Shell a Český Telecom nabízejí bezplatné připojení na čerpacích stanicích

Zatím na 15 čerpacích stanic Shell – seznam uveden v článku.

Patnáct nových lokalit pro bezdrátové připojení k internetu (Wi-Fi Hot Spotů) u vybraných čerpacích stanic zprovoznil ČESKÝ TELECOM ve spolupráci se sítí čerpacích stanic Shell Czech Republic. Tento projekt umožňuje bezplatně se připojovat k internetu v libovolné lokalitě s  přístupovým bodem (Wi-Fi Hot Spot). Podmínkou je pouze potřebné technické vybavení, jako například správně nakonfigurovaná Wi-Fi karta na přenosném počítači nebo digitálním diáři – PDA.


Současný pilotní provoz veřejného bezdrátového přístupu k internetu se tak významným způsobem rozšířil – počet přístupových bodů vzrostl od zahájení projektu na 35. Dosud byly přístupové body umístěny pouze ve vybraných prodejnách ČESKÉHO TELECOMU TELEPOINT.


„Hlavním cílem naší společnosti je vyhovět přáním a potřebám zákazníků. Náš dlouhodobý program zvyšování kvality nabízených paliv a služeb jsme zahájili v roce 1999, kdy jsme na český trh uvedli palivo Shell V-Power. V roce 2001 následoval Shell V-Power Racing a dnes přicházíme s tímto společným pilotním projektem. Stále je co zlepšovat.“ říká Vladimír Vacek, ředitel provozu čerpacích stanic společnosti Shell Czech Republic.


Wi-Fi Hot Spot je místo s jedním nebo více přístupovými body, které prostřednictvím antény přijímají a šíří signál do okolí. Jednotlivé přístupové body jsou do páteřní IP sítě ČESKÉHO TELECOMU připojeny rychlostí 256 kb/s. V porovnání s běžně dostupnými mobilními technologiemi pro přístup na internet poskytuje služba Wi-Fi Hot Spots podstatně vyšší přístupovou rychlost. V průběhu testovacího provozu ČESKÝ TELECOM plánuje jejich další postupné rozšiřování. Po dobu trvání pilotního provozu mohou zákazníci využívat kvalitní připojení k internetu bezplatně ve všech Wi-Fi Hot Spotech. Veškeré další informace lze získat na internetové adrese www.telecom.cz/wifi.

Seznam Wi-Fi Hot Spotů na čerpacích stanicích Shell:


Praze 3 – U staré cihelny 2808/8, Praze 9 – Freyova 4, Praze 10 – Bohdalecká ul., v Brně Heršpičká ul. 8 a Brně Jihlavská ul., v Chebu – Ašská ul., v Jihlavě – Brněnská ul., v Ostravě – Opavská 201, v Plzni – Koterovská ul. 156, v Příšovicích – silnice I/10, 78. km směr do Prahy, v Sušicích – Hrádecká ul., v Teplicích – Masarykova tř. 1208m, ve Velkém Meziříčí – motorway D1, km 145 směr do Prahy, ve Velkém Újezdu – dál. D35, Daskabát a ve Zlíně – Třída T. Bati 258.


Shell Czech Republic a.s. je dceřinou společností Royal Dutch Petroleum Co. a Shell Transport and Trading Co. Ltd. V České republice působí v několika oblastech. Provozuje síť čerpacích stanic, kterých je v současné době 104. Velmi oblíbeným se stal věrnostní zákaznický program SMART, který společnost zavedla v roce 1998. Jeho členem se může stát kdokoliv, kdo využívá služeb čerpacích stanic Shell po celé České republice. Seznam všeho, co lze u Shellu získat, je obsažen v každoročně vydávaném SMART katalogu.


V roce 1999 uvedl Shell na český trh s palivy zcela nový Shell V-Power, o rok později pak Shell V-Power Racing 99+, který vyvinul ve spolupráci s techniky týmu F1 Ferarri. V roce 2002 byl Shell V-Power v souladu s vývojem požadavků zákazníků inovován.


Shell Czech Republic a.s také nabízí širokou paletu automobilových a průmyslových olejů a maziv a dalších petrochemických výrobků. Mateřská firma investovala do privatizace a rozvoje českých rafineríí a do provozování zásobovacích systémů českých civilních letišť. Zatím poslední rozvoj zaznamenala firma Shell vstupem do oblasti distribuce LPG.

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Olomouc se chystá na druhou soutěž šampionátu v ecorally

Olomouc se chystá na druhou soutěž...

Letošní Mistrovství ČR v ecoRally pokračuje druhou soutěží. Po úvodním podniku v Českém Krumlově přichází druhé kolo, a to se odehraje o nadcházejícím víkendu v podhůří Jeseníků....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Lexus LBX a inovovaný UX se představují v národní premiéře

Nový Lexus LBX a inovovaný UX se...

Zbrusu nové SUV značky Lexus pod označením LBX a inovovaný model UX se zcela novým hybridním pohonem se v národní premiéře představily v luxusním prostředí resortu Chateau Mcely. Hlavní...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Značka s rolí nekonvenčního vyzývatele odhalila nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon, které navážou na úspěchy svých předchůdců modernizovaným designem a mnoha vylepšeními. Nová CUPRA...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Range Rover Electric: Testován tak, aby byl lídrem

Range Rover Electric: Testován tak, aby...

Cíl je, aby se Range Rover Electric stal lídrem v oblasti elektrického pohonu, kultivovanosti a luxusního cestování. První prototypy se vydaly do několika lokalit s nejnáročnějšími podmínkami...