Nový Porsche Panamera na míru

Automobilka Porsche umožňuje svým zákazníkům díky programům Porsche Exclusive a Porsche Tequipment přizpůsobit vůz Porsche jejich vlastnímu stylu.

To platí také pro nový model Panamera, který na český trh přiveze výhradní dovozce Porsche Inter Auto CZ již 12. září 2009 a jenž pomocí těchto doplňků může být přetvořen v nezaměnitelný unikát.

Nový Porsche Panamera na míru

„Při individualizaci nového Gran Turisma se používají nejen nejlepší materiály, jako je kůže, dřevo, hliník nebo karbon, ale také jednotlivé detaily a provedení se vyznačují prvotřídní kvalitou zpracování,“ uvádí Mgr. Richard Vegera, vedoucí prodeje Porsche ze společnosti Porsche Inter Auto CZ a doplňuje: “Program Porsche Exclusive je synonymem ruční výroby a na zakázku připravovaných vozů, které vynikají svou jedinečností. Zvlášť výjimečný je například dřevěný dekor Yachting Mahagoni, který se inspiruje tématy a zpracováním luxusních jachet.“

Právě toto provedení je k dispozici výhradně v nabídce programů Porsche Exclusive a Tequipment. Luxusně působící mahagonové dřevo je doplněno a zvýrazněno dvojicí tenkých proužků ze světlého javoru. Použití těchto dekoračních lišt je určeno pro přístrojovou desku, dveře, ale také středový panel v okolí voliče převodovky. Vnitřní prostor díky tomu dostane zcela specifický charakter. S těmito exkluzivními výplněmi vnitřního prostoru vhodně ladí také mahagon na tříramenném multifunkčním volantu, stejně tak jako na stropních madlech, které jsou rovněž součástí provedení Yachting Mahagoni.

Program Exclusive otevírá nové možnosti pro individualizaci vnitřního prostoru. K dispozici je například možnost koženého čalounění lamel ventilačních otvorů, slunečních clon, vnitřního zrcátka, sloupku volantu nebo spodních částí sedadel vpředu i vzadu. Objednat lze také paket pro interiér, v jehož rámci je možné obdržet lamely ventilačních otvorů a klíček zapalování v barvě karoserie. V nabídce pro model Panamera samozřejmě nemůže chybět ani velmi oblíbený prvek v podobě barevného loga Porsche na hlavových opěrkách předních i zadních sedadel.

Vozy s převodovkou PDK mohou mít speciální hliníkovou hlavici voliče. Ciferníky přístrojů i stopek paketu Sport Chrono mohou být lakovány v jedné ze tří barev: Luxor Beige, Indian Red nebo Carrara White. Tento doplněk vhodně ladí s bezpečnostními pásy ve stříbrné barvě Silver Grey nebo červené Indian Red. Vnitřní prahové lišty, ať už osvětlené nebo neosvětlené, mohou být vyrobené buď z karbonu, nebo mohou mít povrchovou úpravu leštěného hliníku.

Další specifickou výbavou programů Exclusive a Tequipment, určenou pro model Panamera, je chladicí box s objemem 10,5 litru, který je umístěný mezi zadními sedadly. Samostatně vypínatelný chladicí box dokáže svůj vnitřní prostor zchladit až na teplotu 6 stupňů Celsia. Součástí dodávky jsou také dvě skleničky s vyrytým logem a nápisem Porsche.

Model Panamera může být přímo z výrobní linky vybaven rovněž zábavním videosystémem na zadních sedadlech. Součástí nově vyvinutého paketu je dvojice nastavitelných barevných displejů s úhlopříčkou sedm palců, umístěných na zadních stranách předních sedadel, stejně tak jako samotné přehrávače a dvojice bezdrátových sluchátek. Kůží čalouněné držáky displejů jsou připojené pomocí USB konektoru. Systém se ovládá prostřednictvím dotykových displejů a přehrává jak CD, tak i DVD, a to v nejvyšší možné kvalitě. Do systému je možné připojit také dvojici dalších zařízení – například herní konzole nebo iPod(.

Více sportovní elegance dodají vnějšímu vzhledu Panamery například v barvě vozu lakované vstupy vzduchu v předním nárazníku, výdechy na bocích za předními koly nebo spodní část zadního nárazníku s difuzorem.

Program doplňků Porsche Tequipment zvyšuje také přepravní schopnosti modelu Panamera. Připravena je ucelená paleta střešních nosičů určených pro nejrůznější účely. Kromě toho je připraven rovněž hliníkový, matně černě lakovaný nosič kol, montovaný na tažné zařízení dodávané na přání. Tento nosič standardně odveze dvojici jízdních kol, je však možné jej rozšířit, což zvýší jeho kapacitu na trojici kol.

Nabídka příslušenství z programu Porsche Tequipment, určená pro model Panamera, je velmi široká. Obsahuje kromě nové generace dětských sedaček, 12voltové chladicí tašky nebo sítě v zavazadlovém prostoru také mnoho různých barevných provedení vnitřního prostoru, volanty z karbonu či dřeva, ale i řadu různých audio- či komunikačních systémů. Opomenout nelze ani rozmanité kombinace specifických kol a pneumatik v rozmezí průměru 18 až 20 palců, určených pro letní či zimní provoz.

Jednotlivé prvky Porsche Exklusive i Porsche Tequipment bude od září k dispozici v nabídce společnosti Porsche Inter Auto CZ. Všechny potřebné informace k těmto specifickým programům vám již nyní rádi poskytnou zaměstnanci pražského Porsche Centra.

O společnosti Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o.

Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o. je 100% dceřinou společností rakouské firmy Porsche Inter Auto se sídlem v Salzburgu, která se řadí k nejúspěšnějším a nejvýznamnějším podnikatelským subjektům v oblasti prodeje a servisu automobilů v Evropě.

Společnost Porsche Inter Auto CZ je největším prodejcem vozů Volkswagen, Audi, Škoda a importér značky Porsche v České republice. Disponuje největším skladem nových vozů a náhradních dílů.

V České republice má společnost Porsche Inter Auto CZ v současné době osm provozoven – v Praze, Brně, Plzni, Olomouci, Hradci Králové a Českých Budějovicích. Všechny autosalony mají k dispozici nejnovější technologie a nejmodernější know-how mezinárodní společnosti. O zákazníky se stará více než 700 zaměstnanců, kteří pravidelně procházejí systémem odborných školení. Všechny provozovny jsou držiteli certifikátu ISO 9001:2000.

Sítě provozoven firmy Porsche Inter Auto jsou nejen v České republice, ale rovněž v Rakousku, Chorvatsku, Maďarsku, Německu, Rumunsku, Slovinsku, Francii, Itálii, a na Slovensku i Ukrajině. Prostřednictvím svého zastoupení působí Porsche Holding i v Číně.

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
HAVEX-auto s.r.o.
Pražská 782/IV, 503 51 - Chlumec nad Cidlinou
495 221 256
ch.nv@havex.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
Autocentrum Jan Šmucler
Dvořákova 304, 346 01 - Horšovský Týn
379 412 279
plzen@smucler.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nové Porsche Panamera: Luxusnější, efektivnější, hybridnější

Nové Porsche Panamera: Luxusnější,...

Skončila další sedmiletka Panamery a začala další. Proto byla s velkou slávou představená nová, už třetí generace sportovního luxusního sedanu, která je… velmi podobná té...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový porschácký De luxe kokpit debutuje v modelu Cayenne

Nový porschácký De luxe kokpit debutuje...

Ještě pár dní a Porsche 18. dubna 2023 na autosalonu v Šanghaji spolu s novým modelem Cayenne představí i průkopnický koncept zobrazování a ovládání. Porsche Driver Experience znamená plně...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Porsche 911: Do Paříže i na Dakar

Porsche 911: Do Paříže i na Dakar

Neexistuje moc aut, se kterým můžete jet z afrického safari do Le Mans, pak do divadla a do ulic Paříže. Možná jediné. Nové Porsche 911 Dakar… Rallye Dakar nikdy nebyla hrou v pískovišti. Hned...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Porsche Česká republika podporuje studenty automobilových oborů v samostudiu

Porsche Česká republika podporuje...

Studenti obdrželi v rámci projektu QHERO čtyři sady samostudijních materiálů Za úspěšně vyplněné testy čekají na studenty atraktivní odměny Projekty Best Employer a QHERO jsou důležitým...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Porsche Česká republika pomáhá SOS dětským vesničkám

Porsche Česká republika pomáhá SOS...

Rychlé poskytnutí pěti vozů Volkswagen sociálním pracovníkům Postupné rozšiřování podpory péče o děti z ohrožených rodin  Společnost Porsche Česká republika poskytla vozidla...