Toyota: Zcela jiný pohled na finanční služby

Společnost Toyota Financial Services Czech s.r.o. („TFSCZ“) v těchto dnech uvedla na trh zcela nové revoluční řešení na bázi internetu.

TFSCZ uvedla v prosinci 2008 první ze tří plánovaných součástí portálu TFS ONLINE pod označením Můj účet.

Toyota: Zcela jiný pohled na finanční služby

Tato aplikace od počátku nabízí novým i stávajícím zákazníkům společnosti pohled na uzavřenou leasingovou či úvěrovou smlouvu, včetně aktualizovaných hodnot platebních kalendářů a možností interaktivních žádostí o změny na těchto smlouvách.

V těchto dnech pak firma uvedla své nové webové stránky (www.toyotafinance.cz), které kromě aktualizovaného designu v souladu s firemní Corporate Identity a dvojjazyčné podobě (česky a anglicky) nabízejí i zcela nové, dosud na trh neuvedené funkcionality. Tyto jsou obsaženy v portálu TFS ONLINE, který je přístupný přes tyto nové stránky.

Oč tedy jde?

Předně – zákazník si po zadání vstupních dat může přes aparát Kalkulace splátek spočítat přesnou výši leasingové, či úvěrové splátky. To se děje ve dvou režimech – buď již zná finanční produkt nabízený společností, a nebo jej nezná, ale má představu kolik je ochoten splácet měsíčně.

Nedílnou součástí kalkulace splátek je i nabídka pojištění odpovědnosti, nebo havarijního pojištění, včetně různých doplňkových pojištění. Finální splátka pak odpovídá skutečné hodnotě, kterou by zákazník obdržel na leasingové, či úvěrové smlouvě – je to dáno propojením kalkulačního aparátu se systémem, který firma používá pro faktické vystavení a správu leasingových či úvěrových smluv.

Kalkulací splátek to však končit nemusí. Systém zákazníkovi, bude-li chtít nabídne i možnost ověřit, zda-li s ním TFSCZ uzavře smlouvu na základě jím požadovaných podmínek. To se odehraje vložením dat zákazníka, kdy systém podmínky a tato data vyhodnotí a je-li vše v pořádku nabídne zákazníkovi certifikát – tedy de facto potvrzení osvědčující připravenost Toyota Financial Services uzavřít smlouvu bez další analýzy zákazníkovy bonity.

Systém předschválení smlouvy je tak unikátním řešením, které poskytne z klidu domova, či kanceláře jistotu při schvalovacím procesu a zrychlení při samotném uzavření smlouvy.

Protože TFSCZ jako první leasingová společnost uvedla již v roce 2008 na trh první co-brandované (značkové) pojištění pro zákazníky pořizující si své vozy za hotové je jako dalším stavebním pilířem elektronické nabídky i možnost kalkulace pojištění (odpovědnosti, havarijního i doplňkových pojištění). To se odehrává v části nazvané Kalkulace pojištění a kromě samotné kalkulace může zákazník s využitím portálu i pojistnou smlouvu v rámci Toyota

Pojištění uzavřít.

Pouze v případě ojetých vozidel je nutno v případě požadavku na sjednání smlouvy na havarijní pojištění prodejce i fyzicky navštívit.

Ing. Aleš Kamarýt, jednatel Toyota Financial Services Czech s.r.o. k tomu říká: „Uvedení systému TFS ONLINE je završením našeho několikaletého snažení“, a pokračuje „Postupně, jak jsme se jako firma vyvíjeli a jak se vyvíjel trh finančních služeb se nám více potvrzovala správnost našeho rozhodnutí, že budoucnost je i pro nás – pro captive leasingovou společnost v elektronických službách“ „kdy základní impuls vznikl již někdy v roce 2002, tedy v době kdy jsme definovali svou dlouhodobou firemní vizi. K tomu se následně přidal požadavek dealerské sítě na obsluhu zákazníků přímo na showroomech“ , dodává Kamarýt.

Portál TFS ONLINE je unikátní řešení, které pokrývá nejen oblast určenou pro zákazníky, ale i pro spolupracující partnery – autorizované dealery Toyota a Lexus. Ti, kromě obdoby Můj účet určené pro koncové zákazníky TFSCZ (pro dealery má tento nástroj za cíl informovat o stavu limitů financování skladů a demo vozů dealerské podpory, různých druhů jiných úvěrů atp.) dostali k dispozici nástroj pod označením Decision Maker. Cílem této aplikace je sjednání leasingových a úvěrových smluv přímo dealerem; kromě toho ale systém obdobným způsobem umí sjednat i pojistné smlouvy pro zákazníky pořizující si své vozy za hotové.

„Decision Maker je základním stavebním prvkem celého řešení“, říká Kamarýt a pokračuje „o použití tohoto nástroje jsme se rozhodli nejen z důvodu jeho kvality, ale i z důvodu možnosti využití různých konektorů tohoto systému na externí zdroje. Tyto zdroje pak pomáhají výrazně zjednodušit uzavření jakékoliv smlouvy bez nutnosti kontroly dat off line. Celé jsme si to sice trochu zkomplikovali požadavkem na absolutní správnost následně spravovaných dat, ale zákaznická spokojenost je pro nás důležitější než naše pocity. Desicion Maker totiž využívá napojení na náš interní produkční systém. Každá položka je tak kalkulována zde a následně v řádech milisekund posílána do Decision Makeru.“

„Dalším cílem byla maximální autonomie dealera při zpracování smluv,ale zejména jejich schválení. Decision Maker tak dokáže velmi rychle „sám“ vyhodnotit data vložená prodejcem a rozhodnout o schválení dané leasingové, či úvěrové smlouvy.Prodejce pak smlouvu pouze dokompletuje a vytiskne“ dodává Kamarýt.

To jak TFS ONLINE potvrdí ambice Toyota Financial Services být elektronickou cestou blíže svým zákazníkům a obchodním partnerům potvrdí čas. Již dnes firma ví o některých dalších možnostech, které takto robustní řešení nabízí.

Toyota Financial Services Czech s.r.o.

– je captive leasingová společnost výrobce vozidel značek Toyota a Lexus, na trhu v ČR od roku 2000. Je součástí mezinárodní skupiny Toyota Financial Services aktivně působící ve 33 zemích světa. V současně době spravuje okolo 6.000 leasingových, či úvěrových smluv.

Základní služby, které firma nabízí jsou postaveny na finančních produktech pro koncové zákazníky – na bázi úvěru, finančního a operativního leasingu, pojistných produktech – pojištění ve splátkách, pro hotovostní zákazníky a po skončení smluvního vztahu s Toyota Financial Services. Rovněž tak finančně obsluhuje dealerskou síť Toyota a Lexus a spolupracuje při financování manipulační techniky Toyota a BT se společností Toyota Material Handling CZ, s.r.o.

Více informací: Ing. Aleš Kamarýt, jednatel, tel. 222 998 300, mobil. 602 236 285, e-mail: ales.kamaryt@toyota-fs.com nebo na oficiálních internetových stránkách www.toyotafinance.cz

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
HAVEX-auto s.r.o.
Pražská 782/IV, 503 51 - Chlumec nad Cidlinou
495 221 256
ch.nv@havex.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Jarní tipy na skrytá místa u Prahy s Toyotou Prius

Jarní tipy na skrytá místa u Prahy...

Pokud hledáte cíl pro první jarní výlety, nevynechejte čtyři úžasná místa, která se skrývají nedaleko hlavního města. Vyrazili jsme na ně se zbrusu novou Toyotou Prius s plug-in hybridním...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Štajf slavil triumf na historické Vltavě

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Vyrobit elektromobil bude brzy levnější než auto se spalovacím motorem

Vyrobit elektromobil bude brzy levnější...

Ceny elektromobilů se v příštích třech letech výrazně sníží. Přibližně od roku 2027 bude výroba nové generace elektromobilů levnější než výroba srovnatelných vozidel se spalovacím...