Audi allroad quattro: Přes hory a doly

Willy Bogner natočil nový film: Mountain Magic.

Audi allroad quattro: Přes hory a doly

No limits!


Auto bez hranic: Audi allroad quattro je hlavním představitelem v novém filmu Mountain Magic Willyho Bognera. Prožijte zrození filmové hvězdy – první obrazy riskantního natáčení. Prosím otočte list .

Síla obrazů!


Nároky jsou tak velké jako formát, má to být nejlepší sportovní film systému Imax. První pohled na širokoúhlý poster ukazuje nejsenzačnější místa natáčení, například Monument Valley v Arizoně nebo Mohavskou poušť sousedící s Kalifornií, kde se smělo natáčet poprvé. Auto, které dobylo tyto krajiny, budí pozornost: Audi allroad quattro.

? Točil jste ve formátu Imax, vaším hlavním představitelem je Audi allroad quattro.


! Film se jmenuje Mountain Magic a chce ukázat krásu, dramatičnost a zábavu zimních sportů – snowboardingu, lyžování, paraglidingu.

? Role pro auto?


! Hlavní role. Hledali jsme typ supersportovního auta, které umí všechno: právě takové, jaké je allroad quattro, které překonává jezera, příkré svahy a vodní toky a které kromě toho opravdu dobře vypadá. Tedy hvězdu. Původně byla sekvence s novým allroad quattro plánována na osm minut. Ale záběry byly tak dobré, že jsme dobu jeho výstupu téměř zdvojnásobili. Nyní je to 15 minut – z celkových 45 minut.

? Jste znám mimořádnými filmy jako Fire and Ice, točil jste legendární honičky jako jízdu na lyžích Rogera Moora v bobové dráze v Cortině pro bondovku For your Eyes only. Co můžeme očekávat tentokrát?


Audi allroad quattro: Přes hory a doly

! To přirozeně ještě nechci prozradit. Jen tolik: allroad quattro pojede přes vodu, bude cestovat hlubokým sněhem jako snowmobil a poletí z kopce na paraglideru.

? Každý ví, že ani allroad quattro nemůže létat nebo plavat. Jak se dostane auto do vzduchu bez rizika okamžitého pádu?


! Tato scéna patří jistě k nejnáročnějším a nejobtížnějším, je to světová premiéra. Zhotovili jsme allroad quattro v extrémně lehkém provedení a vybavili je dálkovým řízením z kosmické techniky. U takových scén je jistější, když v autě žádný řidič nesedí. Kromě toho jsme ušili největší paraglider na světě – s rozpětím dvacet metrů! Pak jsou ještě zapotřebí dobré povětrnostní podmínky a pořádná dávka štěstí. Už druhý pokus se podařil.

? Bez totálních škod?


! Během celého natáčení jsme žádné auto nezničili, žádné problémy s allroad quattro nebyly, i když nároky byly extrémní, což vypovídá o vysoké kvalitě nového Audi.

? Kolik scén v Mountain Magic je reálných, kolik jich pochází z trikového studia?


! Tři čtvrtiny jízdních scén s allroad quattro jsou pravé, se skutečnými řidiči – profesionály motoristického sportu, jako jsou Sepp Haider a Joschi Kleint, kteří allroad quattro dokonale ovládali a byli jím okouzleni.

? Jak dlouho to trvá, než se takové scény natočí?


Audi allroad quattro: Přes hory a doly

! U takových projektů je rozhodující přesná příprava. Příprava letové scény trvala dva a půl měsíce, natáčení čtyři dny. Teprve při natáčení se ukáže, zda byly přípravy správné. Největším překvapením totiž bylo, že vše probíhalo podle plánu.

? Další zvláštností filmu je formát Imax. Jaké nároky klade na autora scénáře, režiséra a kameramana Bognera?


! Je to nejnákladnější způsob natáčení. Formát Imax umožňuje zcela jiné vtažení diváka do filmu. Sedí uprostřed děje. A poměr přírody a člověka je možno ukázat ještě podstatně působivěji než v normálním 35mm formátu, může vzniknout napínavá směs krajiny a akce. Natáčení může být značně namáhavé už jen proto, že kamera váží 28 kilogramů, což komplikuje filmování akčních scén, např. v bobové dráze při 70 km/h, v helikoptéře při 140 km/h.

? V Mountain Magic vystupuje vedle allroad quattro ještě jedna nápadná hvězda: pilotka.


! Ta dívka je zcela cool, americká zpěvačka popu. Jmenuje se – její barva je tomu blízká – Pink. Jezdí velmi dobře, zpívá velmi dobře, vypadá velmi dobře – ideální partnerka pro allroad quattro.

? Kdy bude mít film premiéru?


! Start je v září 2000 na celém světě. První scény s allroad quattro byly již k vidění začátkem března na ženevském autosalonu.

převzato z AUDI magazínu 2/2000

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Lexus LBX a inovovaný UX se představují v národní premiéře

Nový Lexus LBX a inovovaný UX se...

Zbrusu nové SUV značky Lexus pod označením LBX a inovovaný model UX se zcela novým hybridním pohonem se v národní premiéře představily v luxusním prostředí resortu Chateau Mcely. Hlavní...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Značka s rolí nekonvenčního vyzývatele odhalila nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon, které navážou na úspěchy svých předchůdců modernizovaným designem a mnoha vylepšeními. Nová CUPRA...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Range Rover Electric: Testován tak, aby byl lídrem

Range Rover Electric: Testován tak, aby...

Cíl je, aby se Range Rover Electric stal lídrem v oblasti elektrického pohonu, kultivovanosti a luxusního cestování. První prototypy se vydaly do několika lokalit s nejnáročnějšími podmínkami...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Výjimečné partnerství: Závodní tým formule 1 se bude nově jmenovat Scuderia Ferrari HP

Výjimečné partnerství: Závodní tým...

Globální spolupráce dvou předních značek HP a Ferrari zahrnuje společný závazek k inovacím, výkonu a důvěře. Logo HP se na formulích objeví již v nadcházejícím závodě F1 v Miami....