Potvrzeno TÜV SÜD: o 13 % kratší brzdná dráha na ledu

Goodyear UltraGrip Performance 2: nová vysoce výkonná zimní pneumatika podává maximální výkon za všech zimních podmínek

Goodyear, jeden z největších světových výrobců pneumatik, uvádí na trh pneumatiku UltraGrip Performance 2. Tento nový přírůstek řady zimních pneumatik UltraGrip, které pravidelně vyhrávají testy zimních pneumatik, je speciálně vyvinut pro vysoce výkonné a luxusní automobily.

Potvrzeno TÜV SÜD: o 13 % kratší brzdná dráha na ledu
Potvrzeno TÜV SÜD: o 13 % kratší brzdná dráha na ledu
Potvrzeno TÜV SÜD: o 13 % kratší brzdná dráha na ledu

Nová pneumatika Goodyear UltraGrip Performance 2 s technologií Adaptive SipeGrip, záběrovými pilkovitými obvodovými drážkami a optimalizovaným složením polymerů ještě zvýrazňuje výhody svého předchůdce díky:

  • vyššímu záběru na kluzkých površích, jako je sníh, led a mokro
  • vyšší přilnavosti a kratší brzdné dráze na sněhu a ledu
  • vyššímu výkonu při stoupání a akceleraci
  • mimořádné stabilitě na ledu a sněhu

Testováno nezávislým německým zkušebním institutem TÜV SÜD

Pneumatika Goodyear UltraGrip Performance 2, která byla podrobena nezávislým testům německého zkušebního institutu TÜV SÜD Automotive, prokázala ve srovnání se svými konkurenty mimořádnou výkonnost za všech zimních podmínek a poskytuje:

  • o 8 % kratší brzdnou dráhu na sněhu
  • o 13 % kratší brzdnou dráhu na ledu
  • o 3 % vyšší kontrolu na mokrých vozovkách

„V Evropě představují zimní pneumatiky téměř třetinu celého trhu s pneumatikami. Jedním z jejich segmentů jsou také vysoce výkonné pneumatiky, u nichž se objem prodeje od roku 2000 téměř ztrojnásobil. To jen potvrzuje stále rostoucí poptávku po vysoce výkonných zimních pneumatikách, které se vyznačují velmi sofistikovaným jízdním výkonem za každého zimního počasí,“ uvedl Hans Vrijsen, Goodyear Brand Director Europe, Middle East and Africa.

„Hlavními výzvami, kterým musí řidiči čelit na sněhu či náledí, jsou zatáčení, brzdění a jízda do kopce. Nová zimní pneumatika Goodyear Performance 2 byla vytvořena speciálně s ohledem na tyto specifické výzvy a díky inovativním konstrukčním prvkům umožňuje řidiči překonat všechny nástrahy zimního počasí,“ dodává Vrijsen.

Nároky zákazníků na zimní pneumatiky

Průzkum ukázal, že při výběru zimních pneumatik považují řidiči za nejpodstatnější vlastnost bezpečnost (76 %). Kromě bezpečnosti pak řidiči požadují také dobrý výkon na mokru a tajícím sněhu (72 %), chtějí, aby se pneumatiky chovaly dobře na zasněžených (69 %) a zledovatělých (61 %) vozovkách a vyžadují krátkou brzdnou dráhu (61 %).

Goodyear provedl rozsáhlé testy, aby prověřil výkonnost nové pneumatiky UltraGrip Performance 2 za těchto mimořádně náročných zimních podmínek. Kritéria pro srovnání výkonnosti na sněhu ukazují, že UltraGrip Performance 2 nabízí oproti svým konkurentům podstatné výhody: exceluje zejména v oblasti brzdění a jízdy do kopce na zasněžených a zledovatělých vozovkách.

Mimořádný záběr a kontrola na mokrých, zasněžených a zledovatělých vozovkách:

Zatáčení, brzdění a jízda do kopce jsou hlavními výzvami, s nimiž si řidiči musí na sněhu poradit. Pneumatika Goodyear UltraGrip Performance 2 je vybavena inovačními prvky dezénu a technologiemi, které řidičům pomáhají tyto výzvy zvládnout:

Technologie Adaptive SipeGrip

Goodyear UltraGrip Performance 2 je vybavena technologií Adaptive SipeGrip: dva různé typy lamel pro dva různé účely. Lamely jsou vždy orientovány ve směru stopy pneumatiky, čímž je dosaženo optimální interakce mezi lamelami a vozovkou, a tím také mimořádného záběru v mokrých zimních podmínkách na vozovkách pokrytých vodou, sněhem či blátem.

2D klikaté lamely ve středové oblasti běhounu poskytují zvýšenou záběrovou sílu pro jízdu v kluzkých podmínkách.

Patentovaná technologie 3D vaflových lamel v ramenní a střední přechodné oblasti běhounu zlepšuje vzájemné uzamykání bloků, maximalizuje hustotu lamel a zároveň zlepšuje řízení, ovladatelnost na mokrých i suchých zimních vozovkách a výrazně zkracuje brzdnou dráhu.

Záběrové pilkovité obvodové drážky

Goodyear UltraGrip Performance 2 je také vybavena obvodovými drážkami, které vypadají jako zuby pily. Tyto záběrové obvodové drážky poskytují řidiči větší záběr pro mimořádnou stabilitu během stoupání a akcelerace na zledovatělých či zasněžených cestách.

Páteřní středové žebro s ostrými hranami

Páteřní středové žebro běhounu pneumatiky vybavené mnoha hranami a hroty pracuje jako bagr, díky čemuž je zaručena trvalá přilnavost na zasněžených vozovkách.

Hydrodynamické drážky ve tvaru V a středové obvodové drážky

Hydrodynamické drážky ve tvaru písmene V a středové obvodové drážky podporují rychlý odvod vody a mokrého sněhu bez turbulencí. Díky tomu je pneumatika odolnější vůči aquaplaningu.

Optimalizované složení polymerů a spojení se silikou

Také vylepšené složení polymerů a spojení se silikou, použité u UltraGrip Performance 2, zajišťuje lepší brzdění a ovladatelnost na ledu, a to díky udržení flexibility pneumatiky i při velmi nízkých teplotách.

Při testování jízdy na sněhu a ledu porazila UltraGrip Performance 2 své hlavní konkurenty ve všech testech. Kromě celkového vynikajícího výkonu na ledu ukázaly výsledky testů také mimořádné schopnosti pří brzdění a akceleraci.

Lepší ovladatelnost a jízdní výkon na suchých vozovkách

Zimní jízdní podmínky jsou všelijaké, jen ne spolehlivé, a řidiči jsou vystaveni neustále se měnící situaci na povrchu vozovky. Zima také přináší kombinaci mrazu a sucha, což jsou podmínky, ve kterých výkonnost většiny klasických zimních pneumatik selhává.

Goodyear UltraGrip Performance 2 zajišťuje vysoký jízdní výkon i při nízkých teplotách na suchých vozovkách. Vzájemně uzamykatelné 3D vaflové lamely poskytují vynikající ovladatelnost na suchých vozovkách a větší pevnost bloků pro vyšší jízdní stabilitu. Ovladatelnost a zatáčení na suchých vozovkách jsou dále vylepšeny díky páteřnímu žebru ve středové oblasti běhounu, které zaručuje stálý kontakt pneumatiky s vozovkou.

Pneumatika Goodyear UltraGrip Performance 2 je navržena speciálně pro vysoce výkonné a luxusní automobily a poskytuje mimořádnou ovladatelnost a kontrolu při vysokých rychlostech.

Vstřícná vůči životnímu prostředí

Inovativní provedení UltraGrip Performance 2 zaručuje splnění nových standardů emisí hluku. Čtyři různé rozměry bloků, a jejich uspořádání po obvodu běhounu pneumatiky, spolu se vzájemným posunutím tří různých oblastí běhounu přinášejí slyšitelné snížení nepříjemných frekvenčních špiček, díky čemuž je jízda příjemnější a pohodlnější.

Běhounová směs nové pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance 2 také přispívá k nižší spotřebě paliva. Rovněž nízký obsah polyaromátů (PCA) v běhounu z ní činí pneumatiku vstřícnou k životnímu prostředí.

Dostupná v různých rozměrech

Nová pneumatika Goodyear UltraGrip Performance 2 bude dostupná v různých rozměrech v řadě až do 19 palců. Všechny rozměry jsou navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám vysoce výkonných osobních a sportovních automobilů.

  • 235/50 R18 97 V
  • 225/45 R17 91 H
  • 225/45 R17 94 V XL
  • 235/45 R17 97 V XL
  • 245/45 R17 99 V XL
  • 225/40 R18 92 V XL
  • 235/40 R18 95 V XL
  • 245/40 R18 97 V XL
  • 235/35 R19 91 V XL
  • 245/35 R19 93 V XL
  • 275/30 R19 96 V XL

Goodyear je jedním z největších světových výrobců pneumatik. Společnost zaměstnává přibližně 70 000 pracovníků a své výrobky vyrábí ve více než 60 závodech ve 26 zemích světa.

Novinky společnosti Goodyear již více než sto let nasazují laťku pro celý automobilový průmysl. Goodyear je průkopníkem inovační bezpečnostní technologie známé jako RunOnFlat, jež řidiči umožňuje pokračovat v jízdě i po defektu pneumatiky. Goodyear je v této oblasti světovou špičkou: pneumatiky s touto technologií najdeme na různých vozech BMW, cenami ověnčeném Mini, vysoce výkonných vozech Mercedes-Benz a u dalších značek. V roce 2007 Goodyear dodal přes 2,5 milionu pneumatik RunOnFlat.

Více informací naleznete na adrese www.goodyearpneu.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí nová CUPRA Formentorhttp://www.youtube.com/watch?v=pV2BkrWPMhY/hqdefault.jpg">

Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí...

Na montážní lince výrobního závodu Martorell se něco změnilo: Poprvé se na ní objevují nové světlomety Matrix LED s charakteristickým světelným designem, který připomíná oči s motivem...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series II a Cullinan Series II Black Badge

ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series...

Rolls-Royce Motor Cars přestavil novou podobu nejluxusnějšího SUV na světě Cullinan Series II a jeho temného alter ega Cullinan Series II Black Badge.   Původní Cullinan, představený v roce...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Světová premiéra modelu Nová California: Nejinovativnější kempink car všech dob

Světová premiéra modelu Nová...

California je ikonou v segmentu kempovacích vozů. Volkswagen Užitkové vozy nyní ve světové premiéře představuje zcela nově vyvinutou generaci bestselleru, jehož bylo vyrobeno již více než...