Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce

Testovaný Golf měl nový výkonný úsporný benzinový motor 1,4 TSI o výkonu 90 kW (6,2 l na 100 km!!!) a šestistupňovou manuální převodovku.

Design Golfu je elegantní a dynamický. Interiér je prostorný a poskytuje všem pěti cestujícím dostatek místa i pro pohodlné cestování na dlouhé vzdálenosti.

Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce
Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce
Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce

Objem zavazadlového prostoru 350 l se sklopením zadních opěradel zvětší na 1305 l. Nový Golf je dlouhý 420 cm, široký 178 cm a vysoký 151 cm. Rozvor je 257,5 cm.

Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce
Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce
Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce
Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce

Přední pohodlná sedadla jsou anatomicky tvarovaná s velmi dobrým bočním vedením. Řidičovo sedadlo je výškově nastavitelné ve značném rozsahu. Volant je výškově i podélně nastavitelný. Dobře čitelné sdělovače i ovládače jsou umístěny podle všech ergonomických zásad.

Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce
Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce
Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce
Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce
Nový pětidveřový prostorný Volkswagen Golf v testu redakce

Motor TSI o zdvihovém objemu 1,4 litru dosahuje výkon 90 kW (122 k) při 5 000 ot/min a maximální točivý moment 200 Nm dosahuje již od 1500 a jeho hodnota neklesá až do 4000 ot./min. Motor ochotně akceleruje již při 1600 ot/min. a spolu se šestistupňovou vhodně odstupňovanou převodovkou mně umožňoval svižnou jízdu. Díky konstrukčně velmi zdařilému podvozku s posilovačem řízení s proměnlivým účinkem, s elektronickým stabilizačním systémem ESP včetně hydraulického brzdového asistenta, s účinnou brzdovou soustavou ABS a systémy EDS, ASR a MSR jsem projížděl i prudké zatáčky vyšší rychlostí s pocitem jistoty a bezpečí a Golf držel přesně stopu, téměř se nenakláněl a i při jízdě na nekvalitních silnicích nesnižoval komfort jízdy všech cestujících. Motor i podvozek jsou velmi dobře odhlučněny, hladina hluku v interiéru vozu je nízká.

Výrobce udává maximální rychlost 200 km/hod, zrychlení z 0 na 100 km za 9,5 sekund a kombinovanou spotřebu pouze 6,2 l na 100 km, kterou jsem během testu přes docilované vysoké průměrné rychlosti nepřekročil. Spotřebu vzhledem k tak výkonnému a svižnému motoru je nutno hodnotit jako velmi příznivou.

Testovaný Golf v byl v nejnižším stupni výbavy Trendline, která však obsahuje velmi bohatou základní výbavu. Mimo jiné obsahuje v sériové výbavě: čelní airbagy řidiče a spolujezdce s možností deaktivace airbagu u spolujezdce, kolenní airbag řidiče, boční airbagy vpředu, hlavové airbagy vpředu i vzadu, možnost připevnění 2 dětských sedaček na vnějších sedadlech vzadu Isofix, klimatizaci „Climatic“ s poloautomatickou regulací, klimatizovanou přihrádku spolujezdce, rádio RCD 210 s CD-MP3 přehrávačem, palubní počítač, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické ovládání oken vpředu, vnější zpětná zrcátka elektricky nastavitelná a vyhřívaná, asférické zrcátko u řidiče, kotoučové brzdy vpředu i vzadu, elektronický imobilizér, ukazatel vnější teploty s varováním při nebezpečí tvorby náledí, stěrač předního a zadního okna s intervalovým cyklovačem, sdružený ukazatel s elektronickým tachometrem, počítadlem kilometru celkovým, denním a s otáčkoměrem, halogenové světlomety s denním svícením, směrová světla integrována do vnějších zpětných zrcátek, tónovaná skla v zeleném odstínu, pozinkovanou karoserii a další prvky výbavy dnes již u většiny modelů této třídy a úrovně běžné.

Široká škála doplňků, dodávaných na přání, umožní každému majiteli nového Golfu přizpůsobit svůj vůz osobitému vkusu, požadavkům a potřebám. Model Golf 1.4 TSI je možné vybavit též převodovkou DSG za příplatek cca 54 000 Kč.

Cena modelu Golfu s benzinovým motorem 1,4 TSI a šestistupňovou převodovkou ve výbavě Trendline je se sériovou výbavou 449 900 Kč (včetně DPH).

Ve výběru je i možnost motoru stejného obsahu se zvýšeným výkonem na 118 kW (160 k) ve vyšším stupni výbavy Highline se šestistupňovou převodovkou anebo převodovkou DSG.

Pro informaci uvádím, že Golf je dodáván mimo uvedeného benzinového motoru 1,4 TSI ve dvou výkonech, s benzinovými motory 1,4 l (59 kW/80 k) a 1,6 l (75 kW/102 k) a naftovým motorem 2,0 TDI s výkonem 81 kW/110 k anebo s výkonem 103 kW/140 k. S posledně uváděným motorem je možné volit i pohon všech kol 4Motion.  Podle zvoleného motoru a výbavy je možné volit manuální pětistupňovou nebo šestistupňovou převodovku anebo převodovku DSG. Výbava je ve stupni Trendline nebo Highline. Ceny podle zvoleného motoru, převodovky a stupně výbavy jsou od 359 900 do 636 300 Kč.

O cenách zejména vzhledem k různým vyhlašovaným akcím a zvýhodněním doporučuji se informovat u dealerů značky Volkswagen.

KLÍČOVÉ CENTRUM

VÁŠ KLÍČOVÝ PARTNER

 

Kompletní klíčařský sortiment včetně výroby autoklíčů

Kontakt:
KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group
Plzeň, Žatecká 138/8, PSČ 301 00
377 225 903
info@hbgroup.cz

Specializovaný servis a prodej vozů Mercedes Benz a AMG.

Servis, lakovna, klempírna, řešení pojistných událostí, financování Mercedes Benz a AMG.

 

Kontakt:
CAR MOTORS MB
Praha 3, Koněvova 143
+420 737 209 090
prodej@carmotorsmb.cz

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Světová premiéra modelu Nová California: Nejinovativnější kempink car všech dob

Světová premiéra modelu Nová...

California je ikonou v segmentu kempovacích vozů. Volkswagen Užitkové vozy nyní ve světové premiéře představuje zcela nově vyvinutou generaci bestselleru, jehož bylo vyrobeno již více než...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Svět mobility se mění: Nový ID. Buzz GTX představuje nejvýkonnější Bulli všech dob

Svět mobility se mění: Nový ID. Buzz...

Značka Volkswagen Užitkové vozy představila ve světové premiéře nový model ID. Buzz GTX s nejvyšším výkonem až 250 kW (340 k). To neznamená nic jiného, než že jde o nejvýkonnější Bulli...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Volkswagen zahajuje na českém trhu předprodej nových modelů Tiguan a Passat

Volkswagen zahajuje na českém trhu...

Volkswagen zařadil do předprodeje na českém trhu nové generace oblíbených modelů Tiguan a Passat. Třetí generace kompaktního SUV a devátá generace manažerského kombi přinášejí do svých...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Dokonalý VW Touareg po plastice

Dokonalý VW Touareg po plastice

Tohle je sága rodu Touaregu. Před mnoha lety se objevila první generace, která definovala pojem lidový off-road. Dnes je technologicky nejlepší Volkswagen někde úplně jinde… Před více než 20...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Volkswagen poodhaluje nový Transporter

Volkswagen poodhaluje nový Transporter

Volkswagen Užitkové vozy uvede v roce 2024 na evropský trh nástupce současných modelů Transporter 6.1 a Caravelle 6.1. Nová generace této produktové řady byla významně vylepšena ve všech...