Letošní dovolená Američanů a jakým motorům dávají přednost ?

Nová vozidla s dieselovými motory dojedou na jednu nádrž dál, jsou ekologičtější.

Letos v létě mnoho Američanů

– zvažuje staromódní populární hit dovolených – cestování pro celou rodinu. Ale tlak na vyšší ceny benzínu a rychlé stárnutí vozů na cestě může znamenat, že první zastávkou pro mnoho rekreantů může být autobazar.

Pro Američany, kteří hledají nové automobily s nižší spotřebou paliva, existuje nepřeberně možností. Ale pro ty, kteří hledají osvědčené technologie s dlouhodobou hodnotou, která skutečně přináší lepší ekonomiku provozu bez omezení výkonu, by nové auto nemělo vůbec používat benzín.

Pro více Američanů bude letos v létě chytřejší všestrannou volbou nový čistý diesel.

Nová generace vozidel s čistým dieselovým motorem zaručeně dělá velice dobrý dojem dojem a překračuje generační hranice obdobně, jako je opětné setkání rodiny v hotelovém parku.

Silné populační ročníky budou uvažovat, že nové dieselové motory „nejsou jako ty staré z jejich časů – díky bohu!“ Řinčení a kouř a dýchavičný pomalý výkon jsou pryč. Byly nahrazeny čistými a klidnými vozidly, které přinášejí radost z jízdy autem. Generace současných třicátníků ocení jízdní výkony, dlouhodobou hodnotu a pozitivní návratnost investic do nových vozidel s dieselovými motory.

Lidé narození v osmdesátých nebo devadesátých letech budou cvrlikat o tom, jak daleko dojeli na jednu nádrž paliva, a možnosti natankovat směs bionafty, jedinečné schopnosti sdílené všemi vozidly s dieselovým motorem, starých i nových. Bez ohledu na generace, obroda dieselových v USA přichází v kritické době, protože úspora 30 procent spotřeby paliva je předností nafty před benzínem a použití více vozidel s dieselovými motory znamená omezení poptávky po ropě a rovněž emisí skleníkových plynů.

A protože nová vládní pravidla vyžadují téměř dvojnásobnou účinnosti paliva z dnešních 27,5 mil / galon průměrně na 54,5 mil / galon v roce 2025, je snadné pochopit, proč dieselové motory jsou logickou volbou pro spotřebitele v USA, kde vozidla s dieselovými motory představují méně než tři procenta trhu. V Evropě tvoří více než 50 procent nových automobilů vozidla s dieselovými motory.

V současnosti existuje více možností výběru vozidel s dieselovým pohonem, než kdy předtím, a další modely jsou na cestě:

Spotřebitelé mají na výběr 22 vozidel s dieselovým pohonem od 10 značek – malá dvoudveřová auta, malé kombi, crossovery, velká SUV, luxusní, výkonná, půltunová a těžká nákladní auta. Před pěti lety jich byla k dispozici méně než polovina. Do roku 2015 bude v USA na výběr dvakrát tolik dieselových vozidel než dnes.

Od roku 2010 až do roku 2012 vzrostla registrace hybridních vozidel o 33 procent, zatímco vozů s dieselovými motory o 24 procent. Celkový automobilový trh vzrostl mezitím méně než o 3 procenta. Zatímco Texas a všechny jeho velké nákladní automobily se staly číslem 1 v celkové registraci dieselových vozidel, řidiči v Kalifornii, Massachusetts a New Yorku napomohli nejrychleji rostoucímu prodeji nových vozidel s dieselovým motorem a SUV v těchto státech. Viděli jsme, že tento nárůst prodejů vozidel na motorovou naftu není žádná maličkost vzhledem k relativně málo dostupným modelům, ekonomické recesi a nejvyšším zaznamenaným cenám motorové nafty.

Ano, ceny motorové nafty byly v poslední době o 20 nebo 30 centů za galon vyšší než u benzínu, ale dieselové motory poskytují:

  • nižší spotřebu paliva
  • méně zastávek na tankování
  • stále vyšší hodnoty při novém prodeji
  • často nižší náklady na údržbu
  • bezkonkurenčně dlouhodobou životnost
  • bez nejistot nebo omezení spojených se skutečnou ekonomikou paliva hybridních vozidel nebo omezení rozsahu dojezdu elektrických vozidel.

Více než polovina všech čerpacích stanic v Americe dnes prodává motorovou naftu. A s dojezdem 600 -700 mil na jednu nádrž, je více času na dovolenou a méně času potřebného pro tankování.

Autor Allen R. Schaeffer

– je výkonným ředitelem Diesel Technology Forum.

Servisem a opravami systémů vysokotlakého vstřikování nafty do válců vznětových motorů

– se zabývá firma T.A.D Praha, která zastupuje v České republice 4 z 5 největších světových (evropských) výrobců vstřikovacích systémů.

Více informací o firmě TAD Praha na obsáhlé prezentaci

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Olomouc se chystá na druhou soutěž šampionátu v ecorally

Olomouc se chystá na druhou soutěž...

Letošní Mistrovství ČR v ecoRally pokračuje druhou soutěží. Po úvodním podniku v Českém Krumlově přichází druhé kolo, a to se odehraje o nadcházejícím víkendu v podhůří Jeseníků....

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Lexus LBX a inovovaný UX se představují v národní premiéře

Nový Lexus LBX a inovovaný UX se...

Zbrusu nové SUV značky Lexus pod označením LBX a inovovaný model UX se zcela novým hybridním pohonem se v národní premiéře představily v luxusním prostředí resortu Chateau Mcely. Hlavní...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon

Značka s rolí nekonvenčního vyzývatele odhalila nové modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon, které navážou na úspěchy svých předchůdců modernizovaným designem a mnoha vylepšeními. Nová CUPRA...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Range Rover Electric: Testován tak, aby byl lídrem

Range Rover Electric: Testován tak, aby...

Cíl je, aby se Range Rover Electric stal lídrem v oblasti elektrického pohonu, kultivovanosti a luxusního cestování. První prototypy se vydaly do několika lokalit s nejnáročnějšími podmínkami...