturám prostřednictvím úhlu natočení předních kol a redukují se brzdové DSC-zásahy ve spodní reakční oblasti. Aktivní řízení a DSC se tedy ideálně doplňují.

Aktivní světla do zatáček pro ještě větší bezpečnost.


Jinou avantgardní inovaci BMW představují volitelná adaptivní světla do zatáček. Pohyblivé reflektory osvětlují průběh vozovky a okolí až o 90 % lépe. K tomu získává řídící jednotka adaptivních světel stále aktuální informace o úhlu natočení kol, odstředivé rychlosti, rychlosti jízdy a prostřednictvím elektromotoru natáčí bi-xenonové reflektorové moduly. Adaptivní světla do zatáček takto značně zvyšují bezpečnost při nočním projíždění zatáček.

Skládací střecha s perfektním tlumením hluku a tepelnou izolací.


Jak je nové BMW Cabrio prakticky vybaveno, se také ukazuje na nově vyvinuté skládací střeše. Její zvukově a tepelně izolující polyuretanová vrstva mezi gumovanou vnější plachtou a vnitřním potahem střechy rovněž efektivně tlumí vnější zvuky, jakož i trvale odolává větru a rozmarům počasí. Přitom pružná střecha Cabria 6. řady dosahuje velmi dobrých akustických hodnot, takže i při vysoké rychlosti je ještě možná uvolněná konverzace. Svislé zadní okno mezi vzpěrami skládací střechy je vyrobeno ze skla, je vyhřívané a je možné jej při otevřené i zavřené střeše elektricky kompletně spustit do dělicí příčky části zavazadlového prostoru. Tím vzniká větrací efekt bez průvanu, který se podobá tomu, jaký je v limuzíně s otvírací posuvnou střechou. Také všechna boční okna je přirozeně možno zcela spustit.


Plně elektricky ovládaná skládací střecha „zmizí“ během několika sekund kompletně pod pevným krytem ve skříni pro skládací střechu. Je-li skládací střecha uzavřena, může být variabilní skříň pro skládací střechu manuálně snadno zmenšena, aby byl v zavazadlovém prostoru k dispozici ještě větší prostor. Elektrické otvírání skládací střechy obsahuje automatické odblokování v horním rámu předního skla. Komfortní otvírání umožňuje skládací střechu kompletně otevřít nebo zavřít od přístrojové desky prostřednictvím stisknutí tlačítka popřípadě klíčem k zámku dveří. Toto otvírání nebo zavírání se může také provést během rozjíždění nebo při dopravní zácpě až do rychlosti 30 km/h a obsahuje také otvírání a zavírání všech oken, jakož i odblokování a zablokování sklápěcí střechy. Větrná příčka dělá z Cabria při jízdě s otevřenou střechou téměř dvoumístný osobní automobil bez průvanu – bude-li ale zapotřebí čtyřech míst k sezení, je možno ji sklopit do zavazadlového prostoru.

Jízdní komfort pro čtyři dospělé.


Jako plnohodnotný 2+2-kabriolet nabízí 645Ci Cabrio všem cestujícím komfortní sedadla, luxusní vybavení a elegantní prostředí. Sériová elektrická sedadla řidiče a spolujezdců s trojitou paměťovou funkcí (jen pro řidiče) jsou potažena vysoce hodnotnou Dakota-kůží a ergonomicky vytvarována. Sportovní sedadlo, které lze zakoupit jako doplňkové příslušenství rovněž s elektrickým polohováním, je hladce polstrováno a především nabízí v  oblasti jízdní dynamiky ještě lepší oporu těla, jakož i polohovací opěru stehen.


Vzhledem k proporcím Cabria sedí i cestující na zadních sedadlech jako v přední řadě. Ačkoliv má sklápěcí střecha se stylem kupé plochý tvar, shledají zde i dospělí dostatečný volný prostor kolem hlavy. V obou hluboce vytvarovaných, oddělených kožených sedadlech a rovněž vytvarovaných opěradlech naleznou dobrou boční oporu. Obě zadní sedadla jsou komfortně přístupná díky pomocným úchytům při nastupování na sedadle řidiče a spolujezdce. Zde je předností to, že je integrován bezpečnostní pás na předním sedadle; při nastupování směrem dozadu nemusejí cestující dávat pozor na to, aby nezavadil o pás nohou.


300litrový objem zavazadlového prostoru podporuje při otevřené a 350 litrů při zavřené sklápěcí střeše praktické využití nového Cabria. Dovnitř se vejdou velký a malý kufr s pevným pláštěm popřípadě dva golfové vaky o velikosti 46 a středně velký kufr s pevným pláštěm. Díky volitelnému vaku na lyže je možno transportovat i dva páry lyží nebo snowboard, aniž by se omezil prostor místa k sezení.

V interiéru dynamická harmonie.


V interiéru ukazuje Cabrio svou úzkou příbuznost s kupé 6. řady. I zde přichází ke slovu především myšlenka „dynamické harmonie“. Dynamika se přitom vztahuje na čelní rozměry a pohyby ploch a linií. Harmonie zastupuje způsob, jak se mohou plochy a linie vzájemně podporovat a prolínat. Interiér tak perfektně koresponduje s atraktivním vnějším designem Cabria 6. třídy.


Perfektně zpracované ušlechtilé materiály jako je kůže, dřevo nebo kov, jakož i senzitivní volba vzájemně ladících barev tvoří luxusní atmosféru, aniž by byla zanedbána funkčnost. Všechny funkce, podstatné pro řidiče, jsou ergonomicky správně umístěny na volantu nebo kolem něj. Téměř všechny podobné a pro řidiče a spolujezdce důležité funkce se nacházejí v oblasti středního ovládacího panelu. Jako obslužný prvek zde funguje centrální multifunkční ovladač a téměř veškeré komfortní funkce Cabria jsou řízeny prostřednictvím menu zobrazovaném na centrálním barevném displeji.

Head-Up displej: Se zobrazením přístrojů v zorném poli má řidič v pohledu to nejdůležitější.


Inovační Head-Up displej je k dostání jako doplňkové příslušenství a promítá důležité informace během jízdy do přímého zorného pole řidiče. K zobrazovaným údajům náleží aktuální rychlost, navigační informace, regulace rychlosti a kontrolní hlášení. Virtuální obraz se tvoří zdánlivě před řidičem na vozovce, umožňuje tím jízdu bez pocitu únavy a ta se stává ještě bezpečnější, protože řidič již nemusí odvracet zrak od dopravního dění.

Inovační systém pro ovládání hlasem.


Tak jako zobrazení přístrojů v zorném poli řidiče, rozšiřuje inovační systém pro ovládání hlasem filozofii obsluhy, uvedenou systémem BMW iDrive, pro mnohem větší jízdní komfort a bezpečnost. Tento systém je možné zakoupit v kombinaci s doplňkovým příslušenstvím navigačního systému Professional a Car Communication Computer (CCC – automobilový komunikační počítač). Jádrem systému pro zadání řeči je možnost zvolit všechny podstatné iDrive-komfortní funkce během jízdy prostřednictvím hlasového ovládání, není tedy nutné odpoutávat pohled od dopravního dění. Téměř všechny indikace displeje tak mohou být aktivovány prostřednictvím hlasu. Přitom systém pracuje nezávisle na zabarvení hlasu, čímž odpadá časově náročný trénink vlastního hlasu. Inteligentní hlasový výstup („Text-to-Speech“ – převod textu na řeč) předčítá rovněž přijaté e-maily, SMS-zprávy, názvy rozhlasových stanic nebo nabídky funkcí prostřednictvím definovaných krátkých příkazů je také možná hlubší modifikace rozsáhlých iDrive-funkcí. V neposlední řadě je možné využívat BMW online portál, který poskytuje vybrané internetové služby.

Audio-systém v HiFi-kvalitě.


K požitku z hudebního poslechu napomáhá cestujícím v novém BMW Cabrio sériová HiFi-souprava s osmi reproduktory. Se špičkovým TOP HiFi-systémem a jeho prostorovým zvukem s celkem 11 reproduktory se nové BMW Cabrio stává arénou pro koncerty pod širým nebem. Centrální reproduktor, umístěný v přístrojové desce, subwoofery v obložení zadní boční stěny, jakož i pětikanálový LOGIC7 ekvalizér zajišťují obzvláště autentický prostorový zvukový obraz ve studiové kvalitě, nezávisle na použitém formátu zvuku.

Nejvyšší pasivní bezpečnost i při jízdě s otevřenou střechou.


Cabrio 6. řady samozřejmě splňuje nejvyšší požadavky na bezpečnost, k čemuž náleží i sériová automatická ochrana před překlopením – nezávisle na tom, jestli je sklápěcí střecha zavřená nebo otevřená. Cabrio má nejmodernější zádržné systémy jako jsou automatické bezpečnostní pásy s přitahovači integrované do opěradel sedadel, inteligentně řízené čelní a boční airbagy, jakož i kolenní airbagy pro řidiče a spolujezdce (USA). Ve spolupůsobení s vysoce vyztuženou karosérií a především se speciálně zesílenými A-sloupky má tak Cabrio znamenité zabezpečení proti nárazu na příkladné úrovni kupé 6. řady.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Autorizovaný dealer a opravce VOLVO

Člen koncernu TUkas

 

Kontakt:
AUTO-STAIGER CZ A.S.
Praha 10, Černokostelecká 621/122
+420 271 009 111
servis.volvo@auto-staiger.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - BMW zahajuje v Thajsku výstavbu závodu na výrobu vysokonapěťových baterií.

BMW zahajuje v Thajsku výstavbu závodu...

BMW položila v thajském Rayongu základní kámen k výstavbě výrobního závodu na produkci vlastních vysokonapěťových baterií 5. generace. BMW Group tak připravuje další továrnu na výrobu...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové BMW M4 Coupé a Cabrio: Dokonalost od 2 milionů

Nové BMW M4 Coupé a Cabrio: Dokonalost...

Více výkonu, výraznější design, nové možnosti individualizace a digitální inovace. Divize BMW M představuje nové modely M4: Coupé i Cabrio s ještě intenzivnějšími geny ze světa...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové BMW X5 Protection VR6

Nové BMW X5 Protection VR6

Nové provedení nejprodávanějšího pancéřovaného vozu světa s klasifikací VR6 přichází s přepracovaným designem a upraveným interiérem se špičkovými prvky digitalizace – přebírá...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - BMW ALPINA B5 GT: Nejvýkonnější ALPINA pro 250 vyvolených

BMW ALPINA B5 GT: Nejvýkonnější ALPINA...

Už více než 50 let se značka ALPINA věnuje vývoji a výrobě výjimečných automobilů pro znalce a nadšence. Pro ně letos nabízí jednu lahůdku. Model B5 GT coby vrcholné provedení BMW řady 5...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové BMW 5 bude prvním vozem schváleným pro autonomní jízdu do rychlosti 130 km/h v Německu

Nové BMW 5 bude prvním vozem...

BMW Group je první automobilkou v Německu, která může nabídnout systém pro částečně automatizovanou jízdu rychlostí až 130 km/h. Spolkový dopravní úřad Kraftfahrtbundesamt (KBA) udělil...