Toyota oznámila revoluční – atraktivní – ceny všech svých hybridních modelů pro rok 2012

Společnost Toyota Motor Czech oznámila včera nově platné ceny všech svých hybridních modelů včetně novinek v ČR: modelů Yaris Hybrid, Prius+ a Prius Plug-In Hybrid.

Toyota oznámila revoluční – atraktivní - ceny všech svých hybridních modelů pro rok 2012

Stručná poznámka k historicky významnému rozhodnutí Toyoty vyvíjet sériově vyráběné hybridní vozy pro nejširší klientelu, které vedlo k současnému bezkonkurenčnímu světovému úspěchu Toyoty na tomto poli.

Toyota soustavně hledá řešení maximálně ekologického vozu, o čemž vypovídá i více než čtyřicet let usilovného výzkumu a vývoje v této oblasti.

Jedinečný pohon HSD (Hybrid Synergy Drive®) v modelu Prius stanovil od roku 1997 významný milník v oblasti trvale udržitelné mobility. Samotný název prvního sériově vyráběného modelu – Prius – znamenající v latině „jít vpřed, předcházet“, symbolicky označuje vůz, který se na trhu objevil ještě dříve, než se z ekologického smýšlení stalo hlavní celospolečenské téma.

Model Prius nyní již přes 10 let plní roli průkopníka ekologických a dalších vyspělých technologií. Mnohokrát oceněný Prius je celosvětově nejprodávanějším vozem s hybridním pohonem a dokonce v dubnu 2012 nejprodávanější modelem na světě!

Toyota Motor Corporation

– od roku 1997 celosvětově prodala téměř 4 mil. vozů s plně hybridním pohonem. To představuje více než 80 % celosvětových prodejů hybridních vozů, a Toyota díky tomu zaujímá nezpochybnitelnou vedoucí pozici na cestě k trvale udržitelné mobilitě. Hmatatelným důkazem ekologických přínosů pohonu HSD je skutečnost, že výše uvedené prodeje napomohly snížit emise z automobilové dopravy přibližně o 21 mil. tun CO2.

Pohon Hybrid Synergy Drive®

– byl speciálně navržen jako modulární a přizpůsobitelný různým zdrojům energie. Jeho použití v novém modelu Prius Plug-in Hybrid společně s pokračujícím výzkumem Toyoty na poli elektromobilů (EV) a vozů s hybridním pohonem na palivové články (FCHV) skýtá potenciál ještě výraznějšího snížení emisí již v blízké budoucnosti. Vedoucí postavení automobilky Toyota v oblasti hybridních pohonů bylo nedávno potvrzeno i nezávislou studií, podle které je Toyota mezi spotřebiteli nejuznávanějším výrobcem hybridních vozů a elektromobilů.

I proto dochází nyní v České republice k významné podpoře všech modelů Toyoty vybavených plně hybridním systémem pohonu stanovením atraktivních vysoce konkurence schopných cen s modely s konvenčním pohonem benzinovými nebo naftovými motory.

Yaris Hybrid

Tento model nabízí premiérově plnohodnotný hybridní pohon v segmentu B. Je typickým představitelem současného downsizingu tohoto ekologicky šetrného a vysoce spolehlivého pohonu. Yaris Hybrid nabízí zcela nové jízdní zážitky za volantem a vyšší úroveň komfortní jízdy především ve městě, ale i mimo něj.

Cena toho modelu začíná na 359 900 Kč*, což je srovnatelná cena se současnou cenou modelu Yaris s konvenčním motorem 1,33 l Dual VVT-I s převodovkou Multidrive S ve výbavě Style.

Prius+

Prius+ je vůbec prvním vozem, který zákazníkům v ČR nabídne všestrannost velkoprostorového vozu se 7 místy v kombinaci s plně hybridním pohonem. Zajímavostí tohoto modelu je premiérová aplikace lithium-iontového akumulátoru a jeho umístění mezi předními sedadly. Toto řešení umožňuje zachovat nebývale rozměrný prostor pro zavazadla ve všech konfiguracích sklápění sedadel.

Cena toho modelu začíná na 669 900 Kč*, což byla dosavadní cena modelu Prius.

Prius Plug-In Hybrid

Prius Plug-in Hybrid je pro Toyotu dalším milníkem v již čtyřicetileté historii hledání řešení v oblasti trvale udržitelné mobility. Prius Plug-in Hybrid používá lithium-iontový akumulátor zajišťující jízdní dosah v režimu EV přibližně 25 km. Tento vůz nabízející kombinaci toho nejlepšího z hybridního pohonu a elektropohonu umožňuje dobíjení akumulátoru z klasické domovní zásuvky 220 V a to za pouhých 1,5 hodiny.

Cena toho modelu začíná na 899 900 Kč*, což ho výrazně diferencuje od současné limitované konkurence.

Prius (facelift 2012)

Stěžejní model Toyoty s plnohodnotným hybridním pohonem si za své 15 leté působení na světovém automobilovém trhu vydobyl nejedno významné ocenění. Statistiky spokojenosti zákazníků J.D. Power a spolehlivosti TÜV Report řadí ikonu hybridního pohonu na vrchol svých žebříčků. Prius sehrává i nadále rozhodující roli v neustálém prosazování filozofie udržitelné mobility.

Cena toho modelu začíná na 589 900 Kč*, což byla dosavadní cena modelu Auris Hybrid Luna.

Auris Hybrid

Auris Hybrid je v nižší střední třídě zcela jedinečný. Jedná se o vůbec první model, který umožňuje volit mezi zážehovým, vznětovým nebo plně hybridním pohonem, čímž dokáže uspokojit všechna myslitelná přání zákazníků. Auris Hybrid navržený speciálně pro evropský trh a vyráběný v britském závodu Toyota Motor Manufacturing UK nabízí v dané třídě bezkonkurenční vlastnosti. Jeho uvedením se změnil všeobecný náhled zákazníků na technologii plně hybridního pohonu.

Cena toho modelu začíná na 479 900 Kč*, což je cena na úrovni modelu Auris 2,0l D-4D DPF. Rozdíl v ceně 10 000 Kč* je bohatě vyvážen nabídkou automatické převodovky typu e-CVT u hybridní verze modelu Auris.

*uvedené ceny jsou včetně DPH

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
PIA CZ spol.s.r.o., o.z. Auto Heller
Cihelní 3160/49b, 702 00 Ostrava-Moravská Ostrava
596 606 111
seat@autoheller.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Vyrobit elektromobil bude brzy levnější než auto se spalovacím motorem

Vyrobit elektromobil bude brzy levnější...

Ceny elektromobilů se v příštích třech letech výrazně sníží. Přibližně od roku 2027 bude výroba nové generace elektromobilů levnější než výroba srovnatelných vozidel se spalovacím...