Na Internetu byla zveřejněna počítačová hra „Volvo – The Game“

 Hra Volvo – The Game: společnost Volvo Cars nabízí nové dobrodružství všem, kdo si oblíbili počítačové hry simulující automobilové závody.

Ve hře se kromě všech závodních legend značky Volvo z minulých let představí také nová hvězda: Volvo S60 Concept.

Stačí si hru stáhnout, vybrat vaše oblíbené Volvo a vyzkoušet své dovednosti na jednom ze dvou mimořádně autentických závodních okruhů. Hra byla vyvinuta ve spolupráci se SimBin Studios.

 Jedním z lidí, kteří si hru Volvo – The Game zcela jistě zahrají, je švédská závodní hvězda Robert Dahlgren. Tento muž od roku 2004 získává pro značku Volvo vavříny ve Švédském šampionátu cestovních vozů (STCC). V současnosti soutěží s vozem Volvo C30. Podobně jako většina jiných profesionálních jezdců, i Robert Dahlgren využívá mimo sezonu pro trénink virtuální závodní hry. „Hraní závodních her mi pomáhá při tréninku soustředění pro udržení potřebné koncentrace po mnoho kol,“ říká Robert Dahlgren.

 Počítačová hra Volvo – The Game nabízí šest různých automobilů, se kterými lze závodit na dvou autenticky zpracovaných závodních okruzích. Mezi šesti závodními automobily se nacházejí samé hvězdy. V hlavních rolích se představují Volvo S60 Concept, Volvo C30, které v STCC v současnosti soutěží, předchozí Volvo S60, které v STCC rovněž soutěžilo, Volvo S40, které dosáhlo významných úspěchů v Britském šampionátu cestovních vozů (BTCC), Volvo 850 kombi, které se stalo legendou BTCC, a konečně skutečná závodní legenda Volvo 240 Turbo skupiny A.

Závodními okruhy, které lze prostřednictvím hry navštívit, jsou Eco Drive Arena ve švédském Göteborgu a okruh Čajka poblíž Kyjeva na Ukrajině. Volvo – The Game je jedinou virtuální závodní hrou na světě, ve které se tento ukrajinský závodní okruh objevuje.

 Inspirace hrou STCCMyšlenka na vytvoření hry Volvo – The Game se zrodila na podzim roku 2008, kdy byla vydána hra STCC. Hra STCC inspirovala Pontuse Bergera, který v té době ve společnosti Volvo Cars pracoval na problematice licencí.

Právě on kontaktoval firmu SimBin. Jeho otázka byla jednoduchá: „Dokážete vyrobit závodní počítačovou hru, která by oslovila širokou veřejnost a ve které by se objevovaly pouze vozy Volvo včetně našeho nového konceptu – Volva S60 Concept?“

Na vytvoření hry Volvo – The Game pracoval tým 15–20 osob. Cílem bylo, aby hra působila co nejrealističtějším dojmem. Vývojáři hry věnovali enormní množství času co nejdokonalejšímu zpracování všech detailů. Pouhé vytvoření jednoho automobilu pro tuto hru trvalo přibližně měsíc. Každý z šesti automobilů se navíc vyznačuje odlišnými jízdními vlastnostmi. Je to téměř jako usednout za volant, což je dojem u počítačových her neobvyklý. Například klasické Volvo 240 Turbo skupiny A má zcela odlišné jízdní vlastnosti než nejnovější přírůstek, Volvo S60 Concept. Aby byly interiéry starších vozidel ve hře zobrazeny co nejvěrněji, navštívili designéři muzeum značky Volvo, ve kterém bývalé závodní legendy důkladně studovali.

„Také z hlediska kvality zvuku se mimořádně blížíme realitě. Příkladem může být Volvo S40. Pro tento automobil jsme minulý podzim uvedli do provozu jeden z našich zakonzervovaných závodních vozů a přímo na trati jsme nahrávali zvuk jeho motoru,“ vysvětluje Magnus Ling, výkonný viceprezident společnosti SimBin.

Obě závodní tratě byly reprodukovány velmi věrně a s pozoruhodnou přesností. Vytvoření virtuální závodní trati trvá přibližně tisíc hodin. Dokonce i obrubníky kolem trati musejí mít přesně správnou výšku. Mnozí lidé, kteří hry hrají, jsou experti, kteří věnují pozornosti těm nejmenším detailům.

Robert Dahlgren je přesvědčen, že nejlepším vozem hry bude jeho vlastní Volvo C30. Vyzkouší však samozřejmě všechny, přičemž jeden z nich vzbuzuje jeho mimořádný zájem. „Je skvělý pocit závodit na okruhu v Göteborgu s Volvem 240! Když jsem vyrůstal, všichni mí přátelé jezdili s vozy Volvo 240. Já tu možnost neměl. Nyní si konečně mohu tento vůz vyzkoušet,“ říká nadšeně Robert Dahlgren.

Autentický pocit

Cílem hry je oslovit širokou veřejnost. Sedmileté dítě si může s hrou užít jistě spoustu zábavy, ale aby si hráč mohl skutečně vychutnat každou z jejích pokročilých funkcí, měl by být o několik let starší.Pro co nejvěrnější pocit se doporučuje hrát hru Volvo – The Game s využitím volantu a pedálů připojených k počítači. Automobily lze však ovládat rovněž prostřednictvím klávesnice počítače nebo pomocí herního ovladače. Hra poskytuje možnost výběru z několika úrovní obtížnosti: pro „nováčky“, kde jsou aktivní všechny pomocné systémy, jako je například ABS, pro „poloprofesionály“ a konečně pro „profesionály“, kteří s asistencí pomocných systémů počítat nemohou.

Lze si vybrat automobil podle vlastního přání a soutěžit proti vlastním nejlepším časům, kdy máte celou závodní trať pouze pro sebe. Druhou možností je soutěžit až s jedenácti počítačem řízenými vozidly. K dispozici je několik alternativních nastavení grafiky a zvuku. Například hlavní hvězda hry – Volvo S60 Concept – bude k dispozici ve dvou verzích: „civilní“ a závodní.

Hru Volvo – The Game si můžete zdarma stáhnout ze stránek www.volvocars.cz. 

SimBin je skupina soukromých švédských firem působících v oblasti videoher a zábavy, která disponuje celkem 80 pracovníky: 50 vlastními zaměstnanci a 30 konzultanty v různých zemích celého světa.

Portfolio her vyvinutých společností SimBin zahrnuje mnohokrát oceněné tituly, jako například „GTR – The FIA GT Racing Game“, „GT Legends“, „GTR 2 – The FIA GT Racing Game“, „RACE – The WTCC Game“, „RACE 07 – The WTCC Game“, „GTR Evolution“ a „STCC The Game“. GTR a RACE jsou registrované ochranné známky skupiny SimBin.

Mateřskou společností skupiny je firma SimBin Studios AB, která je odpovědná za publikaci a IP práva související se všemi produkty vyvíjenými skupinou SimBin. SimBin Studios AB zároveň zajišťuje obchodní rozvoj, finance, marketing, PR a administrativu.

SimBin Development Team AB je švédská firma zabývající se vývojem počítačových her, která byla založena v roce 2003, a je dceřinou společností firmy SimBin Studios AB zabývající se v rámci skupiny výrobou her pro všechny hlavní technologické platformy.

SimBin Distribution AB je dceřiná společnost firmy SimBin Studios AB se sídlem ve švédském Stockholmu. Se svým virtuálním závodním konceptem RaceRoom, který zahrnuje marketing, branding, herní software a hardware ve formě řešení na klíč, nabízí společnost SimBin Distribution nové obchodní příležitosti pro odvětví zábavy a zážitků.

Další informace na internetových stránkách: http://www.simbin.com/ http://www.race-room.com/

Autopůjčovna s nabídkou vozů všech kategorií. 

 

Firmám nabízíme flexibilní pronájem vozů.

Kontakt:
RentPoint
Praha 4, Na Chodovci 2457
267 286 823
rentpoint@rentpoint.cz

Autorizovaný dealer a opravce VOLVO

Člen koncernu TUkas

 

Kontakt:
AUTO-STAIGER CZ A.S.
Praha 10, Černokostelecká 621/122
+420 271 009 111
servis.volvo@auto-staiger.cz

Související články

Volvo bude mít díky bioplynu první...

Volvácký výrobní závod v čínském Tchaj-čou přechází na bioplyn, díky čemuž se stává první klimaticky neutrální továrnou v Číně značky. Využívání bioplynu namísto zemního plynu...

Plně elektrické Volvo EX30 si...

Malé, ale skutečně schopné. Volvo slaví úspěch svým malým plně elektrickým SUV EX30, které bylo oceněno na udílení prestižních cen World Car Awards! Volvo EX30 při udílení cen v rámci...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Volvo přechází u námořní dopravy na obnovitelná paliva, sníží své fosilní emise o 84 %

Volvo přechází u námořní dopravy na...

Každoročně přepraví nákladní lodě napříč světovými oceány desítky tisíc kontejnerů s materiálem určeným pro výrobu v továrnách společnosti Volvo Cars. Odteď bude většina těchto...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Malý vůz s velkým potenciálem. Zcela nové, plně elektrické SUV Volvo EX30

Malý vůz s velkým potenciálem. Zcela...

Někdy může být první dojem zavádějící. Volvo dnes představilo zcela nové a dosud nejmenší SUV EX30. Neuhádnete kolik stojí… Volvo EX30, které bylo představeno světu dnes v italském...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové malé Volvo EX30 vyniká dosud nejnižší uhlíkovou stopou

Nové malé Volvo EX30 vyniká dosud...

V novém modelu Volvo EX30 je destilováno to nejlepší, co automobilka Volvo Cars nabízí, včetně mimořádné bezpečnosti a vůbec nejnižší emise CO2 ze všech dosavadních vozů Volvo. Protože se...