OMV rozšiřuje řadu prémiových plastických maziv

Společnost OMV přichází s inovací v tradičně konzervativní oblasti portfolia plastických maziv a v listopadu letošního roku uvede na trh obnovenou řadu výrobků tohoto sortimentu.

Rozšířená řada vysoce kvalitních plastických maziv pod značkou OMV signum je reakcí na poptávku po kvalitních zakázkových mazivech, která zaručí optimální výkon strojů a zařízení.

Produktová řada zahrnující 20 různých výrobků ze sortimentu maziv potvrzuje průkopnickou roli společnosti OMV v této oblasti. Pro jasné odlišení standardních a prémiových výrobků byly vytvořeny dvě různé značky. Značka „OMV grease“ zahrnuje maziva standardní kvality na bázi minerálních olejů, zatímco řada „OMV signum“ označuje sofistikovanější maziva prémiové kvality.

OMV signum uvádí tři zcela nové produkty

Jde o OMV signum XT2, univerzální vysokotlaké plastické mazivo určené zejména pro ložiska, které se vyznačuje mimořádnou tepelnou stabilitou a odolností proti vodě; OMV signum SX2-HS, speciální syntetické mazivo pro středně až vysokorychlostní aplikace v ložiscích nebo vřetenech, použitelné v širokém rozpětí teplot; a OMV signum SEP2, mazivo s výbornou přilnavostí vhodné pro velké rázové zatížení. Dalším přínosem maziva OMV signum SEP2 je vynikající odolnost proti vodě a dobrá ochrana proti korozi.

OMV: Ochrana bezpečnosti na pracovišti

Za účelem zajištění bezpečnosti na pracovišti a v souladu se směrnicemi EU, které doporučují, aby pracovník nemanipuloval se zátěží o hmotnosti větší než 20 kg, snižuje OMV velikost balení z 25 kg na 18 kg.

Vzhled obalu byl inovován také v souladu s novým stylem řady. Rostoucí poptávku po výrobcích ze sortimentu maziv odráží i etikety na obalech, které jsou nyní vícejazyčné, a to v angličtině, němčině, češtině, slovenštině, maďarštině, rumunštině, bulharštině, chorvatštině a slovinštině.

„Prémiová kvalita a služby jsou základem podnikání společnosti OMV v segmentu maziv. V našem portfoliu chceme nabízet vynikající produkty, které uspokojí potřeby odvětví, stejně jako představit odlišné typy výrobků a usnadnit tak zákazníkovi výběr vhodného produktu,“ říká Christian Eibl, ředitel divize maziv.

Všechna maziva byla vyvinuta tak, aby si udržela vysokou mechanickou a tepelnou stabilitu, vysokou oxidační stálost, odolnost proti vodě, dobrou přilnavost a aby zaručila dobrou ochranu proti rezavění a korozi a dobrou čerpatelnost dlouhými potrubími. Maziva OMV mají univerzální využití v odvětvích, která využívají pohyblivé díly a stroje, od průmyslové výroby, přes stavební odvětví, až po hornictví a zemědělství.

Sortiment maziv společnosti OMV zahrnuje přes 200 výrobků, které vznikají mísením přibližně 120 složek. V moderním závodě v rakouském Lobau vyrobí společnost OMV více než 40 000 tun maziv ročně s využitím špičkových technologií a prémiových surovin.

OMV Česká republika, s.r.o

OMV je od roku 1991 v České republice zastupována prostřednictvím OMV Česká republika, s.r.o. se sídlem v Praze. Jejím hlavním předmětem podnikání je obchod s naftou a naftovými deriváty po celé České republice. Milníku ve své historii dosáhla společnost v říjnu 2005, kdy převzala síť čerpacích stanic Aral, čímž dosáhla 14% tržního podílu a stala se vedoucím hráčem na místním trhu. OMV Česká republika zaměstnává 116 lidí přímo a dalších 2 400 nepřímo prostřednictvím sítě 222 čerpacích stanic.

Čerpací stanice OMV jsou efektivně umístěny na dálnicích, rušných cestách a ve velkých městech. Kromě toho, že poskytují zákazníkům pohonné hmoty prvotřídní kvality a kompletní řady olejů a maziv, jsou také centry multifunkčních služeb s nejmodernějšími mycími zařízeními pro auta, kavárnami a restauracemi. 118 obchodů VIVA v současné době nabízí svým zákazníkům jasně strukturovaný sortiment zboží pro denní potřebu, včetně širokého sortimentu čerstvých produktů, lehkých jídel a občerstvení.

OMV Aktiengesellschaft

– OMV Aktiengesellschaft je jednou z největších rakouských průmyslových společností s volně obchodovatelnými akciemi. Její celkové tržby v roce 2008 činily 25,54 miliardy eur a počet zaměstnanců 41 282. Co se týče rafinace a marketingu, je OMV aktivní ve 13 zemích. Průzkumné a těžební aktivity provádí v 17 zemích čtyř kontinentů. OMV podniká i v plynárenství. Ročně prodá přibližně 13 miliard metrů krychlových zemního plynu. Předávací stanicí v Baumgartenu projde ročně kolem 66 miliard metrů krychlových zemního plynu. Central European Gas Hub patří mezi tři největší předávací stanice v Evropě.

OMV je přední ropnou a plynárenskou společností v Evropě se zásobami ropy a zemního plynu přibližně 1,2 miliard barelů ropného ekvivalentu, denním objemem těžby 311 000 barelů a roční kapacitou rafinérií 26 milionů tun. OMV v současné době provozuje 2 483 čerpacích stanic ve 13 zemích. Tržní podíl skupiny v oblasti rafinace a prodeje v Podunají dosahuje 20 %.

Svoji přední pozici v Evropě OMV dále posílila akvizicí 41,58 % významné turecké společnosti Petrol Ofisi.

V červnu 2006 OMV založila OMV Future Energy Fund, plně vlastněnou pobočku, která má podporovat projekty zaměřené na obnovitelné zdroje energie. S více než 100 miliony eur má přispět k zahájení přeměny z ryze ropné a plynárenské společnosti na energetickou skupinu, která ve svém portfoliu počítá i s obnovitelnými energiemi.

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí nová CUPRA Formentorhttp://www.youtube.com/watch?v=pV2BkrWPMhY/hqdefault.jpg">

Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí...

Na montážní lince výrobního závodu Martorell se něco změnilo: Poprvé se na ní objevují nové světlomety Matrix LED s charakteristickým světelným designem, který připomíná oči s motivem...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series II a Cullinan Series II Black Badge

ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series...

Rolls-Royce Motor Cars přestavil novou podobu nejluxusnějšího SUV na světě Cullinan Series II a jeho temného alter ega Cullinan Series II Black Badge.   Původní Cullinan, představený v roce...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Světová premiéra modelu Nová California: Nejinovativnější kempink car všech dob

Světová premiéra modelu Nová...

California je ikonou v segmentu kempovacích vozů. Volkswagen Užitkové vozy nyní ve světové premiéře představuje zcela nově vyvinutou generaci bestselleru, jehož bylo vyrobeno již více než...