ME Vrchy: Šternberg potvrdil kvality Regala s F3000

Vrchařské mistrovství Evropy se jelo tradičně ve Šternberku, který se stal vrchařským svátkem pro českého fanouška.

Při dalším vrchařském klání ve Šternberku kraloval Francouz Regal na stroji F3000, nejlepším z našich byl Dušan Nevěřil ze Speedmaster Racing.

Výkony takových mistrů volantu, jako jsou Regal, Faggioli, Szásze, nebo našeho Nevěřila, či Krámského patřily mezi ozdoby vrchařského svátku.

V celkové klasifikaci vládl podle předpokladů Francouz Lionel Regal s Reynardem F3000. S šesti vteřinovým náskokem dokončil druhý absolutně Ital Faggioli s novým prototypem Osella PA27 z továrního týmu Osella Engineering. Vývoj jde stále dopředu a třílitrový prototyp předváděl v souboji s vozy F3000 dobrou podívanou. Formule F3000 mají trochu náskok díky váze, ale Faggioli si s tímto hendikepem poradil. Třetí místo celkově si ze Šternberka odvezl Maďar Laszlo Szász s další formulí Reynard F3000 Zytek. Bramoborová medaile zbyla na našeho Dušana Nevěřila a v dané konkurenci to je skvělý výsledek. Na maďarského pilota mu chybělo 6 vteřin.

Osmým místem se blýskl náš Milan Svoboda s dvoulitrovou formulí Dallara 302 STV, když porazil i několik třílitrových speciálů, jako například Itala Evanse s prototypem Osella PA20. Desítku uzavíral David Kostruh s prototypem Norma M20, který také jezdí okruhové mistrovství divize 2.

Cestovním vozům ukázal záda Dan Michl s vlastní konstrukcí Michl 08/03. Celkové 12. místo patří mezi jeho velké výsledky v závodní kariéře. David Komárek s Mitsubishi Eclipse na něj musel koukat z druhého stupínku.

Milan Kašpárek s novým Audi TT-R DTM zatím hledá nejlepší nastavení vozu a postupné zlepšování je patrné.

Ve skupině A dominoval náš Janík s BMW M3, následován Němcem Hilgerem a Malým. Enka pro změnu patřila mladému Jakešovi s Mitsubishi Lancer. Druhý skončil Voves a třetí příčku obsadil Rakušan Jeschek.

Zajímavý vůz představil Vladimír Doubek, který odjel Šternberk ve voze Jema 630 GT, která má jen litrový motocyklový motor.

Skupina SP měla převážně české zastoupení a nejlepší dokončil závod Roman Holoch na Alfě 147. Petr Vojáček tentokráte skončil druhý a ke třetímu místu můžeme gratulovat na adresu Jiřího Losa jun..

V cíli jsme marně hledali Krámského, ale i Beneše.

Výsledky ze Šternberku ME vrchy:

  • 1. RÉGAL Lionel (F) REYNARD 01L
  • 2. FAGGIOLI Simone (I) OSELLA PA27
  • 3. SZÁSZ László (H) REYNARD – ZYTEK F3000
  • 4. NEVĚŘIL Dušan (CZ)LOLA B03/50
  • 5. BORMOLINI Fausto (I) REYNARD 95D
  • 6. KRAJČI Jaroslav (SK)LOLA B02/50
  • 7. NAPIONE Renzo (I) REYNARD K02
  • 8. SVOBODA Milan (CZ) DALLARA STV 302
  • 9. EVANS Lanfranco (I) OSELLA PA20 S
  • 10. KOSTRUH David (CZ) NORMA M 20

Vláďa Rožánek

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Olomouc se chystá na druhou soutěž šampionátu v ecorally

Olomouc se chystá na druhou soutěž...

Letošní Mistrovství ČR v ecoRally pokračuje druhou soutěží. Po úvodním podniku v Českém Krumlově přichází druhé kolo, a to se odehraje o nadcházejícím víkendu v podhůří Jeseníků....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Lexus LBX a inovovaný UX se představují v národní premiéře

Nový Lexus LBX a inovovaný UX se...

Zbrusu nové SUV značky Lexus pod označením LBX a inovovaný model UX se zcela novým hybridním pohonem se v národní premiéře představily v luxusním prostředí resortu Chateau Mcely. Hlavní...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Značka s rolí nekonvenčního vyzývatele odhalila nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon, které navážou na úspěchy svých předchůdců modernizovaným designem a mnoha vylepšeními. Nová CUPRA...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Range Rover Electric: Testován tak, aby byl lídrem

Range Rover Electric: Testován tak, aby...

Cíl je, aby se Range Rover Electric stal lídrem v oblasti elektrického pohonu, kultivovanosti a luxusního cestování. První prototypy se vydaly do několika lokalit s nejnáročnějšími podmínkami...