Nový SEAT Leon s dynamickým sportovním charakterem v prodeji na našem trhu

Atraktivní hatchback Leon s bohatou výbavou a nejmodernějšími motory za ceny od 299 900 Kč.

Nový SEAT Leon s dynamickým sportovním charakterem v prodeji na našem trhu
Nový SEAT Leon s dynamickým sportovním charakterem v prodeji na našem trhu
Nový SEAT Leon s dynamickým sportovním charakterem v prodeji na našem trhu

Třetí generace velmi úspěšné modelové řady

– jíž se od roku 1999 prodalo 1,2 milionu vozů, přináší do svého segmentu celou řadu technických inovací a zcela novou konstrukci, která výrazně snížila hmotnost a po všech stránkách dále zlepšila jízdní vlastnosti.

Pětidveřový Leon

– nabízí pokrokové technologie v oblasti informačních a zábavních systémů, asistenčních systémů, podvozku a poháněcího ústrojí. Skvělým příkladem jsou na přání dodávané přední LED světlomety pro všechny osvětlovací funkce, které zaujmou nejen svým elegantním designem, ale i vynikajícím osvětlením vozovky. Barevná teplota světla z LED diod 5500 Kelvinů se přitom blíží dennímu světlu, takže jen minimálně unavuje oči.

Nový SEAT Leon postavený na zcela nové koncernové platformě MQB nabízí v interiéru prémiové materiály a pečlivé řemeslné zpracování a více využitelného vnitřního prostoru než v předchozí generaci.

Důmyslná konstrukce využívající nejmodernější druhy ocelí a inovativní výrobní postupy snížila hmotnost nového Leonu až o 90 kilogramů v porovnání s předchůdcem. Základní verze nového Leonu váží díky tomu pouhých 1113 kilogramů. Přesto se podařilo zvýšit tuhost karoserie o 15 % a vytvořit odolnou strukturu, která nabízí cestujícím příkladnou ochranu v případě nehody, jak dokládá pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti v náročných testech nezávislé organizace Euro NCAP.

Nový Leon se vyznačuje mimořádně přitažlivou, sportovní estetikou.

Dynamický charakter Leonu je patrný i u stojícího vozu, který díky vhodně zvoleným proporcím budí dojem rychlého pohybu. Nový SEAT Leon je také prvním vozem španělské značky, který sjíždí z výrobních linek hlavního závodu SEAT v Martorellu nedaleko Barcelony s novým logem SEAT.

S aplikací nové platformy MQB byl prodloužen rozvor náprav, rozšířen rozchod kol a zkráceny převisy karoserie. Tyto změny se pozitivně projevily nejen na vzhledu vozu, ale i v ještě lepších jízdních vlastnostech a větší nabídce vnitřního prostoru: cestující na předních i zadních sedadlech mají díky tomu větší volnost pohybu a zavazadlový prostor pojme v základním uspořádání 380 litrů, o 39 litrů víc než předchozí model.

Přístrojová deska

– je výrazně orientována na řidiče. Egonomicky uspořádané ovládací prvky i sdělovače umožňují řidiči soustředit se na řízení. Zvláštní pozornost si zasluhuje zcela nová generace informačních a zábavních systémů s dotykovým displejem, senzorem blízkosti (v kombinaci s displejem 5,8“) a rozmanitými možnostmi pro připojení přenosných multimediálních přehrávačů.

Motory a převodovka

Výkonné a úsporné motory TDI a TSI se zdvihovým objemem 1,2 až 2,0 litru pracují s maximální účinností díky přeplňování výfukovým turbodmychadlem a přímému vstřikování paliva (u motorizace 1.8 TSI je kombinován přímý a nepřímý vstřik). Kromě toho bylo sníženo vnitřní tření a díky chytře řízené chladicí soustavě dosahuje motor ještě rychleji své provozní teploty. Nechybí ani systém start-stop a rekuperace kinetické energie. V porovnání s předchozími modely klesla kombinovaná spotřeba paliva až o 22 procent na 3,8 až 5,7 l/100 km.

Hnací sílu přenáší na přední kola pětistupňové nebo šestistupňové mechanické převodovky. Komfortní a zároveň sportovní alternativou jsou kompaktní a lehké dvouspojkové převodovky DSG s šesti nebo sedmi převody, které kombinují pohodlí samočinné převodovky s účinností mechanické skříně. Funkce pro setrvačnou jízdu u některých variant převodovky DSG umožňuje další snížení spotřeby paliva.

Ceny

Nový SEAT Leon přichází na český trh se čtyřmi zážehovými a třemi vznětovými motory s rozpětím výkonu od 63 kW do 132 kW. Zákazníci mají navíc na výběr čtyři stupně výbavy v cenovém rozpětí od 299 900 Kč do 555 900 Kč:

  • Basis
  • Reference
  • Style
  • FR

Navzdory bohaté standardní výbavě připravil SEAT atraktivní nabídku výbavy na přání a Originálního příslušenství SEAT. Díky tomu si mohou zákazníci sestavit Leon přesně podle svých představ a na míru svých potřeb.

SEAT Leon v základním stupni výbavy Basis

– dodávaný výhradně s motorem 1.2 TSI (63 kW) bohatou sériovou výbavu, která mimo jiné obsahuje: kompletní bezpečnostní výbavu včetně stabilizačního systému ESP a sedmi airbagů, dále 15“ ocelová kola, zpětná zrcátka a kliky dveří v barvě vozu, elektricky ovládaná okna vpředu a vnější zpětná zrcátka, palubní počítač s indikací optimálního řazení, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, komfortní sedadla v černém interiéru a výškově nastavitelné sedadlo řidiče.

Modely Leon ve vyšší výbavě Reference

– jsou dodávány s motory 1.2 TSI (63 kW anebo 77 kW) a 1.6 TDI (66 kW anebo 77 kW), k výbavě Basis navíc přidávají mimo jiné klimatizaci, rádio Entry s 5“ dotykovým displejem, USB, čtečkou paměťových karet SD a 4 reproduktory, dále multifunkční volant, vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, dělená a sklopná zadní sedadla, středovou konzolu s integrovanou schránkou, chromované ozdobné prvky v interiéru a rozšířené osvětlení interiéru.

Leon Style v sériové výbavě

– jehož nad rámec verze Reference zahrnuje mimo jiné 16“ kola z lehké slitiny, automatickou dvouzónovou klimatizaci Climatronic, rádio Entry Plus s 5“ barevným dotykovým displejem, vstupy USB/AUX-in, čtečkou pro paměťové karty SD, handsfree Bluetooth a 6 reproduktory, dále elektronickou uzávěrku diferenciálu XDS, asistenta rozjezdu do kopce, přední mlhovky s integrovanou funkcí odbočovacích světel, elektricky ovládaná okna vpředu i vzadu, tempomat, kožený multifunkční volant, hlavici řadicí páky a madlo ruční brzdy v kůži, výškově nastavitelná přední sedadla, nastavitelnou bederní opěrku řidiče a větší počet odkládacích prostorů v interiéru. Modely Leon Style mohou zákazníci objednávat s motory 1.2 TSI (77 kW, na přání s DSG), 1.4 TSI (90 kW) a 1.6 TDI (77 kW, na přání s DSG).

Na vrcholu nabídky stojí sportovně laděné modely SEAT Leon FR

– dodávané s motory 1.4 TSI (90 kW), 1.8 TSI DSG (132 kW) a 2.0 TDI (110 kW, na přání s DSG). Leon v tomto provedení má nad rámec výbavy Style navíc například 17“ kola z lehké slitiny, rádio Entry Plus s 8 reproduktory, tmavá okna od B sloupku, elektricky ovládaná a sklopná zpětná zrcátka včetně parkovací funkce, SEAT Drive profile (individuální nastavení odezvy řízení a plynového pedálu), vícebarevné osvětlení interiéru, generátor ještě sportovnějšího zvuku (1.8 TSI), sportovní sedadla vpředu čalouněná kombinací tkaniny včetně nastavitelné bederní opěrky, sportovní volant FR, specifický černý interiér FR, hliníkové prahové lišty s logem FR, sportovní podvozek, dvojitou chromovanou koncovku výfuku a zadní světla s diodami LED.

SEAT je nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona)

– je členem koncernu Volkswagen Group. Skupina SEAT zaměstnává vice než 14 000 kvalifikovaných pracovníků ve třech výrobních závodech v Barceloně – Zona Franca, El Prat de Llobregat a Martorell, kde kromě ostatních modelů vyrábí především velmi úspěšné modelové řady Ibiza a Leon. Vozy SEAT Alhambra dodává výrobní závod koncernu Volkswagen Group v portugalském městě Pamela, vozy SEAT Mii vyrábí závod ve slovenské Bratislavě a nové Toledo závod v Mladé Boleslavi v České republice.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
Autocentrum Jan Šmucler
Borská 59, 301 00 - Plzeň-Karlov
800 900 701
plzen@smucler.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Francouzské otevření nové sezony

Francouzské otevření nové sezony

Tým Rabbit Czech Racing otevřel letošní sezónu prvním podnikem mezinárodního seriálu FIA International Hill Climb Cup ve francouzském St Jean du Gard. Jezdec Adam Králík obsadil na této trati...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nejikoničtější model SEATu slaví 40 let. Tohle je Ibiza Anniversary Limited Edition

Nejikoničtější model SEATu slaví 40...

Španělská automobilka SEAT oslavuje 40. výročí Ibizy, nejikoničtějšího modelu značky, limitovanou edicí s označením „Anniversary“. Model pojmenovaný po ostrově Ibiza přinesl...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta -

SEAT nainstaluje 39 000 solárních panelů. Ztrojnásobí kapacitu vlastní výroby z OZE Společnost SEAT S.A. ztrojnásobí kapacitu vlastní výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Dvojitým vítězstvím k domácímu mistrovskému titulu

Dvojitým vítězstvím k domácímu...

Adam Králík, jezdec týmu Rabbit Czech Racing, zvítězil během uplynulého víkendu v obou závodech na Albrechtickém kopci v Lanškrouně a tímto výsledkem si zajistil v posledním podniku sezóny...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Králík v závodech do (vrbenského) vrchu bral dvě stříbra

Králík v závodech do (vrbenského)...

I přes odlišné podmínky na trati během předposledního víkendového závodu MČR v automobilových závodech do vrchu ve Vrbně pod Pradědem zůstaly výkony Adama Králíka po oba dny velmi...