Toyota na 42. tokijském autosalonu v prosinci poprvé představí dva sériové modely a tři koncepty

Ve světové premiére sportovní vůz příští generace, model AQUA s hybridním pohonem, koncept Fun-Vii, koncept FCV-R s palivovými články a koncept FT-EV III s výhradně elektrickým pohonem.

Všechny poprvé představené modely spojuje společný motiv „Opět radost z jízdy“ tedy „Fun to Drive, Again“.

Sportovní model značky Toyota

– netrpělivě očekávaný je kompaktní sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadních kol opět potvrzuje radost z jízdy a potěšení ze samotného vlastnictví automobilu.

Toyota AQUA1

Toyota na 42. tokijském autosalonu v prosinci poprvé představí dva sériové modely a tři koncepty

– je kompaktní vůz s hybridním pohonem, který je charakterizován především nízkou spotřebou paliva, intuitivním ovládáním vozu a poskytnutím radosti z jízdy za přijatelnou cenu.

Model AQUA spojuje přednosti pětimístného kompaktního vozu s hybridním pohonem, který nabízí průlomovou spotřebu paliva cca 2,5 l/100 km.

Elegantní proporce modelu AQUA s délkou 3 995 mm a minimální výškou přispívají k výtečné aerodynamice, ale současně nabízí i vysokou míru pohodlí pro cestující i dost prostoru pro zavazadla. Nejmodernější systém hybridního pohonu Toyota se vyznačuje kompaktními rozměry a nízkou hmotností. Spojením zážehového motoru o objemu 1,5 l s výkonným elektromotorem vznikl doposud nejhospodárnější systém hybridního pohonu. Celá soustava byla navíc zkonstruována tak, aby těžiště vozu leželo co nejníže s ohledem na maximální ovladatelnost, jízdní agilitu a příjemné zážitky za volantem.

Uvedení na japonský trh je naplánováno již na konec prosince 2011. AQUA se poté začne nabízet i v dalších světových regionech, s výjimkou evropských trhů.

Součástí expozice automobilky bude i několik vývojových studií.

Koncept Fun-Vii (zkr. Fun Vehicle interactive internet)

– zhmotňuje budoucí vizi automobilky Toyota, kterou je vzájemné propojení lidí, automobilů a celé společnosti.

Japonská premiéra modelu Prius Plug-in Hybrid

Toyota na 42. tokijském autosalonu v prosinci poprvé představí dva sériové modely a tři koncepty

– je optimální odpovědí na přísná emisní omezení CO2 a na diverzifikaci zdrojů energie – budou odhaleny dva ekologické koncepty příští generace.

Koncept Toyota FCV-R (zkr. Fuel Cell Vehicle – Reality & Revolution)

Toyota na 42. tokijském autosalonu v prosinci poprvé představí dva sériové modely a tři koncepty

– je praktický čtyřmístný sedan o délce 4 745 mm poháněný vodíkovými palivovými články. Vodík je slibným zdrojem energie bez emisí CO2, lze jej vyrábět z nejrůznějších zdrojů a rovněž umožňuje snadné skladování i přepravu. Uvedený koncept je dalším krokem ke komerčnímu představení modelu Toyota poháněného palivovými články, s plánovaným uvedením v roce 2015.

Samotná jednotka palivových článků je zastavěna pod podlahou speciální konstrukce. Vůz má velmi prostorný zavazadlový prostor. Díky vylepšené sadě palivových článků s vysokotlakým zásobníkem (70 MPa) má vůz dojezd 700 km.

Koncept elektromobilu FT-EV III (zkr. Future Toyota Electric Vehicle III)

Toyota na 42. tokijském autosalonu v prosinci poprvé představí dva sériové modely a tři koncepty

Čtyřmístný elektromobil vybavený lithium-iontovými akumulátory s délkou pouhých 311 cm je vhodný k používání ve městě. Vzhledem ke své nízké hmotnosti má malou spotřebu elektrické energie a tím delší dojezd: 105 km.

Návštěvníci budou moci na autosalonu vyzkoušet některé z vystavených vozů a okusit tak již dnes technologie budoucnosti.

Toyota tuto praktickou část připraví v nedalekém tokijském středisku Mega Web.

Toyota rovněž vytvoří portálovou stránku speciálně pro tokijský autosalon

– a to v rámci stránek http://www.toyota.co.jp, kde budou k dispozici aktuální informace z autosalonu společně s virtuálními akcemi na webových stránkách GAZOO Metapolis – http://metapolis.toyota.co.jp.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
HAVEX-auto s.r.o.
Pražská 782/IV, 503 51 - Chlumec nad Cidlinou
495 221 256
ch.nv@havex.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Vyrobit elektromobil bude brzy levnější než auto se spalovacím motorem

Vyrobit elektromobil bude brzy levnější...

Ceny elektromobilů se v příštích třech letech výrazně sníží. Přibližně od roku 2027 bude výroba nové generace elektromobilů levnější než výroba srovnatelných vozidel se spalovacím...