Panasonic a Toyota ve Formuli 1

Stáj Panasonic TOYOTA Racing ve svém sídle v Kolíně nad Rýnem v SRN představila veřejnosti nový závodní monopost pro sezónu 2002 světového poháru Formule 1.

V červnu tohoto roku společnosti Matsushita Electric Industrial Co Ltd (Panasonic) a Toyota oznámily uzavření dohody, na základě které se společnost Matsushita stane titulárním sponzorem závodního týmu Formule 1 (F1) Toyota. V rámci sponzoringu, který bude trvat po dobu pěti let od roku 2002 do roku 2006, ponese stáj F1 společnosti Toyota oficiální název „Panasonic TOYOTA Racing“ a její monoposty soutěžící na okruzích F1 po celém světě ponesou po stranách a na zadním přítlačném křídle loga „Panasonic“.


Společnost Matsushita poskytne stáji Toyota F1 také nejmodernější technologie v klíčových oblastech autoelektroniky, AV, IT a telekomunikací, které tým potřebuje pro úspěšný vstup do F1. Stáj Panasonic TOYOTA Racing Team již v současné době v každodenním provozu využívá celou řadu nejnovějších produktů značky Panasonic. Například 15 LCD monitory Panasonic se v boxech využívají pro zobrazování údajů o závodu a členové týmu včetně mechaniků používají odolné notebooky Panasonic.


Členové týmu využívají také další výrobky značky Panasonic – mobilní telefony, digitální fotoaparáty a kamery, video systémy, LCD projektory, paměťové karty SD, navigační systémy DVD a plazmové obrazovky.


Společnost Panasonic plánuje řadu reklamních kampaní zaměřených na spotřebitele, dealery, prodavače a média, jejichž cílem bude zviditelnění účasti značky ve stáji Panasonic TOYOTA Racing Team a další budování image značky jako vedoucího světového výrobce AV, IT a telekomunikačních zařízení. Součástí těchto programů bude propagace produktů, reklamní činnost, speciální akce pro spotřebitele a rozsáhlá kampaň zaměřená na motivaci dealerů a prodavačů v obchodech.


Nejnovější společná aktivita společností Matsushita a Toyota je založena na dlouhodobé a plodné spolupráci při vývoji nejrůznějších technologií, například audiovizuálního vybavení pro automobilový průmysl či baterií pro hybridní vozidla.


Připomínáme čtenářům,že japonská Matsushita Electric Industrial, Co., Ltd., známá v České republice svými produkty značek Panasonic a Technics, je jednou z nejvýznamnějších firem v oblasti vývoje a výroby elektronických zařízení pro spotřebitele i pro průmyslové použití. Matsushita je v České republice reprezentována svým obchodním zastoupením Panasonic Czech Republic, spol. s r. o.


Japonská společnost patří k největším zahraničním investorům v České republice díky své plzeňské továrně na výrobu televizorů (Matsushita Television Central Europe, s.r.o.). V současnosti firma zahájila výstavbu dalšího závodu v Pardubicích (Matsushita Communication Industrial Czech, s.r.o.), který bude produkovat mobilní telefony a autorádia značky Panasonic.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Autorizovaný dealer a opravce VOLVO

Člen koncernu TUkas

 

Kontakt:
AUTO-STAIGER CZ A.S.
Praha 10, Černokostelecká 621/122
+420 271 009 111
servis.volvo@auto-staiger.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štafl slavil triumf na historické Vltavě

Štafl slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Vyrobit elektromobil bude brzy levnější než auto se spalovacím motorem

Vyrobit elektromobil bude brzy levnější...

Ceny elektromobilů se v příštích třech letech výrazně sníží. Přibližně od roku 2027 bude výroba nové generace elektromobilů levnější než výroba srovnatelných vozidel se spalovacím...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Designovým autem roku se stala Toyota Prius

Designovým autem roku se stala Toyota Prius

Nová Toyota Prius zvítězila v kategorii designu soutěže World Car 2024 na mezinárodním autosalonu v New Yorku. Na dalších místech skončil Ford Bronco a Ferrari Purosangue. Vítěze vybírala...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nejvíc patentů ze všech automobilek zaregistrovala zase Toyota

Nejvíc patentů ze všech automobilek...

Automobilka Toyota se už podesáté umístila na prvním místě v automobilovém průmyslu v žebříčku největšího počtu podaných patentů, který zveřejnila Asociace vlastníků duševního...