První stanice OMV EuroTruck otevřené v České republice

Stanice OMV EuroTruck v Modleticích, Rozvadově a Chebu nabízejí 24 hodin denně sedm dní v týdnu vysoce kvalitní produkty pro podnikání v dopravě

První stanice OMV EuroTruck otevřené v České republice

S balíčkem produktů a služeb OMV EuroTruck zákazníci profitují ze zjednodušení administrativy a optimalizují náklady

První stanice OMV EuroTruck otevřené v České republice
První stanice OMV EuroTruck otevřené v České republice

Cílem OMV, přední ropné a plynárenské skupiny ve střední Evropě, je stát se jedním z předních partnerů přepravců v rostoucím podnikatelském segmentu komerční automobilové dopravy. Síť čerpacích stanic pod obchodní značkou OMV EuroTruck – zavedenou v Rakousku v roce 2007 – se nyní rozšiřuje do České republiky a nabízí přepravcům 24 hodin denně sedm dní v týdnu vysoce kvalitní produkty. OMV ve spolupráci s českým vydavatelem flotilové karty EUROWAG, společnosti W.A.G., uvedla do provozu EuroTruck stanice v Modleticích, Rozvadově a Chebu. Celá síť tak v současnosti 15 míst OMV EuroTruck a bude do roku 2011 rozšířena na 45 čerpacích stanic podél hlavních středoevropských dopravních cest. Jelikož balíček produktů a služeb OMV EuroTruck nabízí navíc rozšířené služby dopravního průmyslu, včetně vrácení DPH, odtahové služby a online správu karet, zákazníci profitují ze zjednodušené administrativy a mohou optimalizovat náklady.

“S OMV EuroTruck poskytujeme přepravcům podporu rozšířených a bezproblémových kompletních služeb – takže se mohou plně věnovat svému hlavnímu předmětu podnikání. Naším úkolem je udržet je na cestě,” řekl Steen Frederiksen, Head of OMV´s Commercial Road Transport Business, při oficiálním otevření stanice OMV EuroTruck v Modleticích.

Co se týče těchto tří čerpacích stanic OMV EuroTruck v České republice, OMV spolupracuje s českým vydavatem flotilových karet EUROWAG. Nové stanice pracují v rámci truckparků EUROWAG. “EUROWAG je průkopníkem v provozování služeb pro nákladní vozidla v České republice a my s takovým profesionálním a zkušeným partnerem v České republice rádi spolupracujeme,” objasňuje partnerství David Procházka, OMV Sales Manager Commercial Road Transport pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko.

Martin Vohánka, předseda představenstva W.A.G.minerální paliva, a.s., řekl: “Partnerství s OMV umožňuje W.A.G. profitovat ze spolupráce s OMV jako přední ropné a plynárenské skupiny v Evropě a získat tak více zákazníků ze zemí kde EUROWAG neoperuje”

Přepravci mohou 24 hodin denně sedm dní v týdnu na stanicích OMV EuroTruck podél hlavních středoevropských dopravních cest rychle a snadno doplnit naftu a AdBlue proti znečištění, šetrný k životnímu prostředí. Vedle toho je zákazníkům nabízeno domácí zásobování naftou, AdBlue a mazivy.

Bezhotovostní platby kartou OMV EuroTruck

Zákazníci platí na čerpacích stanicích OMV EuroTruck bezhotovostně. Platí se kartou OMV EuroTruck. Zákazníci mohou používat karty po celé síti čerpacích stanic OMV a na více než 400 stanicích Routex4Truck ve 30 evropských zemích. Touto kartou se mohou rovněž hradit dálniční a silniční poplatky. Platební terminály na čerpacích stanicích OMV EuroTruck v České republice jsou vybaveny online připojením k OMV, aby bylo zákazníkům nabídnuto maximální bezpečí a zabráněno možnému zneužití.

Balíček ‘kompletních služeb’

  • OMV EuroTruck poskytuje dopravnímu průmyslu navíc jako balíček ‘kompletních služeb’ zredukovanou administrativu, a proto mu umožňuje podnikat efektivně z hlediska nákladů:
  • “Online služby vozového parku” je nástroj pro optimalizaci řízení vozových parků. Zákazník může řídit prováděné transakce centrálně kartou čerpací stanice. Aby zákazník snížil administrativní síly, obdrží sběrnou fakturu s přehledným seznamem všech jednotlivých transakcí.
  • OMV také vyřizuje pro zákazníka na požádání časově náročné vracení specifických DPH země na palivo a služby.
  • Na jaře 2009 bude zaveden vyhledávač tras. Přepravci budou potom schopni sladit své trasy s aktuálními cenami čerpacích stanic a jejich příslušnými podmínkami.

Rozšíření sítě OMV EuroTruck

V současné době je v provozu 15 stanic OMV EuroTruck, v Rakousku (osm míst), Slovinsku (Maribor, Sezana, Vrtojba), Německu (Schongau) a nyní také v České republice (Rozvadov, Cheb, Modletice). Letos bude otevřeno dalších šest míst OMV EuroTruck v Rakousku, Slovinsku, Chorvatsku a Rumunsku. Do roku 2011 bude síť rozšířena na 45 míst podél hlavních evropských dopravních cest. Seznam všech stanic OMV EuroTruck je uveden na www.omv.com/eurotruck.

Komerční automobilová doprava jako rostoucí podnikatelský segment

V Evropské unii je komerční automobilová doprava rostoucím podnikatelským segmentem. Podle OMV se očekává růst komerční automobilové dopravy v letech 2005 až 2020 o 17,7%. To vyvolá zvýšenou poptávku po naftě pro nákladní automobily s roční rychlostí růstu průměrně 1,1% do roku 2020, zatímco poptávka po dieselových automobilech ve stejném období pravděpodobně klesne.

Obchodními atributy OMV jsou bezpečnost dodávek a standard vysoké kvality

S rafinériemi v Německu, Rakousku a Rumunsku a jejich chemickým ústředím v Linci nabízí OMV dopravnímu průmyslu prvotřídní bezpečnost dodávek a důsledný standard vysoké kvality paliv a maziv.

OMV Česká republika, s.r.o

OMV je od roku 1991 v České republice zastupována prostřednictvím OMV Česká republika, s.r.o. se sídlem v Praze. Její hlavní předmět podnikání zahrnuje obchod s naftou a naftovými deriváty po celé České republice. Milníku v historii společnosti bylo dosaženo v říjnu 2005, kdy OMV Česká republika převzala síť benzinových stanic Aral a dosáhla 14% tržního podílu, čímž se stala vedoucím hráčem na místním trhu. OMV Česká republika zaměstnává přímo 116 lidí, přičemž dalších 2 400 zaměstnává nepřímo prostřednictvím své sítě 215 čerpacích stanic.

Všechny stanice jsou efektivně umístěny na dálnicích, rušných cestách a ve velkých městech. Všechny stanice OMV jsou kromě toho, že poskytují zákazníkům palivo prvotřídní kvality a kompletní řady olejů a maziv, centry multifunkčních služeb s nejmodernějšími mycími zařízeními pro auta a bufety/restauracemi. 122 obchodů VIVA v současné době nabízí svým zákazníkům jasně strukturovaný sortiment zboží pro denní potřebu, včetně širokého sortimentu čerstvých produktů, lehkých jídel a občerstvení.

OMV Aktiengesellschaft

S prodejem skupiny 20,04 mld. EUR a v roce 2007 se 33 665 zaměstnanci je OMV Aktiengesellschaft jednou z největších registrovaných průmyslových společností v Rakousku. Jako přední ropná a plynárenská skupina ve střední Evropě je OMV aktivní v rafinaci a marketingu (R&M) ve 13 zemích. V průzkumu a těžbě (E&P) je OMV aktivní ve 20 zemích na pěti kontinentech. OMV podniká i v plynárenství a energetice (G&P). Ročně prodává více než 13 mld. m3 zemního plynu. Předávací stanicí v Baumgartenu projde ročně přibližně 64 miliard m3 zemního plynu. Central European Gas Hub patří mezi tři největší předávací stanice v kontinentální Evropě.

OMV je největší ropnou a plynárenskou skupinou ve střední Evropě, se zásobami ropy a zemního plynu přibližně 1,22 mld. boe (barelů ropného ekvivalentu), denní produkcí kolem 316 000 boe a roční rafinační kapacitou přibližně 26 mil. t. OMV má nyní 2 524 čerpacích stanic ve 13 zemích. Tržní podíl skupiny v podnikatelském segmentu R&M v Podunají je nyní 20%.

OMV dále posílila svou přední pozici v Evropě tím, že získala 41,58 % Petrol Ofisi, přední turecké společnosti v maloobchodním a komerčním podnikání.

V červnu 2006 OMV zřídila OMV Future Energy Fund (Fond budoucích energií OMV), plně vlastněnou pobočku, na podporu projektů v oblasti obnovitelné energie. S více než 100 miliony eur má přispět k zahájení přeměny z ryze ropné a plynárenské společnosti na energetickou skupinu, která ve svém portfoliu počítá i s obnovitelnými energiemi.

OMV: korporátní společenská odpovědnost (CSR)OMV je členem U.N. Global Compact a zavazuje se plnit hodnoty stanovené jejím kodexem. Ty zahrnují silný smysl pro odpovědnost vůči sociálnímu a přírodnímu prostředí v ekonomicky slabých regionech. OMV se zasazuje o řešení ekonomických, ekologických a sociálních problémů souvisejících s jejími provozy. Všechny její CSR aktivity jsou zaznamenávány v pololetních zprávách sestavovaných podle směrnic mezinárodní iniciativy Global Reporting Initiative.

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí nová CUPRA Formentorhttp://www.youtube.com/watch?v=pV2BkrWPMhY/hqdefault.jpg">

Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí...

Na montážní lince výrobního závodu Martorell se něco změnilo: Poprvé se na ní objevují nové světlomety Matrix LED s charakteristickým světelným designem, který připomíná oči s motivem...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series II a Cullinan Series II Black Badge

ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series...

Rolls-Royce Motor Cars přestavil novou podobu nejluxusnějšího SUV na světě Cullinan Series II a jeho temného alter ega Cullinan Series II Black Badge.   Původní Cullinan, představený v roce...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Světová premiéra modelu Nová California: Nejinovativnější kempink car všech dob

Světová premiéra modelu Nová...

California je ikonou v segmentu kempovacích vozů. Volkswagen Užitkové vozy nyní ve světové premiéře představuje zcela nově vyvinutou generaci bestselleru, jehož bylo vyrobeno již více než...