Program BMW Driver Training slaví 25. narozeniny

Iniciativa za vyšší bezpečnost a lepší řidičské dovednosti na silnicích úspěšně pokračuje

BMW Driver Training slaví své 25. výročí. V roce 1977 se společnost BMW stala prvním výrobcem automobilů, který na sebe vzal odpovědnost nejen za vývoj aktivní a pasivní bezpečnosti automobilu na stále se zvyšující standard, ale který rovněž zavedl profesionální výcvik řidičů v cílených řidičských kurzech. Lidský faktor je bezesporu klíčovým při řízení automobilů a právě proto program BMW Driver Training významně ovlivňuje prostřednictvím výcviku řidičů zvýšení bezpečnosti na silnicích.


Program BMW Driver Training slaví 25. narozeniny
Program BMW Driver Training slaví 25. narozeniny
Program BMW Driver Training slaví 25. narozeniny

V osnovách programu BWW Driver Training jsou bezpečnost a řidičské dovednosti na prvním místě. Tým 80 instruktorů trénuje jednotlivé účastníky individuálně tak, aby byli schopni rozpoznat, vyhnout se a překonat nebezpečně situace včas s cílem preventivně zabránit vzniku nehody nebo na nebezpečné situace v silničním provozu zareagovat vhodným manévrem v případě, že dojde k nejhoršímu.. Pod vedením odborníků účastníci zkoušejí hledat hranice možností svých vozů a motocyklů na uzavřených plochách a okruzích, aby nebyli překvapeni nenadálými situacemi v běžném provozu, a aby dokázali vždy adekvátně reagovat.

Program BMW Driver Training slaví 25. narozeniny
Program BMW Driver Training slaví 25. narozeniny
Program BMW Driver Training slaví 25. narozeniny

 Program BWW Driver Training se od svého založení v roce 1977 výrazně rozrostl. Jen v roce 2001 se jednoho z více než 1 100 automobilových a motocyklových kurzů v rámci programu BWW Driver Training zúčastnilo přes 15 000 řidičů ve 13 zemích. Flexibilní tréninkový program postupuje po jednotlivých krocích a účastníci jsou školeni individuálně podle svých schopností od základní úrovně v rámci kompaktního kurzu až po nejvyšší kurz zdokonalování. Řada dodatečných nabídek kurzů, jako například poznávací výlety, kurzy úsporné jízdy nebo výcvik na uzavřených závodních tratích, dále obohacuje škálu dostupných aktivit.

Program BMW Driver Training slaví 25. narozeniny
Program BMW Driver Training slaví 25. narozeniny
Program BMW Driver Training slaví 25. narozeniny

Zavedení vícefázového individuálního výcviku na všech úrovních – Základním předpokladem individuálního výcviku účastníků bylo rozšíření a diverzifikace osnov nabízeného programu tak, aby vyhovoval jak začátečníkům, tak zručným řidičům s různou úrovní tréninku a zkušenosti. Proto program BWW Driver Training nabízí od roku 1990 vícefázový výukový program, který umožňuje účastníkům zdokonalit své řidičské schopnosti krok za krokem. Dnes tento vícefázový program zahrnuje šest úrovní tréninku, které systematicky navazují jedna na druhou. Kompaktní kurz je určen pro začátečníky a ty co kurz opakují. Připravuje účastníky na obvyklé situace a nástrahy v městském silničním provozu. Následuje nadstavbový kurz (Follow-up Training), který účastníky provede dalšími kritickými situacemi, umožní jím vyzkoušet nejzažší možnosti a seznámí je s typickým chováním vozu při nedotáčivosti a přetáčivosti. Kurz zdokonalování (Intensive and Perfection Training) na uzavřených okruzích se zaměřuje na mimořádné dopravní situace při delších cestách a při rychlostech typických pro německé dálnice.

Tyto školící aktivity doplňují programy závodní fascinace (Racing Fascination) a závodní zkušenost (Race Track Experience), které nabízejí sportovním a ambiciózním řidičům odborné rady a praktické zkušenosti z oblasti závodního motorismu. Vedle tohoto vícefázového výcviku nabízí program BWW Driver Training rovněž další aktivity a poznávací výlety, mezi něž patří kurz pro ovládání vozů s pohonem všech kol, kurz jízdy v terénu a kurz navigace za pomoci GPS s vozem BMW X5, zvláštní kurz úsporné jízdy, vzrušující poznávací jízdy v Toskánsku za volantem vozu BMW Z3, nebo výlety do Provence a Afriky v modelu BMW X5. V zimní sezóně tyto aktivity doplňují zimní kurzy v Rakousku a Laponsku.


Zkušení instruktoři trénují účastníky na různých úrovních rovněž v programu Motorcycle Riding Training (Výcvik jízdy na motocyklu). V tomto programu mohou začátečníci i pokročilí jezdci významně zvýšit své osobní schopnosti ve výjimečných situacích a v oblastech Enduro a C1.


Od roku 1997 sídlí program BWW Driver Training ve firemním centru výcviku řidičů na letišti v Mnichově. Na více než 63 000 čtverečních metrech je dostatek prostoru pro trénink až osmi malých skupin zároveň. BMW byla první německou automobilkou s vlastní firemní tréninkovou plochou pro automobily a motocykly. Vedle centra DTC využívá program BWW Driver Training různé testovací a závodní okruhy, stejně jako další vhodná místa v Německu i jinde ve světě.


Za 25 roků se program BWW Driver Training úspěšně rozšířil až na mezinárodní úroveň. Nyní je tak program BWW Driver Training nabízen ve třinácti zemích: v Argentině, Austrálii, Belgii, Brazílii, Kanadě, Japonsku, Malajsii, Rusku, Singapuru, Jižní Africe, Švýcarsku, Spojených arabských emirátech a ve Spojených státech amerických. Navíc se zahájení programu připravuje v dalších sedmi zemích.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
Auto Jarov
Osiková 2, Praha 3, 130 00
251 002 288
seat@autojarov.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - BMW zahajuje v Thajsku výstavbu závodu na výrobu vysokonapěťových baterií.

BMW zahajuje v Thajsku výstavbu závodu...

BMW položila v thajském Rayongu základní kámen k výstavbě výrobního závodu na produkci vlastních vysokonapěťových baterií 5. generace. BMW Group tak připravuje další továrnu na výrobu...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové BMW M4 Coupé a Cabrio: Dokonalost od 2 milionů

Nové BMW M4 Coupé a Cabrio: Dokonalost...

Více výkonu, výraznější design, nové možnosti individualizace a digitální inovace. Divize BMW M představuje nové modely M4: Coupé i Cabrio s ještě intenzivnějšími geny ze světa...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové BMW X5 Protection VR6

Nové BMW X5 Protection VR6

Nové provedení nejprodávanějšího pancéřovaného vozu světa s klasifikací VR6 přichází s přepracovaným designem a upraveným interiérem se špičkovými prvky digitalizace – přebírá...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - BMW ALPINA B5 GT: Nejvýkonnější ALPINA pro 250 vyvolených

BMW ALPINA B5 GT: Nejvýkonnější ALPINA...

Už více než 50 let se značka ALPINA věnuje vývoji a výrobě výjimečných automobilů pro znalce a nadšence. Pro ně letos nabízí jednu lahůdku. Model B5 GT coby vrcholné provedení BMW řady 5...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové BMW 5 bude prvním vozem schváleným pro autonomní jízdu do rychlosti 130 km/h v Německu

Nové BMW 5 bude prvním vozem...

BMW Group je první automobilkou v Německu, která může nabídnout systém pro částečně automatizovanou jízdu rychlostí až 130 km/h. Spolkový dopravní úřad Kraftfahrtbundesamt (KBA) udělil...