Již sedmý ročník čtenářské ankety Automobil 4×4 roku 2008 o nejoblíbenější automobil s pohonem všech kol v ČR

Redakce časopisu 4×4 Automagazín připravila anketu ve spolupráci s Veletrhy Brno, a.s., se sponzorem společností Goodyear Dunlop Tires Czech, s.r.o. a mediálními partnery v rámci právě probíhajícího veletrhu AUTOTEC BRNO 2008.

Již sedmý ročník čtenářské ankety Automobil 4x4 roku 2008 o nejoblíbenější automobil s pohonem všech kol v ČR

Jestliže terénní automobily šlo před šesti lety přesně definovat od tzv. salónních off-roadů, které dostaly označení SUV, dnes je situace úplně jiná. Souhrnně je možné tyto automobily označovat jako crossover, protože na každém z nich najdete něco, co je řadí mezi čtyřkolky, tak mezi velkoprostorové automobily, luxusní sedany či rodinná kombi.

Pravověrných terénních automobilů ubývá, respektive se vracejí tam, kde bylo jejich místo dříve – mezi speciální vozidla pro speciální činnost. Jejich čistě osobní a mnohdy velmi luxusní kolegové do terénu moc často ani nezavítají, ovšem předpoklady k tomu mají. V minulých ročnících vedly právě tyto předpoklady k rozdělení jednotlivých kategorii se symbolickými názvy SUV, Off-road a Pick-up. Posledně jmenovaná kategorie se nemění, pro vozidla patřící do škatulek „Off-road“ a „SUV“ jsme hledali nové rozdělení, protože rozdíly mezi jednotlivými modely jsou tak nepatrné, že je rok od roku těžší najít přesně stanovitelná kriteria, která určí, kam který model patří. A tak se naším základním kriteriem pro rozdělení stala pořizovací cena. Hranicí se stal magický jeden milion korun, a tak jsme vyhlásili naši anketu ve třech kategoriích.

Do jednotlivých kategorii byly zařazeny auta, která jsou dostupná v roce 2008 na českém trhu.

Hlasovat mohli čtenáři do 31. května 2008 nejen pomocí hlasovacích lístků, které našli v časopise 4×4 Automagazín , Autodiesel a Autoforum, ale také pomocí e-mailu.

Na slavnostním zahajovacím večeru při příležitosti veletrhu Autotec Brno 2008, který se konal na brněnském výstavišti u jezírka za pavilonem Brno a Morava v úterý 3. června byli vyhlášeni vítězové jednotlivých kategorii.

Kategorie A: „Automobil 4×4 roku 2008“ se základní pořizovací cenou do 1 milionu korun

V této kategorii zvítězil automobil SUBARU Forester, na druhém místě se umístil automobil Mitsubishi Outlander na třetím místě MAZDA CX 7.

Plaketu a diplom převzal od Dagmar Janouškové, manažerky marketingu a PR časopisu 4X4Automagazín, pan Petr Neuman, ředitel SUBARU ČR.

Kategorie B: „Automobil 4×4 roku 2008“ se základní pořizovací cenou nad 1 milion korun

V této kategorii zvítězil vůz TOYOTA LAND CRUISER V8, na druhém místě se umístil automobil VOLVO XC 60 a na třetím Jeep Grand Cherokee. Plaketu a diplom převzal od sponzora, paní Markéty Valtrové, marketingové ředitelky společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech pan Petr Zima, produktový specialista Toyoty Motor Czech.

Kategorie C: „Pick-up roku 2007″

V této kategorii zvítězil automobil MITSUBISHI L200 a druhém místě se umístil vůz NISSAN NAVARA a na třetím automobil Toyota Hilux.

Plaketu a diplom převzali od pana Jiřího Čikla, manažera Veletrhu Autotec, paní Ivana Zimová, PR manažerka a pan Martin KROB, general manager, společnosti Mitsubishi Motors Czech.

Všem vítězům gratulujeme!!!!!

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Range Rover Electric: Testován tak, aby byl lídrem

Range Rover Electric: Testován tak, aby...

Cíl je, aby se Range Rover Electric stal lídrem v oblasti elektrického pohonu, kultivovanosti a luxusního cestování. První prototypy se vydaly do několika lokalit s nejnáročnějšími podmínkami...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Výjimečné partnerství: Závodní tým formule 1 se bude nově jmenovat Scuderia Ferrari HP

Výjimečné partnerství: Závodní tým...

Globální spolupráce dvou předních značek HP a Ferrari zahrnuje společný závazek k inovacím, výkonu a důvěře. Logo HP se na formulích objeví již v nadcházejícím závodě F1 v Miami....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jozef Kabaň se podepíše pod design nových MG

Jozef Kabaň se podepíše pod design...

Slovenská designová star Jozef Kabaň má novou práci. Světoznámý automobilový tvůrce se stal 22. dubna 2024 oficiálně novým členem rodiny MG na pozici Vice President of Global Design Center....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štafl slavil triumf na historické Vltavě

Štafl slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...