Knižní publikace Tak to dělá Toyota již v předvánočním prodeji

Přední americký odborník a znalec japonských systémů řízení Jeffrey K. Liker odkrývá tajemství fenomenálního úspěchu automobilky Toyota a jejího systému štíhlé výroby, jeho kulturní předpoklady a východiska.

Podnikové i jiné organizace po celém světě se dnes snaží napodobit a implementovat radikální systém optimalizace procesů, snižování ztrát a zvyšování jakosti, který propracovala firma Toyota. Dokáží ovšem samy proniknout pod povrch nástrojů a technik štíhlosti až ke skutečnému základu úspěchu Toyoty?

Knižní publikace Tak to dělá Toyota již v předvánočním prodeji

Kniha Tak to dělá Toyota Jeffreyho K. Likera vysvětluje jedinečný přístup firmy Toyota ke štíhlému řízení – 14 zásad, které tvoří základ její kultury a efektivnosti, díky nimž se jí daří neustále zvyšovat tržní podíl, ziskovost i jakost svých výrobků. Kniha poskytuje cenné poznatky, které lze uplatnit v jakékoli organizaci a v rámci libovolného podnikatelského procesu, ať již v oblasti výroby nebo v oblasti služeb. Manažerům a podnikatelům ukazuje, jak správné vyladění čtyř významných prvků, jimiž jsou dlouhodobá filosofie, procesy, lidé a řešení problémů, resp. neustálé zlepšování, může zásadním způsobem zvýšit výkonnost jejich organizace, optimalizovat podnikatelské procesy, zvýšit jakost výrobků či služeb, snížit náklady a transformovat organizaci do podoby štíhlé a učící se organizace.

Kniha Tak to dělá Toyota je vůbec první knihou, která ve všech podstatných souvislostech osvětluje zásady modelu řízení a podnikatelské filosofie, na nichž je založena celosvětová proslulost firmy Toyota v oblasti jakosti a spolehlivosti, a odhaluje její tajnou zbraň, systém štíhlé výroby, který Toyota zavedla v padesátých letech minulého století a jejž během následujících desetiletí dále zdokonalovala.

Dnes lze s jistotou říci, že systém výroby firmy Toyota – v současnosti s obrovským náskokem nejziskovější automobilky a jednoho z největších výrobců na světě, jehož tržní kapitalizace je vyšší než hodnota firem GM, Ford a Chrysler dohromady – podnítil globální revoluci jak v odvětvích výroby, tak i v odvětvích služeb, přičemž mnozí odborníci považují systém výroby firmy Toyota za novou fázi přicházející po etapě hromadné produkce i za nové paradigma provozní excelence.

Kniha Tak to dělá Toyota je proto inspirativním průvodcem pro všechny organizace (a jejich manažery), které chtějí učinit všechny kroky nezbytné k tomu, aby dosahovaly vynikající úrovně výkonnosti a v konečném důsledku mohly napodobit mimořádný úspěch firmy Toyota.

Dr. Jeffrey K. Liker, přední americký odborník a znalec systémů řízení výroby, jenž se kulturními hodnotami a systémy řízení firmy Toyota zabývá již déle než dvacet let, působí jako profesor organizace a řízení výroby a jako ředitel Programu japonského řízení technologií na Michiganské univerzitě v Ann Arbor. Je čtyřnásobným nositelem Shingovy ceny za „excelenci“.

Publikaci vydává: Management Press, nám. W. Churchilla 2, 130 00 Praha 3 (e-mail: mgmtpress@mgmtpress.cz, www.mgmtpress.cz)

(Váz., 165 x 235 mm, 392 str., doporučená cena 540 Kč, ISBN 978-80-7261-173-7)

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
Autocentrum Jan Šmucler
Borská 59, 301 00 - Plzeň-Karlov
800 900 701
plzen@smucler.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štafl slavil triumf na historické Vltavě

Štafl slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Vyrobit elektromobil bude brzy levnější než auto se spalovacím motorem

Vyrobit elektromobil bude brzy levnější...

Ceny elektromobilů se v příštích třech letech výrazně sníží. Přibližně od roku 2027 bude výroba nové generace elektromobilů levnější než výroba srovnatelných vozidel se spalovacím...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Designovým autem roku se stala Toyota Prius

Designovým autem roku se stala Toyota Prius

Nová Toyota Prius zvítězila v kategorii designu soutěže World Car 2024 na mezinárodním autosalonu v New Yorku. Na dalších místech skončil Ford Bronco a Ferrari Purosangue. Vítěze vybírala...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nejvíc patentů ze všech automobilek zaregistrovala zase Toyota

Nejvíc patentů ze všech automobilek...

Automobilka Toyota se už podesáté umístila na prvním místě v automobilovém průmyslu v žebříčku největšího počtu podaných patentů, který zveřejnila Asociace vlastníků duševního...