EDF Energy a Toyota se spojily k silničním testům prvního hybridního automobilu napájeného ze sítě (PHV) ve Velké Británii.

Model Toyota PHV (plug-in hybrid vehicle) si odbude svůj debut na silnici jako součást vozového parku společnosti EDF Energy a bude testován jejími zaměstnanci v každodenních dopravních podmínkách.

Testy začaly včera a budou trvat více než rok.

EDF Energy a Toyota se spojily k silničním testům prvního hybridního automobilu napájeného ze sítě (PHV) ve Velké Británii.

Očekávané výsledky budou hrát klíčovou roli ve vývoji modelu Toyota PHV technologie, která reprezentuje další vylepšení hybridní technologie společnosti Toyota a je jednou z nejekologičtějších masově vyráběných technologií pohonů vozidel.

Testy vycházejí z prvního evropského PHV testovacího programu, který Toyota a EDF zahájily na francouzských silnicích v září 2007. Britské partnerství je určeno pro hodnocení výkonu vozidla v městském prostředí, požadavků vozidla na infrastrukturu, chování a očekávání řidičů.

EDF Energy a Toyota se spojily k silničním testům prvního hybridního automobilu napájeného ze sítě (PHV) ve Velké Británii.
EDF Energy a Toyota se spojily k silničním testům prvního hybridního automobilu napájeného ze sítě (PHV) ve Velké Británii.

Toyota a EDF Energy používají inovativní nabíjecí a fakturační systém, který je zabudován do PHV. Tento systém je kompatibilní s novou generací veřejných nabíjecích stanic, které si kladou za cíl učinit elektrickou energii přístupnější na veřejných komunikacích, parkovištích a snížit cenu pro zákazníka. EDF Energy pomohla nainstalovat prvních 40 nabíjecích postů ve VB s tím, že pomůže nainstalovat další v nadcházejících měsících.

PHV používá Toyota hybridní technologii s přidanou možností plně si dobít baterie vozu za použití standardní elektrické zásuvky nebo elektrického nabíjecího bodu a tím si rozšířit dojezdovou vzdálenost v elektrickém módu. Na krátké vzdálenosti může být PHV použito jako elektrické vozidlo, které je tiché a s nulovými emisemi. Na delší vzdálenosti pracuje PHV jako konvenční hybridní vozidlo.

Toyota PHV je „nejlepší pro oba světy“: zvyšuje výhody hybridní technologie a zároveň se vyhýbá nedostatkům tradičně spojených s elektromobily. Toyota očekává, že PHV přinese nepřekonatelné využití paliva a tedy rekordně nízké emise. První výsledky testů naznačují, že využitelnost paliva je výrazně vyšší než u současného modelu Prius. Například, pro cesty okolo 25 km PHV spotřebuje přibližně o 60% paliva méně než současná hybridní Toyota Prius. Jeden z cílů výzkumu při testech ve Velké Británii je tento výkon PHV potvrdit.

Testy se také zaměřují na to, jak spotřebitelé přijímají nové technologie, což je příprava na širší komercializaci v budoucnu. Toyota již potvrdila, že bude prodávat PHV vybavené lithium-ion bateriemi do vozových parků zákazníků v Evropě a dalších regionech do konce roku 2009.

Rt Hon John Hutton MP, britský náměstek pro obchod podnikání a regulační reformu řekl na setkání Toyoty a EDF Energy u příležitosti zprovoznění PHV ve Velké Británii: „ Vítám zahájení těchto testů zde ve Velké Británii a jsem potěšen, že vidím, jak se průmysl spojuje ve snaze o diverzifikaci využití energie a snižování světových emisí uhlíku. Věříme, že tyto testy poskytnou cenný náhled na budoucí vývoj britské elektřiny a hybridních vozů se síťovým napájením. Toto, společně s demonstračním projektem, který oznámil předseda vlády(3), nás povede o krok blíže ke splnění naší ambice stát se místem číslo jedna s nejvyšším počtem vozidel s nízkou produkcí uhlíku“.

„Jsme velice potěšeni expanzí našeho PHV silničního testovacího programu do Velké Británie ve spojení s EDF Energy,“ řekl Koei Saga, ředitel Toyota Motor Corporation odpovědný za vývoj hybridního systému. „Dnešní zpráva je krokem změny k přijetí elektrické energie spolu s hybridní technologií jako realizovatelné a udržitelné řešení dopravy.“

Vincent de Rivaz, ředitel EDF Energy řekl: „Jsem potěšen, že EDF Energy a Toyota budou hrát klíčovou roli při testování tohoto inovativního vozu a technologie jako součásti naší stálé snahy o to, aby byla čistá elektrická doprava přístupná všem. Jsme nadšenými zastánci zvyšující se snahy o změnu klimatu s tím, že pomáháme naši zákazníkům snížit emise dusíku při jejich využívání energie. Zařazením tohoto vozu do našeho vozového parku doplňujeme naši práci při budování míst pro dobíjení elektrické energie pro automobily ve Velké Británie a ve Francii. Tímto podporujeme naše závazky klimatu, ve kterých jsme se zavázali snížit naše emise CO2 z dopravy o 20% do roku 2012.“

Od roku 1997, Toyota prodala celkem více než 1,6 milionů hybridních vozů a 150 000 z nich přímo v Evropě. Velká Británie je největším trhem hybridních vozů Toyota v Evropě: bylo zde prodáno více než 38 000 hybridních vozů od roku 2000, včetně 26 000 vozů Prius. Toyota plánuje prodávat milion hybridních vozů za rok do roku 2012 s tím, že Evropa by měla přispět k tomuto cíli více než 10%.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Autorizovaný dealer a opravce VOLVO

Člen koncernu TUkas

 

Kontakt:
AUTO-STAIGER CZ A.S.
Praha 10, Černokostelecká 621/122
+420 271 009 111
servis.volvo@auto-staiger.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Vyrobit elektromobil bude brzy levnější než auto se spalovacím motorem

Vyrobit elektromobil bude brzy levnější...

Ceny elektromobilů se v příštích třech letech výrazně sníží. Přibližně od roku 2027 bude výroba nové generace elektromobilů levnější než výroba srovnatelných vozidel se spalovacím...