SEAT představí na Ženevském autosalonu Toledo Concept, studii blízkou sériové výrobě

SEAT Toledo Concept kombinuje proporce klasického sedanu s vysoce elegantním a sportovním designem téměř ve stylu kupé.

Nová generace modelové řady SEAT Toledo se vyznačuje statnou a robustní postavou, jasnými a precizně tvarovanými plochami a liniemi a moderním tvarem světlometů.

SEAT představí na Ženevském autosalonu Toledo Concept, studii blízkou sériové výrobě
SEAT představí na Ženevském autosalonu Toledo Concept, studii blízkou sériové výrobě
SEAT představí na Ženevském autosalonu Toledo Concept, studii blízkou sériové výrobě
SEAT představí na Ženevském autosalonu Toledo Concept, studii blízkou sériové výrobě

Toledo Concept

– nabízí navzdory kompaktním vnějším rozměrům velký vnitřní prostor s všestrannými možnostmi využití.

Nové Toledo poskytne při délce 448 cm velkoryse dimenzovaný interiér pro pět osob, zavazadlový prostor o objemu více než 500 litrů a praktické výhody velkého zadního výklopného víka a sklopných zadních sedadel. Budoucí Toledo tedy zdařile slučuje zdánlivě nekompatibilní prvky, jako je profil připomínající téměř kupé a funkčnost srovnatelnou s kombi.

Budoucí SEAT Toledo je vhodné nejen pro jízdu ve městě a se svým prostorným interiérem a štědrým objemem zavazadlového prostoru ale i pro dlouhé cesty a přepravu celé rodiny. Rozvor 260 cm poskytuje velkorysý prostor pro pět cestujících.

Zavazadlový prostor má rovněž impozantní rozměry, pozoruhodný objem a vynikající využitelnost. Přestože to možná není na první pohled patrné, dostalo nové Toledo velké zadní výklopné víko pro optimální manipulaci s nákladem. Sklopná zadní sedadla navíc vytvoří dlouhou ložnou plochu a poskytnou Toledu funkčnost, která je téměř plně srovnatelná s kombi. Při sklopených zadních sedadlech se může Toledo pochlubit větším maximálním objemem zavazadlového prostoru než některá „běžná“ kombi od jiných výrobců.

Exteriér – silný sportovní charakter

Hned na první pohled zanechá studie v téměř sériové podobě skvělý dojem svými protaženými proporcemi, precizně tvarovanými plochami a zřetelně definovanými hranami. Nikde ani jedna linie nechybí, ani nepřebývá – Toledo je moderní a progresivní, a přece v žádném případě nepodléhá módním trendům.

Příď konceptu Toledo je charakterizována značnou dynamikou. Maska chladiče SEAT s voštinovou strukturou si zachovává typický lichoběžníkový tvar, ale s velmi širokým a nízkým vzhledem. To samé platí pro velké vstupy vzduchu v nárazníku. Pětihranný tvar podobně širokých předních světlometů patří mezi charakteristické prvky nové generace modelů značky SEAT. Stejně charakteristický je i sofistikovaný design detailů uvnitř světlometových modulů s chromovaným „křídlem“ mezi hlavními světlomety a světlomety pro denní svícení. Široké zadní světlomety rovněž podtrhují vyspělý design nového sedanu SEAT, zatímco celá zadní partie vzbuzuje svými několika precizně taženými liniemi dojem kvality a solidnosti.

Boční profil Toleda má dynamický vzhled plný napětí. Precizní hrana prochází od světlometů přes ramena až k zadním světlometům. Oblast kolem bočních prahů se vyznačuje čistými, vytříbenými tvary. Nejdůležitějším prvkem je však linie střechy. Ta tvoří elegantní oblouk až k mohutné patě střešního sloupku C, která plynule navazuje na zadní boční panel. Velký sklon zadního okna podtrhuje vzhled připomínající sportovní kupé. Designéři a inženýři věnovali velkou pozornost zajištění vysoké úrovně funkčnosti. Například velké zadní boční dveře usnadňují nastupování a vystupování.

Interiér konceptu Toledo odráží moderní a čisté linie exteriéru.

Světlý a prostorný interiér vytváří příjemný pocit útulnosti. Přístrojová deska nabízí vynikající ergonomii a její horní část vzbuzuje dojem, jako by se vznášela nad výdechy ventilační soustavy a panely ozdobného obložení. Design stupnic přístrojů je stejně přehledný jako středová konzole s ovládacími panely audiosystému a klimatizace. Světlé barevné schéma interiéru, sofistikované stehování kůží čalouněných sedadel a kůží obšitá přístrojová deska a výplně bočních dveří zdůrazňují ušlechtilý, prémiový charakter studie Toledo Concept.

„Studie Toledo Concept má silný charakter, je elegantní a nadčasová – je to skutečná osobnost. Tyto kvality jsou důvěrně známy majitelům předchozích generací Toleda,“ říká Alejandro Mesonero-Romanos, šéfdesignér značky SEAT. „Toledo je jedinečnou kombinací precizního designu, který zahrnuje klasické moderní linie s jemným náznakem sportovnosti a vynikající každodenní využitelností.“

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
TAS Komplex s.r.o.
Svárovská 3135, 470 01 - Česká Lípa
487 853 913
tomas.taran@tascl.cz

Nabízíme komplexní služby v oblasti prodejní a servisní péče SEAT.

SEAT – španělský temperament s německou technologií

 

Kontakt:
Auto Anex s.r.o.
Žerotínova 378, 405 02 - Děčín III
412 558 098
seat@autoanex.cz