Značka Bridgestone na nedávném 65. ročníku veletrhu užitkových vozů 2014 v Hannoveru

Bridgestone pokračuje v rámci své strategie „Total Tyre Life“ ve snižování celkových nákladů na kilometr.

Návštěvníci expozice značky Bridgestone

– se mohli seznámit nejen s nejnovější generací prémiových pneumatik od největšího výrobce pneumatik a gumárenských produktů na světě, ale i s výhodnými možnostmi, jak mohou provozovatelé vozových parků dosáhnout s kombinací nových vysocevýkonných pneumatik Bridgestone a nejmodernějších protektorů Bandag výrazného snížení celkových nákladů na kilometr v průběhu celého životního cyklu pneumatik. Jinými slovy, návštěvníci viděli víc než jen pneumatiky, a to komplexní strategii Total Tyre Life, jejímž cílem je zvýšení provozní hospodárnosti a ziskovosti bez ohledu na velikost podniku a jeho zaměření.

Klíčové komponenty programu Bridgestone Total Tyre Life

– byly prezentovány ve dvouposchoďové expozici s plochou 300 m². Vystavená řada nových vrcholných pneumatik Bridgestone a prémiových protektorů Bandag pokrývá kompletní sortiment pneumatik pro regionální, dálkovou i městskou dopravu, schopných maximalizovat výkon vozového parku a ziskovost v rozmanitých provozních podmínkách.

Nová generace pneumatik Bridgestone R-STEER 001 a R-DRIVE 001 pro regionální dopravu

– nabízí výhody spolehlivé, robustní a dlouhodobě odolné kostry, která je pevným základem pro dlouhou životnost pneumatiky. V kombinaci s novými protektory Bandag R-DRIVE 001 se tím prodlužuje životnost pneumatik s patřičným snížením celkových nákladů na kilometr, což je základní kámen strategie Bridgestone Total Tyre Life.

Vrcholná řada nových pneumatik a protektorů pro regionální dopravu od společnosti Bridgestone byla vyvinuta s cílem poskytovat vynikající výkon na nejrůznějším povrchu, od jízdy po dálnici až po lehký smíšený provoz na silnici a v terénu. Nové pneumatiky mohou být navíc používány ve velmi rozmanitých podmínkách, včetně bláta a čerstvého nebo tajícího sněhu, takže v porovnání s běžnými pneumatikami nabízejí vyšší úroveň jízdního výkonu.

Nová řada pneumatik pro regionální dopravu se dodává

– v rozměrech 315/80 R 22,5, 295/80 R 22,5 a 315/70 R 22,5, pneumatika R-STEER 001 navíc v rozměru 385/65 R 22,5. Pneumatika Bandag R-DRIVE 001 bude k dispozici od ledna 2015 v rozměrech 260 a 270.

 Řada pneumatik pro dálkovou dopravu Bridgestone ECOPIA H-DRIVE 001 a Bandag M749 FuelTech®

Palivo je v každém vozovém parku jednou z největších nákladových položek s podílem cca 25 až 30 % na celkových nákladech na vozový park. Minimalizace spotřeby paliva a maximalizace hospodárnosti se proto stala naléhavým požadavkem, zejména pro pokrokové dopravce v dálkové dopravě. Bridgestone reaguje na potřeby těchto zákazníků kompletní řadou nových prémiových hospodárných pneumatik ECOPIA, které společně s novou generací hospodárných protektorů Bandag FuelTech® maximalizují úspory a přinášejí další výhody v oblasti ekologie. Protektory Bandag mají v průměru o 30 % nižší náklady na kilometr a při jejich výrobě se spotřebuje o 70 % méně surovin než u nových pneumatik, což znamená výrazné snížení emisí CO2 během výroby.

Řada nových pneumatik Bridgestone ECOPIA a protektorů Bandag FuelTech® poskytuje provozovatelům vozových parků dvojí výhodu: snížení spotřeby paliva a nižší celkové náklady na pneumatiku včetně ekologických přínosů protektorace.

Pneumatiky ECOPIA H-STEER 001 a ECOPIA H-DRIVE 001 se dodávají

– v rozměrech 315/70 R 22,5, 315/80 R 22,5 a 295/80 R 22,5. Pneumatika ECOPIA H-TRAILER 001 bude od listopadu k dispozici v rozměrech 385/55 R 22,5 a 385/65 R 22,5. Protektory Bandag FuelTech® s dezénem Drive M749 FuelTech® a Trailer R109 FuelTech® budou nabízeny od ledna 2015 pro všechny rozměry nových pneumatik.

Řada pneumatik Bridgestone U-AP 001 a Bandag BDU2 pro městskou dopravu

Pneumatika Bridgestone U-AP 001 byla vyvinuta pro náročné podmínky současné intenzivní městské dopravy. Robustní kostra má vyšší nosnost než u předchůdce a zároveň je schopna odolávat vyššímu zatížení a větším deformačním sílám po mnoho tisíc kilometrů. V důsledku toho poskytuje tato velmi vyspělá pneumatika provozovatelům řadu výhod s přidanou hodnotou ve třech hlavních oblastech(1): celoroční bezpečnost díky optimalizované přilnavosti a vyššímu brzdnému výkonu za všech podmínek, včetně bláta a čerstvého nebo tajícího sněhu; nákladovou efektivitu díky delší životnosti pneumatiky, a tím výrazně nižším nákladům na kilometr než u předchůdce, k čemuž přispívají optimalizované možnosti opakovaného drážkování a protektorace, vyšší odolnost vůči nerovnoměrnému opotřebení a robustnější konstrukce; a vyšší nosnost (150 místo 148) vycházející vstříc požadavkům současné veřejné dopravy (emisní norma EURO VI).

Díky dlouhé životnosti a maximálním možnostem opakovaného drážkování a protektorace nabízí pneumatika Bridgestone U-AP 001 provozovatelům vozových parků příležitost výrazně snížit náklady na kilometr použitím protektoru Bandag BDU2. Dezén Bandag Urban Drive nabízí vynikající bezpečnost a jízdní komfort, výborný celoroční výkon a dlouhou životnost, která snižuje náklady na kilometr.

Pneumatika Bridgestone U-AP 001 se dodává

– v rozměru 275/70 R 22,5 a v roce 2015 bude nabídka rozšířena o rozměr 245/70 R 19,5. Bandag BDU2 je k dispozici ve všech běžných rozměrech pneumatik.

– – – – – –

Pneumatiky R-DRIVE 001, ECOPIA H-DRIVE 001 a U-AP 001 používají nový systém typového označení značky Bridgestone

– který je pro zákazníky a provozovatele vozových parků transparentnější a srozumitelnější. Název pneumatiky uvádí dva nejdůležitější aspekty správného používání pneumatiky: druh provozu (R = Regional, regionální doprava; H = Highway = dálková doprava; U = Urban, městská doprava) a nápravu (Steer = vodicí náprava; Drive = hnací náprava; AP = All Position, všechny pozice).

Bridgestone Europe

Bridgestone Europe NV/SA s evropskou centrálou v belgickém Bruselu je klíčovou divizí Bridgestone Corporation, největšího výrobce pneumatik a gumárenských produktů na světě se sídlem v Tokiu. V Evropě Bridgestone provozuje vývojové a výzkumné centrum, 8 továren a má zastoupení ve více než 30 zemích s celkem 12 500 zaměstnanci. Pneumatiky vyvíjené a vyráběné v Evropě jsou rovněž exportovány mimo evropské teritorium.

V České republice působí Bridgestone

– od roku 1994 a dodává sem kompletní řadu osobních, nákladních, motocyklových a zemědělských a stavebních pneumatik značek Bridgestone, Firestone, Dayton a First Stop. Sídlo společnosti je v Praze.

 

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Lexus LBX a inovovaný UX se představují v národní premiéře

Nový Lexus LBX a inovovaný UX se...

Zbrusu nové SUV značky Lexus pod označením LBX a inovovaný model UX se zcela novým hybridním pohonem se v národní premiéře představily v luxusním prostředí resortu Chateau Mcely. Hlavní...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Značka s rolí nekonvenčního vyzývatele odhalila nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon, které navážou na úspěchy svých předchůdců modernizovaným designem a mnoha vylepšeními. Nová CUPRA...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Range Rover Electric: Testován tak, aby byl lídrem

Range Rover Electric: Testován tak, aby...

Cíl je, aby se Range Rover Electric stal lídrem v oblasti elektrického pohonu, kultivovanosti a luxusního cestování. První prototypy se vydaly do několika lokalit s nejnáročnějšími podmínkami...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Výjimečné partnerství: Závodní tým formule 1 se bude nově jmenovat Scuderia Ferrari HP

Výjimečné partnerství: Závodní tým...

Globální spolupráce dvou předních značek HP a Ferrari zahrnuje společný závazek k inovacím, výkonu a důvěře. Logo HP se na formulích objeví již v nadcházejícím závodě F1 v Miami....