Nákladní a užitkové pneumatiky Dunlop pro každé použití

Dunlop vyrábí autobusové a nákladní pneumatiky pro všechny typy vozidel a způsoby užití. Jejich klíčovými vlastnostmi je nejen poměr ceny a výkonu a spolehlivost, ale i špičkový kilometrový výkon, záběr a valivý odpor.

Pneumatiky SP344 a SP444 pro ráfky rozměru 22,5“ jsou právě uváděny na trh, čímž se Dunlop stává v oblasti pneumatik pro užitkové a nákladní automobily jednou z nejvýznamnějších značek na trhu.

Co se regionálního a dálkového provozu týče, jsou pneumatiky pro řízenou nápravu SP344 a pneumatiky pro hnanou nápravu SP444 určeny speciálně pro vozy od 7,5 tun výše. Řada SP344 a SP444 pokrývá rozměry ráfků od 17,5“ do 19,5“ a nyní nově také 22,5“. Pneumatiky byly vyvinuty speciálně tak, aby poskytovaly robustnost, odolnost vůči poškození a především vysoký kilometrový výkon.

Pro dálkový provoz, konkrétně pro vozidla vyžadující nízký profil a větší šířku, Dunlop doporučuje pneumatiky SP352 pro řízenou nápravu a SP452 pro hnanou nápravu.

Pro přívěsy a návěsy užívané na regionální úrovni vyrábí Dunlop pneumatiku SP242, pro dálkové využití nabízí pneumatiku SP252, a to i v rozměrech s mimořádně nízkým profilem, jenž umožňuje maximální využití velkých návěsů a přívěsů.

Pro smíšený provoz Dunlop produkuje SP382 a SP482, modely pneumatik pro řízenou a hnanou nápravu. Tyto pneumatiky jsou určeny zejména pro sklápěče, betonmixy, jeřáby a další stavební vozidla, která se pohybují převážně na silnicích, ale i na stavbách, v lomech apod. Pneumatiky poskytují vysoký kilometrový výkon a dosahují skvělé výsledky na místech, kde je důležitý záběr v terénu stejně jako odolnost vůči proražení či uvíznutí kamene.

Pneumatika SP492 je určena pro sklápěče, armádní vozy a jiná terénní vozidla. Jelikož je navržena pro hnané nápravy vozů pohybujících se v těch nejnáročnějších terénních podmínkách, kombinuje tato pneumatika mimořádný záběr s optimální odolností vůči poškození a vysokým kilometrovým výkonem.

Pro autobusy nabízí Dunlop hned několik řešení. Pro městské autobusy jsou tu modely SP741 City, SP121 City, SP321 City a SP331 City. Všechny jsou vhodné pro užití na řízených nápravách i na jiných pozicích. Pro městské autobusy jsou rovněž určeny pneumatiky pro hnanou nápravu SP531, které se hodí zejména pro vozy s retardéry.

Pro dálkové autobusy je kromě pneumatiky pro řízenou nápravu SP352 a pneumatiky pro hnanou nápravu SP452, které jsou určeny do normálních podmínek, dobrou volbou také pneumatika SP362 se zimním dezénem, která je vhodná pro hnanou nápravu i ostatní pozice vždy, když je požadováno celoroční použití.

Pro užití v zimě je určena SP362, záběrová zimní pneumatika pro řízenou nápravu, kterou v případě autobusů je možno použít na všech pozicích. Podobně i zimní záběrová pneumatika pro nákladní automobily SP462 nabízí větší bezpečnost, záběr a operační životnost.

Pneumatiky Dunlop jsou prořezávatelné i protektorovatelné.

Pro plnou podporu zákazníků byl tento rok spuštěn program Fleet First. Komplexní program zahrnuje širokou škálu služeb a produktů dostupných evropským zákazníkům v oblasti nákladních automobilů a autobusů. Do programu Fleet First patří ServiceLine 24h – silniční asistenční služba fungující 24 hodin / 7 dní v týdnu, Mobility – podpůrná asistenční služba pro vozový park a Next Tread – kvalitní protektorování.

Dunlop

Dunlop je jeden z nejvýznamnějších světových výrobců pneumatik, který vyvíjí, vyrábí a prodává pneumatiky pro osobní automobily, užitková vozidla a motocykly.

Dunlop nabízí škálu více než 130 různých druhů pneumatik vhodných pro těžké nákladní automobily, autobusy a autokary. Pneumatikami Dunlop vybavuje svá vozidla mnoho předních světových výrobců užitkových vozidel, včetně značek Volvo, Renault, Scania, DAF, MAN, Mercedes a Iveco.

Více informací o značce Dunlop najdete na webových stránkách www.dunlop.cz.

Související články

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí nová CUPRA Formentorhttp://www.youtube.com/watch?v=pV2BkrWPMhY/hqdefault.jpg">

Za 40 sekund zjistíte, jak se vyrábí...

Na montážní lince výrobního závodu Martorell se něco změnilo: Poprvé se na ní objevují nové světlomety Matrix LED s charakteristickým světelným designem, který připomíná oči s motivem...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Co dělat po dopravní nehodě/hqdefault.jpg">

Co dělat po dopravní nehodě

Abyste jakoukoli dopravní nehodu mohli řešit s klidnou hlavou, je dobré vědět, jak v takových chvílích správně postupovat, případně kdy je nutné volat policii a jak správně komunikovat...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Naváže Štajf ve Španělsku na domácí úspěch?

Naváže Štajf ve Španělsku na domácí...

Evropský šampionát automobilových soutěží historických vozů se z České republiky přestěhuje o nadcházejícím víkendu do slunného Španělska. V jubilejním 15. ročníku Historic Rally of...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series II a Cullinan Series II Black Badge

ROLLS-ROYCE Představuje Cullinan Series...

Rolls-Royce Motor Cars přestavil novou podobu nejluxusnějšího SUV na světě Cullinan Series II a jeho temného alter ega Cullinan Series II Black Badge.   Původní Cullinan, představený v roce...

Autoperiskop.cz  – Výjimečný pohled na auta - Světová premiéra modelu Nová California: Nejinovativnější kempink car všech dob

Světová premiéra modelu Nová...

California je ikonou v segmentu kempovacích vozů. Volkswagen Užitkové vozy nyní ve světové premiéře představuje zcela nově vyvinutou generaci bestselleru, jehož bylo vyrobeno již více než...