Významné novinky BMW

Nový model BMW X3 xDrive18d, nové BMW 760i a 760Li, nový výkonnější dvanáctiválec s s charizmatičtějším projevem a nová osmistupňová samočinná převodovka.

Fascinující jízdní zážitky na všech druzích povrchu jsou nyní ekonomičtější, než kdykoliv předtím.

Společnost BMW Group jako největší prémiový výrobce vozů s pohonem všech kol představuje nový model BMW X3 xDrive18d, který je poháněn čtyřválcovým turbodieselem o objemu 2,0 litru a výkonu 105 kW/143 k  při 4000 min-1. Točivý moment dosahuje svého maxima 350 Nm již při 1750 min-1.

Kombinovaná spotřeba v cyklu EU činí u tohoto modelu jen 6,2 l/100 km, což odpovídá produkci CO2 jen 165 g/km. Díky tomu se jedná o nejúspornější vůz s pohonem všech kol v daném segmentu a ve své výkonové třídě. Plnění emisí EU5 je u tohoto modelu samozřejmostí. Kromě spotřeby paliva je ale u tohoto vozu pozoruhodná také dynamika, kterou reprezentuje například nejvyšší rychlost 195 km/h či zrychlení z klidu na 100 km/h během pouhých 10,3 sekundy.

Takto působivé spojení dynamiky a nízké spotřeby paliva je samozřejmě, jako již tradičně, důsledkem inteligentní aplikace technologií z konceptu BMW EfficientDynamics.

Stejně jako všechny ostatní vozy BMW s pohonem všech kol, tak také nejnovější BMW X3 xDrive18d je vybaveno inteligentním pohonem všech kol BMW xDrive se schopností extrémně rychlého a přesného rozdělení točivého momentu mezi nápravy. Díky tomu i tato novinka nabízí pověstnou agilitu spojenou se schopností využití maxima dostupné trakce za každé jízdní situace a na každém povrchu. Díky tomu je pro řidiče při jízdě s tímto vozem připravena porce tradiční radosti z jízdy.

Výjimečný výkon dvanáctiválce pro nejvyšší možnou míru komfortu u nových modelů BMW 760i a BMW 760Li.

Zcela novou úroveň prestiže a komfortu představuje nejnovější rozšíření BMW řady 7, které se již stalo měřítkem segmentu luxusních limuzín. BMW 760i a BMW 760Li přebírají pozici nejvýše postavených modelů nabídky značky BMW.

Nový dvanáctiválec: inteligentní řešení pro více výkonu a charizmatičtější projev.

Použitý motor V12 motor je zcela nové konstrukce a vyznačuje se použitím nejmodernějších technologií. Z objemu 5972 cm3 disponuje největším výkonem 400 kW/544 k při 5250 min-1. Točivý moment dosahuje maxima 750 Nm v širokém rozpětí otáček 1500 až 5000 min-1. Spotřeba paliva činí v kombinovaném režimu EU 12,9 l/100, což odpovídá produkci 299 g CO2 na jeden kilometr.

Použití nejnovějších technologií a současně aplikace přístupu BMW EfficientDynamics zajistila ve srovnání s předchozí generací dvanáctiválcového motoru nárůst výkonu o 22 % a točivého momentu o 25 %. To vše při snížení spotřeby paliva o 25 %.

Zbrusu nový motor disponuje spojením přímého vstřikování High Precision Injection, nové technologie přeplňování TwinPower Turbo a proměnného časování Double-VANOS. Motor V12 má pro každou řadu válců oddělený systém přeplňování s turbodmychadly umístěnými po stranách jednotky. Každé turbodmychadlo je plněno dvojicí výfukových svodů, v nichž se spojuje vždy trojice těch válců, jež mají na sebe navazující zapalování. Tím se dosahuje vyšší účinnosti přeplňování a současně snížení zpětných tlaků ve výfukovém potrubí.

Světová premiéra: osmistupňová samočinná převodovka.

S motorem V12 TwinPower Turbo je výhradně spojena zcela nová osmistupňová samočinná převodovka. Převodovka s novou konstrukcí a uspořádáním se vyznačuje minimalizovanými odpory, zkráceními časy řazení a současně jemnější funkcí. Převodovka je stejně velká a přibližně stejně těžká jako standardní šestistupňová samočinná převodovka. Její specifickou vlastností je schopnost řazení téměř o libovolný počet rychlostních stupňů. Je proto možné zařadit například z nejvyššího rychlostního stupně až na druhý během okamžiku.

BMW novou převodovku vyvinulo v blízké spolupráci se společností ZF Friedrichshafen, která je světově proslulým specialistou nejen na převodová ústrojí. Pokrokové řešení osmistupňové samočinné převodovky, která je připravena například na aplikaci v kombinaci s technologií ActiveHybrid, zajistilo kromě jiného i snížení spotřeby paliva o 6 %.

Vzhled: decentní vyjádření statutu.

Vzrušující vzhled nového BMW řady 7 se samozřejmě přenáší také do dvanáctiválcových modelů BMW 760i a BMW 760Li. I v tomto případě je ale podle některých detailů poznat ještě výjimečnější charakter modelů s motory V12. Například maska chladiče má silnější chromované obroučky a současně mají její svislé příčky konkávnější tvar, který nenápadně vytváří dojem síly.

Specifické jsou také chromované kryty bočních blikačů s decentním nápisem V12. Opomenout nelze ani při pohledu zezadu patrnou čtveřici obdélníkových koncovek výfuku, stejně tak jako jemnou linku mezi mini.

Výjimečnost dvanáctiválcových provedení BMW řady 7 dokazují také vstupní prahy z nerezové oceli, ale především také jemnou kůží Nappa čalouněná přístrojová deska a samozřejmě také čalounění stropu a slunečních clon alcantarou.

Zmínit je potřeba také nejkvalitnější dřevěné výplně interiéru, které dotvářejí výjimečnou pozici tohoto nejvýše postaveného vozu z nabídky značky BMW.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Autopůjčovna s nabídkou vozů všech kategorií. 

 

Firmám nabízíme flexibilní pronájem vozů.

Kontakt:
RentPoint
Praha 4, Na Chodovci 2457
267 286 823
rentpoint@rentpoint.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - BMW zahajuje v Thajsku výstavbu závodu na výrobu vysokonapěťových baterií.

BMW zahajuje v Thajsku výstavbu závodu...

BMW položila v thajském Rayongu základní kámen k výstavbě výrobního závodu na produkci vlastních vysokonapěťových baterií 5. generace. BMW Group tak připravuje další továrnu na výrobu...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové BMW M4 Coupé a Cabrio: Dokonalost od 2 milionů

Nové BMW M4 Coupé a Cabrio: Dokonalost...

Více výkonu, výraznější design, nové možnosti individualizace a digitální inovace. Divize BMW M představuje nové modely M4: Coupé i Cabrio s ještě intenzivnějšími geny ze světa...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové BMW X5 Protection VR6

Nové BMW X5 Protection VR6

Nové provedení nejprodávanějšího pancéřovaného vozu světa s klasifikací VR6 přichází s přepracovaným designem a upraveným interiérem se špičkovými prvky digitalizace – přebírá...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - BMW ALPINA B5 GT: Nejvýkonnější ALPINA pro 250 vyvolených

BMW ALPINA B5 GT: Nejvýkonnější ALPINA...

Už více než 50 let se značka ALPINA věnuje vývoji a výrobě výjimečných automobilů pro znalce a nadšence. Pro ně letos nabízí jednu lahůdku. Model B5 GT coby vrcholné provedení BMW řady 5...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové BMW 5 bude prvním vozem schváleným pro autonomní jízdu do rychlosti 130 km/h v Německu

Nové BMW 5 bude prvním vozem...

BMW Group je první automobilkou v Německu, která může nabídnout systém pro částečně automatizovanou jízdu rychlostí až 130 km/h. Spolkový dopravní úřad Kraftfahrtbundesamt (KBA) udělil...