Nový Lexus IS – nejvyšší bezpečnost

Nový Lexus IS je standardně vybaven nejkomplexnější nabídkou prvků aktivní i pasivní bezpečnosti v celé kategorii sedanů střední třídy

Všechny tyto intuitivní technologie automobilky Lexus

– byly navrženy tak, aby spojovaly optimální pomoc při řízení s maximální bezpečností pasažérů i chodců, a nabídly tak řidiči příkladný pocit bezpečí a nevtíravou podporu beze ztráty pocitu kontroly nebo radosti z jízdy.

Kromě lepší ergonomie kabiny a celé řady asistentů pro řízení (např. barevná zadní kamera, parkovací asistent, pomocník pro rozjezd do kopce) je nová konstrukční řada IS nově vybavena i několika pokrokovými prvky aktivní bezpečnosti.

Aktivní bezpečnost

Propracovaný přednárazový bezpečnostní systém (PCS)

– pomáhá řidiči nehodám předcházet, případně maximálně eliminovat jejich následky. Součástí systému PCS je radar pracující v pásmu milimetrových vln, který snímá překážky před vozem, a to i při průjezdu zatáčkou. PCS svým zásahem pomáhá řidiči s brzděním v nouzových situacích, a pokud hrozí bezprostřední nebezpečí kolize, systém předkolizního brzdění aktivuje brzdy automaticky, aby rychlost v okamžiku nárazu byla co nejnižší.

Systém pro monitorování slepých úhlů (BSM)

– využívá radarových čidel zabudovaných v zadní části vozidla k detekci předjíždějících vozidel ve vedlejších pruzích. Na vozidla, která nejsou ve vnějších zpětných zrcátkách vidět, systém automaticky upozorňuje řidiče pomocí kontrolky v příslušném zpětném zrcátku.

Nový výstražný systém RCTA

– je evropskou premiérou automobilky Lexus (Rear Cross Traffic Alert) monitorující pohyblivé překážky za vozidlem v příčném směru, jenž využívá radarová čidla systému BSM k upozorňování řidiče na blížící se vozidla, např. při couvání z parkovacího místa.

Automatická dálková světla (AHB)

– napomáhají k co nejlepší viditelnosti v noci tím, že automaticky přepínají na potkávací světla v okamžiku, kdy kamera zaznamená vůz jedoucí vpředu ve stejném pruhu nebo vozidlo přijíždějící v protisměru.

Systém varování před opuštěním jízdního pruhu (LDA)

– pomáhá zabránit nechtěnému vyjetí z jízdního pruhu v situacích, kdy řidič mění jízdní dráhu bez znamení o změně směru jízdy, např. při mikrospánku, nepozornosti apod.

Systém kontroly tlaku v pneumatikách s identifikací kola (AL-TPWS)

– zobrazuje hodnoty tlaku v každé pneumatice. Pokud systém zjistí podhuštění některého kola, AL-TPWS jasně ukáže, která z pneumatik vykazuje nedostatečný tlak.

Jedinečný nejmodernější systém integrovaného řízení dynamiky vozidla (VDIM)

– automobilky Lexus spojuje systémy aktivní bezpečnosti – ABS, elektronické rozdělování brzdné síly (EBD), systém řízení trakce (TRC) a systém řízení stability vozu (VSC) s elektrickým posilovačem řízení (EPS) s cílem zlepšit dynamické parametry, řízení trakce a stabilitu vozidla.

Pasivní bezpečnost

Nové IS byl navrženo tak, aby zajistilo v dané třídě špičkovou úroveň bezpečnosti v případě čelního nárazu, čelního střetu s přesahem, boční kolize i nárazu do vozidla zezadu. Reaguje tak na přísné standardy značky Lexus v oblasti bezpečnosti při vzájemném střetu vozidel.

Díky širokému nasazení vysokopevnostní a ultra-vysokopevnostní oceli v rámci celé struktury karoserie se optimálně přenáší a rozptyluje energie nárazu, čímž se minimalizuje deformace kabiny při střetu a zachovává prostor bezpečně chránící cestující.

Nově navržená aktivní vyskakovací kapota automaticky vytváří volný prostor k pohlcení nárazové síly při střetu s chodcem, aby bylo možné nabídnout co nejnižší čelní profil vozidla a současně zajistit optimální ochranu chodců.

Lexus IS je vybaven celkem osmi airbagy SRS:

čelními airbagy SRS s dvoustupňovým plněním, kolenními airbagy SRS na straně řidiče i předního spolujezdce, bočními airbagy SRS vpředu i vzadu, stejně tak jako hlavovými airbagy SRS pro přední i zadní cestující.

O značce Lexus

Od svého uvedení na trh roku 1989 je Lexus po celém světě znám svou touhou po dokonalosti, výjimečnou kvalitou, špičkovými technologiemi svých produktů a ojedinělým konceptem kompletní péče o zákazníky. Lexus je dnes jediným světovým výrobcem luxusních vozů, který nabízí ucelenou řadu vysoce výkonných plně hybridních modelů skládající se z RX 450h, hybridního crossoveru, jež je přímým nástupcem prvního hybridního SUV na světě RX400h, dále GS 450h, vysoce výkonného hybridního sedanu, vlajkové lodi LS 600h, hybridní limuzíny se stálým pohonem všech kol, modelu CT 200h – prvním a jediným plně hybridním prémiovým kompaktem na světě a sportovním sedanem IS 300h. Rostoucí oblíbenost hybridních modelů Lexus v ČR dokazuje i jejich zvyšující se podíl na celkových prodejích značky – 73 % (2012) vs. 40% (2007). V roce 2013 Lexus v ČR očekává podíl hybridních modelů na celkových prodejích ve výši 85 %.

Vizí automobilky Lexus je vyznávat modernější a progresivnější hodnoty luxusu než ty, které lze vidět u tradičních výrobců prémiových vozů. Cílem značky Lexus vždy bylo vytvářet hodnotnější osobní zkušenosti prostřednictvím automobilů i pomocí nových technologií. Lexus věří v budoucnost – a ve vytváření produktů a poskytování služeb, které zlepší náš život i naši společnou budoucnost.

Více informací: www.lexus.cz

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

KIA Czech za dobu své existence na českém trhu prodala téměř 70 000 vozů.

Kia Motors Corporation – výrobce kvalitních automobilů pro všechny mladé duchem.

Kontakt:
KIA CZECH s.r.o.
V Oblouku 128 Čestlice, Praha - východ 252 43 Průhonice
INFOLINKA KIA 222 999 333
kia-info@kia.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Lexus LBX a inovovaný UX se představují v národní premiéře

Nový Lexus LBX a inovovaný UX se...

Zbrusu nové SUV značky Lexus pod označením LBX a inovovaný model UX se zcela novým hybridním pohonem se v národní premiéře představily v luxusním prostředí resortu Chateau Mcely. Hlavní...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - LBX je tak trochu jiný Lexus do města

LBX je tak trochu jiný Lexus do města

LBX je zcela novým modelem pro nový trh značky Lexus v Evropě. Má ambice změnit pravidla hry a stát se klíčovým modelem k dalšímu růstu značky v tomto regionu. LBX, dosud nejkompaktnější...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Lexus prodlužuje hybridům jízdu na elektřinu

Lexus prodlužuje hybridům jízdu na...

Prémiová automobilka Lexus vyvinula systém, který optimalizuje hybridní pohon tak, aby vůz zůstal v elektrickém režimu co nejdéle. Systém Predictive Efficient Drive automaticky optimalizuje...

Luxus podle Britů? NX z garáže Lexus

Lexus NX 450h+ získal ve Velké Británii ocenění v anketě Company Car and Van Awards jako nejlepší prémiové auto roku 2022. Druhá generace tohoto modelu má nejvyšší úroveň bezpečnosti díky...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Mimořádné jízdní vlastnosti Lexusu RZ díky inteligentnímu pohonu Direct4

Mimořádné jízdní vlastnosti Lexusu RZ...

Nový Lexus RZ je první auto této značky postavené od základu jako elektromobil. Vůz má 313 koní přenášených na všechna čtyři kola pomocí inteligentního pohonu Direct4. Jeho úkolem je...