Značka Peugeot navýšila světové prodeje o 2,5 % a v Číně růstem výrazně překonala růst trhu, se představila na šanghajském autosalonu 2015

 Na ploše o rozloze 1800 m2 představila nejmladší a největší nabídku za celou svou přítomnost v Číně. Expozici tvoří 14 sériových vozů a konceptů.

Peugeot 308S:

1peug308S1750

1peug308Spall1750

Peugeot v Šanghaji pokračuje ve své strategii internacionalizace a posunu směrem k luxusnějším kategoriím vozů a představuje:

  • Peugeot 2008 1.6 THP, první „global car“ osmičkové řady Peugeot;
  • nový Peugeot 308S vyráběný pro čínský trh ve Wuhanu;
  • vysoce výkonný Peugeot 308 R HYbrid, který vyvinula divize Peugeot Sport.

Peugeot dál zrychluje a zintenzivňuje své působení v Číně

Rok 2015 začal v Číně v tempu silného růstu. Peugeot během prvního čtvrtletí prodal více než 106 000 vozů, tedy o 24,7 % víc než v prvním čtvrtletí roku 2014. Čínský trh ve stejné době zaznamenal růst o 11,6 %. Nejnovější modely se setkaly s úspěchem. Nový Peugeot 408, uvedený na trh 28. srpna 2014 v Pekingu, již zaregistroval více než 45 000 prodaných kusů, což překročilo výchozí cíle, a nový Peugeot 508, jehož prodej odstartoval 9. ledna, rozšiřuje nabídku o nové motory 1.8 THP STT.

Peugeot 2008: global car vyráží dobýt Čínu

První globální vůz řady Peugeot, jejichž název končí osmičkou, crossover 2008, byl na evropský trh uveden na jaře 2013. V Číně se prodává teprve necelý rok, ale už si získal více než 61 000 zákazníků. Celosvětově dosáhne koncem měsíce počtu 300 000 prodaných vozů. Současně se chystá zahájení jeho prodeje v Latinské Americe. Peugeot 2008 patří do čínského segmentu B+ a v této kategorii usiluje na největším světovém automobilovém trhu o prvenství.

Řadu doplňuje nová verze 1.6 THP. Model vyráží dobýt kategorii zákazníků, kteří si kupují svůj první vůz, je jim průměrně asi 30 let a patří do rychle se rozvíjející čínské střední třídy.

Peugeot 308S vyráží dobýt novou klientelu

Vůz Peugeot 308, který se prodává ve 124 zemích, si získal již více než 280 000 zákazníků. V Číně se prodává pod označením Peugeot 308S, aby se odlišil od sedanu 308, který se již na trhu prosadil a v roce 2014 zaznamenal 95 000 prodaných kusů. Peugeot 308S dokonale odpovídá novému směřování čínských zákazníků, kteří mají v rámci segmentu C zájem o kompaktnější a dynamičtější vozy. Čínští novináři během prezentace vozu Peugeot 308S v Pekingu, ocenili jeho design, výbavu a výkonné motory

Peugeot 308S se bude nabízet se 3 motory:

  • 1.6 THP, 1.2 THP a 1.6 CVVT. Všechny jsou opatřeny systémem Stop & Start. Úspora paliva je o 15 % nižší než u předchozích generací motorů a dokonale splňuje poptávku zákazníků po rovnováze mezi vysokým výkonem a nízkou spotřebou.

Vůz 308S doplní nabídku značky Peugeot v segmentu C a zařadí se po boku modelů 301, 308 sedan a 408. Díky vozu 308S nabízí dnes Peugeot v Číně velmi mladou řadu s průměrným věkem méně než 3 roky.

Peugeot 308 R HYbrid je kompaktní hatchaback a „supercar“ v jednom

Uznávané výkony vozu Peugeot 308 jsou na vysoké úrovni díky multifunkčnosti platformy EMP2. Elegantní styl a sportovní charakter vozu 308 jsou snadno rozpoznatelné, stylistické principy jsou převzaté od koncepčního vozu Quartz, který byl rovněž představen na šanghajském autosalonu, a jsou vyjádřené vlastním radikálním způsobem. Vozy Quartz a 308 R HYbrid mají kromě těchto stylistických prvků společné i nové vyjádření modro-černého ostrého oddělení barevných odstínů karoserie a novou hybridní poháněcí jednotku s možností vnějšího nabíjení, kterou vyvinul tým Peugeot Sport. Výkon 500 k a pohon všech kol posouvají hranice sportovního charakteru v tomto segmentu a vůz nabízí mimořádné výkony a pocity.

Peugeot 308 R HYbrid při této příležitosti představuje novou verzi interiéru se čtyřmi samostatnými skořepinovými sedadly. Peugeot 308 R HYbrid je vynikajícím důkazem talentu inženýrů a stylistů a skvělých vlastností vozu Peugeot 308.

Řada Roland Garros: elegance francouzského stylu

Peugeot již 4. rok po sobě využívá oblíbenosti, které se v Číně těší turnaj French Open a elegantní atmosféra francouzského střihu, jež ho doprovází, a nabízí dva nové vozy: nový Peugeot 2008 1.6 THP a Peugeot 3008 Roland Garros.

Mobilita Peugeot: Emoce v pohybu

Šanghajský autosalon je také příležitostí pro prezentaci mobility značky Peugeot a ukazuje skútr Metropolis a nejnovější elektrokolo Electric AE21. Skútr Metropolis je výsledkem aktivní spolupráce týmů Automobiles Peugeot a Peugeot Scooters. Koncentruje v sobě veškeré know-how značky a současně kombinuje výhody dvoustopého a jednostopého vozidla. Tento skútr, který je stabilní i bezpečný, ochranný i pohodlný, ztělesňuje moderní vizi nové mobility.

Peugeot prodává svou řadu skútrů v Číně od roku 2011, a to prostřednictvím sítě 104 specializovaných koncesionářů po celém území. Tým Peugeot Cycles již od roku 1882 navrhuje jednostopá vozidla se stylem a náročností. Nejnovějším výsledkem technologické dovednosti značky je kompaktní městské elektrické kolo HYbrid Bike AE21. I v této oblasti Peugeot Cycle potvrzuje svou odvahu z hlediska městské mobility i designu. Nejnovější výtvor řady Allure mezi městskými koly AE21 symbolizuje moderní charakter značky Peugeot a její schopnost inovovat.

Příští otevření showroomu Peugeot Avenue v Pekingu

Peugeot nabízí emoce v čistém stavu a automobilové setkání v Šanghaji je ideální příležitostí pro oznámení otevření showroomu Peugeot Avenue v Pekingu, k němuž dojde v průběhu letošního roku. Tato mimořádná výkladní skříň ideálním způsobem doplňuje posun značky Peugeot k luxusnějším kategoriím výrobků. Celá tři patra a plocha 1800 m2 exkluzivně vyhrazená značce Peugeot, kde návštěvníci mohou sdílet a prožívat veškeré emoce a zážitky spojené se značkou.

 

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
HAVEX-auto s.r.o.
Pražská 782/IV, 503 51 - Chlumec nad Cidlinou
495 221 256
ch.nv@havex.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Peugeot 208: Mini-ikona v novém

Nový Peugeot 208: Mini-ikona v novém

Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostal nový outfit. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - NOVÝ PEUGEOT 5008: Sedmimístné SUV pro cestování první třídou

NOVÝ PEUGEOT 5008: Sedmimístné SUV pro...

Už za pár měsíců dorazí na evropské trhy jako postrach konkurence. Jako inovativní záležitost nastavující v segmentu C-SUV tak trochu nová měřítka. Nový Peugeot E-5008 se stane jediným...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nový Peugeot 3008 SUV fastback už má českou cenu

Nový Peugeot 3008 SUV fastback už má...

Už příští rok bude mít Peugeot nejširší nabídku elektromobilů ze všech evropských mainstreamových výrobců automobilů. Velký krok k této metě udělal tím, když nahradil svůj bestseller...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Peugeot i-Cockpit vyfasuje umělou inteligenci ChatGPT

Peugeot i-Cockpit vyfasuje umělou...

Peugeot je jedním z prvních výrobců automobilů, který poskytl svým zákazníkům umělou inteligenci ChatGPT . Tento chatbot je začleněný do systému i-Cockpit® a aktivuje se zde prostřednictvím...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Z letošní Green Rally si Peugeot potřetí v řadě odvezl zlatý pohár

Z letošní Green Rally si Peugeot...

V rámci Barum Czech Rally Zlín se už šestým rokem odehrála doprovodná soutěž Green Rally pro vozy s elektrickým a hybridním pohonem. Tato ecoRally sice není zařazena do národního...