Toyota Fund for Europe rozdělí v grantech více než půl milionu eur

Zástupci Toyota Fund for Europe (TFfE – Fond Toyoty pro Evropu) 23. listopadu oznámili, že udělí 18 grantů o celkovém objemu 600 tisíc eur na podporu lokálních aktivit zaměřených především na ochranu životního prostředí.

V rámci grantů bude zahájeno 12 nových národních projektů a 4 nové projekty ve spolupráci se závody Toyota.

Pokračovat bude i podpora dvou nejdůležitějších projektů Fondu Toyoty: semináře ekologické jízdy (EcoDriving) a eko-školy. Koordinaci projektů budou zajišťovat partnerské nevládní organizace a zastoupení Toyoty ve 22 evropských zemích včetně České republiky.

„Žádosti, které jsme obdrželi, mají velmi vysokou úroveň a těší nás, že můžeme tyto smysluplné projekty finančně podpořit. Rád bych poděkoval partnerským nevládním organizacím, se kterými spolupracujeme již řadu let, a díky nimž můžeme maximálně využít všech přínosů pro místní komunity,“ uvedl Graham Smith, předseda Toyota Fund for Europe a viceprezident TME pro vnější vztahy.

Toyota se letos rozhodla svoji podporu zaměřit na ekologické aktivity. Důležitou roli sehrají jak jednotliví prodejci, tak i zaměstnanci.

Toyota Fund for Europe rozdělí v grantech více než půl milionu eur

Jedním z nových projektů je „Zelený den“ Toyota, tedy celonárodní akce vysazování stromů pořádaná společností Toyota Spain v úzké spolupráci s nadací Felixe Rodrigueze de la Fuente. Prodejci značky Toyota společně se zákazníky a místními občany vysázeli 22. listopadu 2009 celkem 160 tisíc stromů na 72 různých místech po celém Španělsku.

Další skvělá iniciativa vzešla od společnosti Toyota Motor Industries Poland (TMIP), která počátkem roku 2010 uspořádá kampaň o nakládání s odpady určenou pro místní občany. Zaměstnanci TMIP v úzké spolupráci s místními úřady zorganizují několik akcí zaměřených na školení a obecné zvyšování informovanosti v této oblasti.

TFfE bude i nadále podporovat dva nejdůležitější projekty Fondu Toyoty: semináře ekologické jízdy (EcoDriving) a eko-školy. Semináře ekologické jízdy na simulátorech Toyota nabízejí prodejci stávajícím zákazníkům i novým zájemcům. Spolupracují přitom s partnery z mezinárodní sítě Global Action Plan (GAP) International. Od spuštění tohoto programu se seminářů ekologické jízdy zúčastnilo již 1560 zájemců a 7200 lidí absolvovalo krátké školení ekologické jízdy.

Toyota od roku 2005 spolupracuje s eko-školami v rámci programu Životní prostředí a inovace (Environment and Innovation) s cílem připravit další inovativní projekty pro místní občany. Díky tomuto grantu budou prodejci značky Toyota podporovat své eko-školy při přípravě a realizaci příslušných projektů.

V České republice dlouhodobě podporují společně TFfE a Toyota Motor Czech ekologicko vzdělávací projekt Škola pro udržitelný život. Na tomto významném projektu, který vytváří a formuje vztah školní mládeže ke svému okolí, spolupracuje Toyota s neziskovou organizací Nadace Partnerství.

TME založila Toyota Fund for Europe v roce 2002 s cílem spolupracovat s neziskovými organizacemi v rámci lokálních aktivit na poli ochrany životního prostředí, technického vzdělávání a zvyšování dopravní bezpečnosti. Fond od svého založení schválil již 119 grantů v rámci 60 různých projektů o celkovém objemu finanční podpory 7,5 mil. eur. V roce 2009 bylo 84 % grantů uděleno projektům na ochranu životního prostředí, 13 % na dopravně bezpečnostní projekty a 3 % na vzdělávací projekty.

Toyota Motor Europe (TME) NV/SA

– řídí velkoobchodní prodej a marketing pro vozy, náhradní díly a příslušenství značek Toyota a Lexus, a dále výrobní a technické provozy firmy Toyota v Evropě. Toyota v Evropě vytváří přibližně 80 000 přímých i nepřímých pracovních míst a od roku 1990 zde investovala přes 7 mld. eur. Aktivity automobilky Toyota na území Evropy podporuje síť 31 marketingových a prodejních zastoupení v 56 zemích, celkem cca 3000 dealerů a 9 výrobních závodů. V roce 2008 dokázala Toyota prodat na evropských trzích přes 1,1 mil. vozů značek Toyota a Lexus. Další informace najdete na stránkách www.toyota.eu.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

KIA Czech za dobu své existence na českém trhu prodala téměř 70 000 vozů.

Kia Motors Corporation – výrobce kvalitních automobilů pro všechny mladé duchem.

Kontakt:
KIA CZECH s.r.o.
V Oblouku 128 Čestlice, Praha - východ 252 43 Průhonice
INFOLINKA KIA 222 999 333
kia-info@kia.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Vyrobit elektromobil bude brzy levnější než auto se spalovacím motorem

Vyrobit elektromobil bude brzy levnější...

Ceny elektromobilů se v příštích třech letech výrazně sníží. Přibližně od roku 2027 bude výroba nové generace elektromobilů levnější než výroba srovnatelných vozidel se spalovacím...