Extrémní testování vozů SEAT: 25 000 kilometrů na absolutním limitu

Všechny vozy jsou testovány v extrémních podmínkách, aby byla prověřena jejich spolehlivost za všech okolností; nyní je na řadě nový SEAT Ateca.

1seattesty850

Celkem 50 inženýrů a 40 vozů

– je připraveno ujet 25 000 kilometrů a absolvovat 80 testů v pouštní oblasti na jihu Španělska, kde se denní teploty běžně vyšplhají až k 45 °C ve stínu. Čeká je extrémní letní testování, jeden z nejnáročnějších zkušebních programů pro osobní vozy, skutečný „výcvikový tábor pro nováčky“, který trvá tři týdny.

Dnes je na řadě SEAT Ateca. A jaké extrémní testy na tato vozidla čekají? Zde je několik příkladů.

– test trakce a sjíždění strmých svahů

Zkouška činnosti protiprokluzového systému a asistenta pro sjíždění strmých svahů HDC (Hill Descent Control) probíhá během sjíždění svahů se sklonem až 35 %. HDC umožňuje bezpečnou jízdu ze svahu, aniž by řidič musel ovládat pedál brzdy, a v případě nutnosti automaticky aktivuje systém ABS.

– test s přívěsem

Při jízdě s přívěsem se zvyšuje riziko ztráty ovladatelnosti vozidla. Tento test ověřuje funkčnost systému pro stabilizaci přívěsu TSP (Trailer Stability Program), který přispívá k udržení jízdní stability celé soupravy.

– test pro eliminaci rušivých zvuků

Běžný automobil má více než 3000 dílů. Tento test zaručuje, aby všechny komponenty pracovaly v dokonalé harmonii a nezpůsobovaly žádné rušivé zvuky pro cestující bez ohledu na druh nebo stav povrchu vozovky.

– test v prašném prostředí

Vozidlo vpředu projíždí pouští a zvedá velká oblaka prachu, jimiž projíždí bezprostředně následující vozidlo, u něhož je testována životnost vzduchového filtru.

– test na šotolině

Vozidla ujedou 3000 kilometrů na specifickém okruhu se šotolinovým povrchem. Po testu je analyzován vliv šotoliny na stav celé spodní části vozu, podběhů kol a vnějších i vnitřních ploch nárazníků. Cílem je zajistit odolnost všech dílů po celou dobu životnosti vozidla.

Vozidla byla po dobu téměř jednoho měsíce

– podrobována více než 80 různým zkouškám ve všech možných konfiguracích, aby nebylo nic ponecháno náhodě. Díky extrémnímu testování, které zajišťují stovky inženýrů a techniků po celém světě, si mohou být řidiči vozů SEAT jisti spolehlivým provozem na jakýchkoli cestách kdekoli na světě. Dalším úkolem bude zimní testování.

Video z testování:

SEAT je jedinou společností ve Španělsku

– v odvětví automobilového průmyslu s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen Group. SEAT vyváží více než 80 % své výroby a působí ve více než 75 zemích. V roce 2015 dosáhl SEAT historicky nejvyšších výnosů z prodeje ve výši více než 8,3 miliardy EUR a na celém světě poprvé od roku 2007 prodal více než 400 000 vozidel.

Skupina SEAT zaměstnává více než 14 000 kvalifikovaných pracovníků ve třech výrobních závodech Barcelona, El Prat de Llobregat a Martorell, kde vyrábí velmi úspěšné modelové řady Ibiza a Leon. Vozy SEAT Alhambra dodává výrobní závod v Portugalsku, vozy Mii vyrábí závod na Slovensku, Toledo a Ateca vznikají v České republice.

Nadnárodní společnost disponuje jako největší průmyslový investor do výzkumu a vývoje ve Španělsku také Technickým Centrem, v němž pracuje 1000 inženýrů na vývoji inovativní automobilové techniky. V souladu s vyhlášenou strategií důsledné ochrany životního prostředí odpovídají veškeré aktivity společnosti SEAT kritériím trvale udržitelného rozvoje, a to se zvláštním zřetelem na snižování emisí CO2 a efektivní využívání energií.

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
AUTOCENTRUM Olomouc s.r.o.
Horní Lán 445/1, 779 00 - Olomouc
585 750 354
seat@seatolomouc.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

Kontakt:
ARAVER CZ s.r.o.
Na Zerzavici 1946, 686 01 - Uherské Hradiště
572 433 315
dostalek.jiri@araver.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Francouzské otevření nové sezony

Francouzské otevření nové sezony

Tým Rabbit Czech Racing otevřel letošní sezónu prvním podnikem mezinárodního seriálu FIA International Hill Climb Cup ve francouzském St Jean du Gard. Jezdec Adam Králík obsadil na této trati...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nejikoničtější model SEATu slaví 40 let. Tohle je Ibiza Anniversary Limited Edition

Nejikoničtější model SEATu slaví 40...

Španělská automobilka SEAT oslavuje 40. výročí Ibizy, nejikoničtějšího modelu značky, limitovanou edicí s označením „Anniversary“. Model pojmenovaný po ostrově Ibiza přinesl...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta -

SEAT nainstaluje 39 000 solárních panelů. Ztrojnásobí kapacitu vlastní výroby z OZE Společnost SEAT S.A. ztrojnásobí kapacitu vlastní výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Dvojitým vítězstvím k domácímu mistrovskému titulu

Dvojitým vítězstvím k domácímu...

Adam Králík, jezdec týmu Rabbit Czech Racing, zvítězil během uplynulého víkendu v obou závodech na Albrechtickém kopci v Lanškrouně a tímto výsledkem si zajistil v posledním podniku sezóny...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Králík v závodech do (vrbenského) vrchu bral dvě stříbra

Králík v závodech do (vrbenského)...

I přes odlišné podmínky na trati během předposledního víkendového závodu MČR v automobilových závodech do vrchu ve Vrbně pod Pradědem zůstaly výkony Adama Králíka po oba dny velmi...