SEAT zahájil výrobu pětidveřové verze nového Leonu 3. generace v závodu Martorell

Prodej pětidveřové verze Leonu bude zahájen koncem listopadu v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Na českém trhu v lednu 2013.

SEAT zahájil výrobu pětidveřové verze nového Leonu 3. generace v závodu Martorell
SEAT zahájil výrobu pětidveřové verze nového Leonu 3. generace v závodu Martorell
SEAT zahájil výrobu pětidveřové verze nového Leonu 3. generace v závodu Martorell
SEAT zahájil výrobu pětidveřové verze nového Leonu 3. generace v závodu Martorell

Příští rok se objeví také třídveřový model a verze kombi, s nimiž se rodina vozů Leon poprvé rozroste na tři členy.

Celkový prodej Leonu včetně prvních dvou generací činí od roku 1999 1,2 milionu vozů.

Leon je strategickým vozem pro mezinárodní expanzi značky SEAT a přispěje ke zvýšení produkce závodu Martorell, kde se již vyrábí rozmanité varianty modelů SEAT Ibiza, Altea a Exeo společně s Audi Q3.

Výroba nového Leonu je také skvělou zprávou pro zaměstnance.

Nový model je zárukou pro 1600 pracovních míst v závodu Martorell a pro více než 6000 míst u dodavatelů. V budoucnosti by mohlo představení dvou nových karosářských variant Leonu vytvořit příležitosti k přijímání nových zaměstnanců.

Novým Leonem zvýšil SEAT produktivitu o 10 % a stal se flexibilnějšími a optimalizoval výrobní náklady. 800 milionů eur investovaných do nového Leonu upevnilo vedoucí postavení SEATU – největšího průmyslového investora do výzkumu a vývoje ve Španělsku.

S Leonem kulminuje produktová ofenziva značky SEAT, která nemá v její historii obdoby. V uplynulém roce představil SEAT nový model každých čtvrt roku: malý městský vůz Mii, nejprodávanější Ibizu, znovuzrozené Toledo a nyní třetí generaci Leonu.

Platforma MQB, technika pro ještě větší konkurenceschopnost

Nový SEAT Leon používá nejnovější techniku koncernu Volkswagen na základě modulární platformy MQB pro vozy poháněné motorem uloženým vpředu napříč. Výsledkem je výrazné zkrácení doby výroby v porovnání s druhou generací Leonu. Nová platforma navíc nabízí větší flexibilitu umožňující výrobu tří verzí Leonu společně s modely Altea, Altea XL a Altea Freetrack na stejné montážní lince. SEAT rovněž upravil výrobní procesy, aby zajistil nejvyšší úroveň preciznosti a kvality používáním nejnovější generace technologií, jako je laserové svařování a měření nebo tváření za tepla včetně tvrzení.

Nový designérský styl, průkopnické technologie

Nový Leon je prvním sériově vyráběným vozem s novým designérským stylem značky SEAT, který signalizuje enormní krok vpřed pro španělskou automobilku. Leon je vybaven rozmanitými průkopnickými technologiemi, které zvyšují úroveň bezpečnosti a umožňují připojení přenosných elektronických přístrojů. Vůz je také o 90 kilogramů lehčí a o 52 mm kratší než předchůdce, přestože nabízí prostornější interiér.

Nabídka šesti zážehových a čtyř vznětových motorů je dostatečně široká, aby oslovila všechny skupiny zákazníků. Leon je zároveň prvním vozem s integrovanými LED světlomety LED. K mimořádné hospodárnosti nového Leonu přispívá systém start/stop – i díky němu nový Leon spotřebuje v průměru o 15 % méně paliva než předchozí generace.

Nový Leon bude mít ve své výbavě celou řadu inovativních technologií z oblasti bezpečnosti a konektivity, z nichž některé jsou v této třídě naprosto ojedinělé.

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
Libor Suchý, autoprodejna
Nový Šaldorf 81, 671 81 - Znojmo
515 227 952
seat@autoprodejnasuchy-znojmo.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
Autodružstvo Frýdek Místek
Beskydská 704, 738 02 - Frýdek Místek
730 588 237
seat@autodruzstvo-fm.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Francouzské otevření nové sezony

Francouzské otevření nové sezony

Tým Rabbit Czech Racing otevřel letošní sezónu prvním podnikem mezinárodního seriálu FIA International Hill Climb Cup ve francouzském St Jean du Gard. Jezdec Adam Králík obsadil na této trati...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Nejikoničtější model SEATu slaví 40 let. Tohle je Ibiza Anniversary Limited Edition

Nejikoničtější model SEATu slaví 40...

Španělská automobilka SEAT oslavuje 40. výročí Ibizy, nejikoničtějšího modelu značky, limitovanou edicí s označením „Anniversary“. Model pojmenovaný po ostrově Ibiza přinesl...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta -

SEAT nainstaluje 39 000 solárních panelů. Ztrojnásobí kapacitu vlastní výroby z OZE Společnost SEAT S.A. ztrojnásobí kapacitu vlastní výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Dvojitým vítězstvím k domácímu mistrovskému titulu

Dvojitým vítězstvím k domácímu...

Adam Králík, jezdec týmu Rabbit Czech Racing, zvítězil během uplynulého víkendu v obou závodech na Albrechtickém kopci v Lanškrouně a tímto výsledkem si zajistil v posledním podniku sezóny...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Králík v závodech do (vrbenského) vrchu bral dvě stříbra

Králík v závodech do (vrbenského)...

I přes odlišné podmínky na trati během předposledního víkendového závodu MČR v automobilových závodech do vrchu ve Vrbně pod Pradědem zůstaly výkony Adama Králíka po oba dny velmi...