MY21 Subaru OUTBACK (evropská verze)

  • Outback i v nové generaci pro Evropu pohání hnací jednotka z vlastního vývoje, kombinující plochý motor BOXER se symetrickým pohonem všech kol Symmetrical AWD.
  • Nový moderní interiér s více prostoru pro cestující i zavazadla
  • Standardně s asistenčním systémem EyeSight a dalšími bezpečnostními technologiemi, jako je např. i automatický vyhýbací manévr, sledování chování řidiče s funkcí rozpoznávání obličeje řidiče, automatické brzdění před překážkou při couvání či boční kamera Side View Monitor.
  • Další, v pořadí čtvrtý model s globální podvozkovou platformou Subaru.

Subaru Europe zveřejnilo řadu podrobností o šesté generaci Outbacku, která v nejbližších měsících dorazí i na český trh.

Přestože je šestá generace Subaru Outback již nějaký čas k dispozici ve Spojených státech, evropská specifikace se od té americké vždy v řadě ohledů lišila. Nebylo tak dosud jasné, v jaké podobě nakonec Outback do Evropy dorazí. Nyní už je ve většině ohledů jasno a vylepšení je opravdu velká spousta. Šestá generace je zdokonalená v každém ohledu – je ještě univerzálnější, odolnější, bezpečnější a pohodlnější než kdy předtím.

Hlavní prvky Subaru Outback (evropská verze)

  • Platforma, pohon a bezpečnost
  • Lepší jízdní výkony a hospodárnost
  • Extra tuhá konstrukce
  • Lineární akcelerace
  • Vyšší světlá výška
  • Bezpečnostní systém sledování řidiče

 

  • Stejně jako Forester, Impreza a XV, také nový Outback už stojí na platformě SGP s extra tuhou konstrukcí. Pevná karoserie je nejen bezpečnější, ale zajišťuje také vyšší stabilitu, lepší ovladatelnost díky přesnějším a rychlejším reakcím na volant a ve výsledku i více pohodlí díky možnosti použít měkčí odpružení.
  • S tuhou konstrukcí a pevnějšími spoji souvisí i méně vibrací. Nové materiály pod podlahou či v podbězích zároveň lépe absorbují hluk. Vůz je díky tomu tišší a cestující si mohou užít poklidnou konverzaci i ve vyšších rychlostech na dálnici.
  • Zvýšení světlé výšky z 200 na 213 milimetrů zajistí lepší průchodnost terénem.
  • Vylepšený X-Mode nabízí dva režimy pro jízdu v terénu. Zatímco základní režim se snaží omezit prokluz kol a maximalizovat trakci, režim do hlubokého sněhu a bahna umožňuje řízený prokluz kol, na která posílá více síly, aby se řidič mohl „probít“ skrz.
  • Atmosférický boxer o objemu 2,5 litru má nepatrně snížený výkon (ze 129 na 124 kW) a současně zvýšený točivý moment (z 235 na 252 Nm). Klíčová je především jeho vyšší tepelná účinnost, zlepšený průběh výkonu, méně vibrací a nižší spotřeba. Motor dostal přímé vstřikování, filtr pevných částic a vyšší kompresní poměr (12:1 oproti 10,3:1).
  • Bezestupňová převodovka Lineartronic dostala 80 % nových komponent a oproti předchozí generaci je lehčí, tišší a účinnější. Má větší rozsah a odpovídá osmistupňovému automatu.
  • Nový EyeSight zvládne i automatický vyhýbací manévr a cestování zpříjemní pokročilý adaptivní tempomat.
  • Elektrický posilovač brzd spolupracující se systémem EyeSight dokáže oproti stávajícímu modelu vyvinout o 30 % větší brzdný účinek.
  • Systém sledování řidiče, který už znají majitelé Foresteru e-Boxer, při nastoupení pozná obličej řidiče a automaticky mu nastaví sedadlo, zrcátka, ventilaci a audiosystém. Za jízdy pak upozorní, pokud se řidič příliš dlouho dívá mimo silnici.

 

  • Karoserie, interiér a multimédia
  • Více prostoru pro cestující
  • Chytré otevírání 5.dveří
  • Prémiová kůže Nappa
  • Nový infotainment

 

  • O 50 mm delší a 35 mm širší karoserie přináší ještě víc prostoru pro cestující i zavazadla. Cestující vzadu mají o 10 mm více místa na nohy. Delší a širší zavazadlový prostor má nejen o 10 litrů větší objem (při plnohodnotné rezervě), ale především větší nakládací otvor a lépe využitelný prostor.
  • K otevření kufru stačí pohyb rukou před zadním logem Subaru, uvnitř nechybí praktické háčky, síťka nebo chytrá roleta, kterou lze ovládat i s plnýma rukama. Vylepšené střešní ližiny jsou přizpůsobené mimo jiné pro instalaci stanu.
  • Uvnitř se objeví prémiovější materiály včetně kůže Nappa, v nabídce ale bude i nově vyvinuté čalounění s vysokou odolností proti vodě a znečištění.
  • Zcela nový infotainment s obrazovkou o úhlopříčce až 11,6 palce sjednocuje všechny důležité informace na jedno místo pro větší přehlednost. Podporuje snadné připojení mobilních telefonů a další moderní funkce, zároveň mu ale nechybí mechanické ovladače pro nastavení teploty či hlasitosti.

Přípravy na 21MY Subaru Outback v České republice

21MY Subaru Outback se plánuje do prodeje v České republice na květen 2021, kdy by již měly dojíždět první vozy z výroby na prodejny autorizovaných partnerů Subaru. V konfiguraci motorizace 2.5i s automatickou převodovkou Lineartronic budou čtyři úrovně výbavy Active, Comfort, Cross a Executive, jejichž detaily a cenové nastavení budou představeny následně. Již v základní výbavě Active bude kompletní bezpečnostní i komfortní výbava a její cenovka by neměla překročit hranici 1 100 000 Kč včetně DPH.

 

 

Autorizovaný dealer a opravce OPEL

Člen koncernu TUkas

Kontakt:
AUTO-STAIGER CZ A.S.
Praha 10, Černokostelecká 621/122
+420 271 009 111
servis.opel@auto-staiger.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
SAZ – Evžen Myslivec s.r.o.
Rybalkova 2639, 440 01 - Louny
415 652 154, 603 519 204
prodej.seat@saz-myslivec.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - LEGENDY 2019: Automobilovou slavnost navštívilo přes padesát tisíc návštěvníků

LEGENDY 2019: Automobilovou slavnost...

Součtová návštěvnost akce během celého víkendu dosáhla počtu 51.000 Obrovský zájem o historii amerického automobilového průmyslu Poděkování všem vystavovatelům, donátorům a majitelům...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - LEGENDY 2019 Ve znamení oslav a unikátních vozů

LEGENDY 2019 Ve znamení oslav a...

Automobilová slavnost opět v celém areálu Výstaviště Praha v Holešovicích Termín konání: 17. – 19. května 2019 Významná jubilea připomenou mimo jiné značky Bugatti, Citroën a Subaru...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Značka Emil Frey Select se stala oficiálním automobilovým partnerem fotbalového klubu SK Slavia Praha

Značka Emil Frey Select se stala...

Nedávno zrozená značka Emil Frey Select a legendární fotbalový klub SK Slavia Praha uzavřely dohodu o spolupráci. Vkladem firmy Emil Frey je zapůjčení 23 vozů z programu Emil Frey Select, které...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - LEGENDY 2018 PŘEDSTAVILY HVĚZDY SLAVNOSTI

LEGENDY 2018 PŘEDSTAVILY HVĚZDY...

Dvacet oceněných exponátů Volba poroty složené z členů organizačního výboru Výjimečné automobily z historie i současnosti Letošní jubilejní 5. ročník ojedinělé automobilové slavnosti...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Stanislav Gálik se stal výkonným ředitelem inovací společnosti AAA AUTO

Stanislav Gálik se stal výkonným...

Praha, 2. února 2018 – Společnost AAA AUTO včera oficiálně uvedla novou značku AuresLab, pod kterou sjednotila veškeré inovace, na kterých pracuje. Inovační centrum povede Stanislav Gálik,...