Motorshow Essen již po čtyřicáté

Své brány uzavře Motorshow Essen již 9.prosince 2007, proto případnou návštěvu neodkládejte.

Ráj tuningových příznivců a automobilových nadšenců se letos opět otevřel návštěvníkům na Motorshow v Essenu. Tento tuningový svátek v Německu má co nabídnout a na výstavě nechybí i naše zastoupení.

Motorshow Essen již po čtyřicáté
Motorshow Essen již po čtyřicáté
Motorshow Essen již po čtyřicáté

Již 40 let nabízí účastníkům Motorshow Essen vše možné v oblasti tuningu, autodoplňků a představení různých závodních týmů. Nejinak tomu je i letos. K vidění je vše od tuningových doplňků, až po závodní speciály F1.

Audi v Essenu vystavuje Audi A4 DTM 2007, se kterým letos v DTM úřadoval Mathias Ekström a prototyp Audi R-10, který absolvoval 24 hodin v Le Mans.

Mazda propaguje projekt Mazda evo 3, který bude k dostání již příští rok. Se sériovým motorem umí ze sebe vymáčknout až 260 k.

Škoda přivezla do Essenu novou Fábii combi. V nabídce má motory 1,2 – 1,6 litrů s výkonem od 60-105PS. Dále je k vidění Škoda Octávia RS a Škoda Roomster Scout.

Armin Schwarz zde prezentuje svojí Baja 1000 Buggy. Evropskou premiéru si zde odbyl VW Golf 5 Gti s dvoulitrovým motorem a turbodmychadlem Garrett.

Světovou premiéru zde měl také Ford Focus ST, který osobně přestavil sportovní ředitel Jost Capito. Mezi vystavenými exponáty nemohly chybět vozy Porsche v různých cupových úpravách, ale také úspěšný prototyp Porsche RS Spyder z American Le Mans Serie.

Na bázi Volva bylo představeno rychlé švédské combi Heico s 330PS. Čtyřtaktní turbodiesselový motor pak zaujal příznivce dvoustopých vozidel. Se zrychlením 3,6 sekund na 100km/h se představil Brabus SRL Roadster, který patří k velmi propracovaným tunerům vozů Mercedes Benz. Tato značka pak má zastoupení v modelu Mercedes Benz 500 K Cabriolet.

Svojí premiéru má v Essenu také nový BMW M3 Coupé, který bude příští rok k vidění na našich a zahraničních okruzích v poháru NEW BMW CHALLENGE 2008. Moc se na jeho první starty těšíme a necháme se překvapit od promotéra těchto závodů, který také vystavuje inovovaný model BMW 130i.

Vláďa Rožánek

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Výjimečné partnerství: Závodní tým formule 1 se bude nově jmenovat Scuderia Ferrari HP

Výjimečné partnerství: Závodní tým...

Globální spolupráce dvou předních značek HP a Ferrari zahrnuje společný závazek k inovacím, výkonu a důvěře. Logo HP se na formulích objeví již v nadcházejícím závodě F1 v Miami....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jozef Kabaň se podepíše pod design nových MG

Jozef Kabaň se podepíše pod design...

Slovenská designová star Jozef Kabaň má novou práci. Světoznámý automobilový tvůrce se stal 22. dubna 2024 oficiálně novým členem rodiny MG na pozici Vice President of Global Design Center....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štafl slavil triumf na historické Vltavě

Štafl slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Francouzské otevření nové sezony

Francouzské otevření nové sezony

Tým Rabbit Czech Racing otevřel letošní sezónu prvním podnikem mezinárodního seriálu FIA International Hill Climb Cup ve francouzském St Jean du Gard. Jezdec Adam Králík obsadil na této trati...

Volvo bude mít díky bioplynu první...

Volvácký výrobní závod v čínském Tchaj-čou přechází na bioplyn, díky čemuž se stává první klimaticky neutrální továrnou v Číně značky. Využívání bioplynu namísto zemního plynu...